Chromecast met Google TV Review: Move Over FireTV

Inhoudsopgave:

Chromecast met Google TV Review: Move Over FireTV
Chromecast met Google TV Review: Move Over FireTV
Anonim

Google Chromecast met Google TV

De nieuwe Chromecast met Google TV is een feature-rijke 4K-rivaal voor Amazon's FireTV Stick, met een nieuwe afstandsbediening, een schone interface en Google Assistant-functionaliteit.

Google Chromecast met Google TV

Image
Image

We hebben de Chromecast met Google TV gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Ok Google, geef ons een streamingapparaat met 4K HDR en een spraakafstandsbediening met Google Assistant, en zorg dat het minder dan $ 50 kost. De nieuwe Chromecast met Google TV is gepositioneerd als een van de beste streaming-apparaten, met een nieuwe afstandsbediening en een hele reeks andere functie-upgrades. Maar met concurrentie van Amazon's ultra-betaalbare nieuwe Amazon's FireTV-stick, evenals Roku's line-up van streaming-apparaten, is de nieuwe Chromecast met Google TV een waardige mededinger? Ik heb de Chromecast een paar dagen getest met Google TV om erachter te komen, met bijzondere aandacht voor het ontwerp, het installatieproces, de streamingprestaties, de software en de functies.

Image
Image

Ontwerp: ziet er goed uit, geen Ethernet

De Chromecast met Google TV is een klein ovaalvormig apparaat dat in drie kleuren verkrijgbaar is: sneeuw (wit), zonsopgang (perzik) of lucht (blauw). Ik heb de sneeuwkleur getest voor deze review. Het apparaat is vrij klein en klokt slechts ongeveer drie centimeter lang. Maar met een breedte van 2,4 inch is hij breder dan de meeste streaming-apparaten in stick-stijl, dus het heeft ongeveer een 3-inch HDMI-kabel die aan één kant uitsteekt en die je aansluit op de HDMI-poort van je tv. Met de kleine HDMI-kabel aan het uiteinde kunt u het apparaat op uw tv of ontvanger aansluiten zonder andere poorten te blokkeren.

Aan de andere kant van de Chromecast bevindt zich een vrouwelijke USB-C-poort waar u de USB-lichtnetadapter aansluit. Ik kon de Chromecast niet via USB van stroom voorzien zoals bij sommige andere streaming-sticks, dus ik moest de voeding op een stopcontact aansluiten. Ik was teleurgesteld toen ik een foutmelding kreeg toen ik de USB-poort van de tv als stroombron probeerde te gebruiken. Ik vond het ook niet leuk dat de Chromecast geen Ethernet-poort heeft voor bekabelde connectiviteit. Ik waardeer echter het kleine formaat en de directe plug-in-stijl, omdat streamingboxen de neiging hebben onnodige ruimte in beslag te nemen.

Google heeft een goed ontworpen afstandsbediening gemaakt voor de nieuwe Chromecast. Hij heeft een langwerpige vorm die goed bij het toestel past en voelt intuïtief aan. De volumeknoppen bevinden zich aan de zijkant, precies waar je duim rust, en het heeft de kompasachtige bedieningselementen om door verschillende menu's te navigeren. Je vindt ook snelkoppelingen voor het startmenu, Netflix, YouTube en Google Assistant rechtstreeks op de afstandsbediening.

De afstandsbediening van Google TV kan je tv of soundbar bedienen, dus je hoeft niet meer dan één afstandsbediening bij te houden.

Configuratieproces: volg de aanwijzingen

Het instellen van de Chromecast is eenvoudig, maar je hebt wel een Google-account en de Google Home-app nodig. Als je de Woning-app al hebt, is het instellen nog eenvoudiger. Voeg de meegeleverde AAA-batterijen toe aan de afstandsbediening en leg deze opzij. Sluit het apparaat aan op een vrije HDMI-poort van uw tv of A/V-ontvanger en steek het netsnoer in het ene uiteinde van de Chromecast en het andere in een stopcontact. Nadat je stroom hebt en je tv op de juiste ingang hebt aangesloten, moet je het apparaat toevoegen aan de Google Home-app. De Chromecast geeft je een QR-code om te scannen, en de app leidt je door de installatie met eenvoudige aanwijzingen.

Misschien moet je je afstandsbediening koppelen aan je Chromecast, waarbij je simpelweg de terug- en startknop ingedrukt houdt. De Chromecast laat u ook zien hoe u uw tv, ontvanger of soundbar kunt bedienen met de afstandsbediening, omdat deze over IR-technologie beschikt. Over het algemeen duurde het proces minder dan 10 minuten en ik heb helemaal geen hik ervaren.

Toen ik de Chromecast verplaatste van mijn belangrijkste entertainmentkamer (die een projector en een A/V-ontvanger gebruikt) naar een kamer met een andere tv, kon ik hem gewoon aansluiten en meteen gebruiken zonder extra installatiestappen.

Image
Image

Streamingprestaties: snel en in 4K

De Chromecast met Google TV heeft een gebruiksvriendelijke interface, geweldige videofuncties en snelle prestaties. Het hoofdstartscherm bevat inhoud van verschillende streamingproviders, dus u hoeft niet per se elke afzonderlijke app in te voeren om uw favoriete programma's, documentaires of films te vinden. Dit is erg handig, en het hoofdscherm "voor jou" bevatte inhoud die ik eigenlijk wilde bekijken.

Het enige probleem hiermee is dat het betaalde en gratis films samen in dezelfde gebieden vermeldt, waardoor het moeilijk is om het verschil te zien totdat je daadwerkelijk naar (of in de buurt van) de inhoud scrolt. Het frustreerde me toen ik Wonder Woman trending op Google zag en bij mezelf dacht: "Ooh, dat zal ik later bekijken", om te zien dat de film $ 3,99 kostte toen ik erop scrolde. Aan de positieve kant ondersteunt de nieuwe Chromecast tot 4K HDR met 60 frames per seconde, evenals verschillende video-HDR-indelingen zoals Dolby Vision, HDR10 en HDR10+. Het beschikt ook over Dolby Atmos-compatibiliteit.

De Chromecast met Google TV heeft een gebruiksvriendelijke interface, geweldige videofuncties en snelle prestaties.

De nieuwe Chromecast werkt op zowel 2,4 GHz als 5 GHz netwerkbanden, dus hij voelde behoorlijk snel aan, ook al had hij geen bedrade Ethernet-verbinding. Ik heb geen gevallen meegemaakt waarin het systeem vastliep en apps en programma's snel werden geopend.

Image
Image

Software: Google TV

De Chromecast draait op Android TV als besturingssysteem, maar het is een versie van Android TV die is ontworpen voor Google. Het heeft bijna alle populaire streaming-apps, waaronder Netflix, Hulu, Sling, Disney Plus, Prime Video, YouTube TV, HBO Max en Peacock. Het heeft niet de Spectrum-app of Apple TV Plus, maar het heeft wel Kodi, Plex, Crunchyroll en talloze anderen.

In de eerste helft van 2021 zou de Chromecast met Google TV ondersteuning krijgen voor Stadia. Als je Stadia wilt, kun je de gameservice van Google gebruiken op een Chromecast Ultra, de app nu sideloaden op Chromecast met Google TV of wachten tot Google deze officieel uitbrengt. Je kunt ook andere (niet-Stadia) games spelen met je afstandsbediening, zoals PAC Man, Crossy Road en Orbia.

Image
Image

Kenmerken: Wordt geleverd met Google Assistent

De Google Assistent op je afstandsbediening voegt veel hulpprogramma's toe aan de Chromecast met Google TV. U kunt met uw stem naar inhoud zoeken, vragen stellen en zelfs uw slimme apparaten bedienen. Als je bijvoorbeeld slimme lampen in je tv-kamer installeert, heb je niet eens een slimme speaker nodig. Je kunt gewoon zeggen: "Ok Google, doe de lampen in de tv-kamer uit" zonder op te staan van de bank.

De afstandsbediening van Google TV kan je tv of soundbar bedienen, dus je hoeft niet meer dan één afstandsbediening bij te houden. Zet je tv aan, pas het volume aan of gebruik zelfs de cast-functie om je Chrome-browser naar je tv te spiegelen. En aangezien Google TV ongeveer 5.500 apps heeft om uit te kiezen, kunt u een aantal verschillende toepassingen aan uw interface toevoegen om uw ervaring aan te passen. De nieuwe Chromecast heeft nu een promotie waarbij je $ 60 korting krijgt op je eerste drie maanden YouTube TV als je een live tv-optie nodig hebt (verloopt op 31 januari 2021).

Privacy is ook essentieel als je te maken hebt met elk type spraakassistent. U kunt uw privacy-instellingen aanpassen onder uw accountgegevens in de rechterbovenhoek van het scherm, waardoor u in wezen verandert welke applicaties toestemming hebben om wat te doen.

Je kunt gewoon zeggen: "Ok Google, doe de lampen in de tv-kamer uit" zonder op te staan van de bank.

Prijs: hogere prijs, betere waarde

De Chromecast met Google TV wordt verkocht voor $ 50, wat aanzienlijk meer is dan de Chromecast 3e generatie van $ 30, maar de toevoeging van de spraakafstandsbediening maakt het de extra kosten waard. Het bevat bijna alles wat je maar wilt - HDR-beeldkwaliteit, Atmos-geluid, tv-bediening, een klein profiel en Google Assistent - in een apparaat dat nog steeds redelijk betaalbaar is.

Image
Image

Chromecast met Google TV versus Amazon Fire TV Stick 2020

Amazon's nieuwste Fire TV Stick wordt geleverd in een normale versie, die te koop is voor $ 40, en een Lite-versie, met een verkoopprijs van $ 30. De reguliere versie heeft bedieningselementen voor je tv en soundbar, terwijl de Lite-versie deze bedieningselementen mist. De reguliere nieuwe Fire TV heeft ook Dolby Atmos, terwijl de Lite-versie alleen Atmos pass-through heeft. Beide versies bieden HD-streaming, maar geen 4K-streaming zoals de duurdere Chromecast met Google TV. Je hebt een FireTV Stick 4K nodig om in de hogere resolutie te streamen.

Beide nieuwe Fire TV Sticks zijn voorzien van Alexa-spraakbesturing en een quad-core 1,7GHz-processor. De Chromecast heeft een 1,9GHz quad-coreprocessor (volgens GFXBench), dus het is net iets beter dan de nieuwe Fire TV-sticks wat betreft CPU-kracht.

Als je op zoek bent naar een supergoedkope streamingstick die het werk doet voor een lage prijs, en je hebt geen 4K-resolutie nodig, dan is de Fire TV Stick Lite een ideale keuze. Je kunt het apparaat soms zelfs te koop vinden voor minder dan $ 20. Voor degenen die een completere streamingstick willen met meer toeters en bellen en 4K HDR-streaming, is de nieuwe Chromecast met Google TV de betere optie.

Snel en van hoge kwaliteit, er is veel om van te houden over de nieuwe Chromecast

De Chromecast met Google TV biedt een uitgebreide streamingervaring, met uitstekende videokwaliteit, Google Assistant en een allesomvattende afstandsbediening. Het is een geweldige concurrent van de Amazon Fire TV met zijn gelikte interface en responsieve processor.

Specs

  • Productnaam Chromecast met Google TV
  • Productmerk Google
  • SKU GA02764-US
  • Prijs $50.00
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 1,9 oz.
  • Productafmetingen 6,4 x 2,4 x 0,5 inch.
  • Kleur Sneeuw, Zonsopgang, Lucht
  • Garantie Een jaar beperkt
  • Video-indelingen Dolby Vision, HDR10, HDR10+
  • Voice remote features Accelerometer, Bluetooth, IR, geïntegreerde microfoon voor Google Assistant Poorten: HDMI om rechtstreeks op de tv aan te sluiten, USB Type-C power
  • Besturingssysteem Android TV OS
  • Connectiviteit Wi-Fi 802.11ac (2,4 GHz / 5 GHz), Bluetooth
  • Resolutie tot 4K HDR, 60 FPS, Ondersteunt resoluties tot 4K en hoog dynamisch bereik (HDR)
  • Opslag 8 GB
  • Processor Quad Core A53 1.8 GHz
  • Wat is inbegrepen Chromecast, voedingskabel, voedingsadapter, spraakafstandsbediening, 2 AAA-batterijen
  • Werkt met Google Assistent, Nest

Aanbevolen: