Withings Move Review: een smartwatch met analoge aantrekkingskracht

Inhoudsopgave:

Withings Move Review: een smartwatch met analoge aantrekkingskracht
Withings Move Review: een smartwatch met analoge aantrekkingskracht
Anonim

Bottom Line

The Withings Move is een ingetogen hybride smartwatch die geschikt is voor fans van analoge horloges die een beetje extra willen.

Withings Withings Move hybride smartwatch

Image
Image

We hebben de Withings Move gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je overweegt om te upgraden naar een polshorloge dat meer kan dan alleen de tijd aangeven, maar het uiterlijk en gevoel van een typisch horloge wilt, ben je misschien geïnteresseerd in een hybride smartwatch. De Withings Move v alt precies in deze groep apparaten die meer mogelijkheden hebben dan een gewoon horloge en er nog steeds uitzien als een klassiek uurwerk. Het biedt fitness-tracking, maar u hoeft niet altijd aangesloten te zijn, zoals bij de meeste smartwatches.

We hebben de Withings Move getest om te zien hoe comfortabel hij is voor dagelijks gebruik en om de omvang van zijn smartwatch-kenmerken te verkennen.

Image
Image

Ontwerp: Slank en schoon

We beschouwen smartwatches meestal niet als bijna gewichtloos, maar de Withings Move is precies dat. Met een gewicht van iets meer dan een ounce is dit horloge bijna niet op te sporen om de pols.

Dat komt omdat er niets echt zwaars is in de constructie van het apparaat. De achterkant van het gezicht is gemaakt van roestvrij staal, maar de behuizing die het gezicht beschermt, is van plastic. Het gebrek aan gewicht is leuk, maar het plastic in combinatie met de ietwat dunne siliconen band geeft het horloge een minder verfijnd gevoel. Een extra boost aan het slanke profiel is de waterdichtheid tot 50 meter, maar dat lijkt een contradictie gezien het gebrek aan robuustheid in het ontwerp.

Met een gewicht van iets meer dan een ounce is dit horloge bijna niet op te sporen om de pols.

Op het eerste gezicht lijkt het op je gemiddelde sportieve analoge horloge. Maar het is gemakkelijk om de hint te herkennen dat dit apparaat meer functionaliteit heeft. Naast de gebruikelijke tijd- en secondewijzer heeft de Withings Move ook een kleinere subdial. Dit gedeelte is gelabeld van 0-100, en dit is waar de voortgang van uw stapdoel wordt gemeten (door voltooiingspercentage).

Wat de knoppen betreft, er is er maar één, en deze bevindt zich op de gebruikelijke plek aan de rechterkant van de wijzerplaat. Het wordt echter niet gebruikt om op te winden. Dit is de knop waarop u kunt vertrouwen om de alarmfunctie uit te schakelen en een trainingssessie te starten/stoppen.

Afhankelijk van de categorie waarin u v alt, kan het ontbreken van een touchscreen het grootste voordeel of nadeel van het ontwerp zijn. Gebruikers die het uiterlijk van een gewoon analoog horloge willen, zullen blij zijn met het ontbreken van een typisch smartwatch-scherm om hun pols.

Image
Image

Configuratieproces: Zo eenvoudig als 1-2-3

Gezien zo'n eenvoudig en strak ontwerp, is het normaal om te verwachten dat het installatieproces hetzelfde is. We ontdekten dat dat het geval was.

De Withings Move wordt geleverd zonder opladers, kabels of poorten van welke aard dan ook, dus opladen is niet nodig. Al het werk wordt gedaan via de aanvullende He alth Mate-app, die we hebben gedownload van de App Store.

Het eerste wat we moesten doen was ons aanmelden voor een account om verder te gaan met de installatie. Nadat we dat hadden gedaan, duurden de meeste stappen slechts een paar seconden of maximaal een minuut.

Eerst hebben we de Withings Move via Bluetooth met onze telefoon gekoppeld, wat onmiddellijk gebeurde. Vervolgens hebben we profielinformatie verstrekt voor betere activiteitsstatistieken, een update gedownload, ervoor gezorgd dat de wijzerplaten werkten en dat de tijd correct was ingesteld, en we waren klaar om te gaan.

Comfort: licht als een veertje, zelfs tijdens het slapen

Sommige horloges kunnen aan het eind van de dag zwaar aanvoelen, maar dat verzwarende gevoel hebben we niet ondervonden met de Withings Move. Het horloge is echt licht van gewicht en de band is zacht, flexibel en slank, waardoor slapen ermee geen probleem was. Het was ook gemakkelijk om een goede pasvorm te krijgen, vooral voor kleinere polsen, dankzij de overvloedige inkepingen en het lipje om de band op zijn plaats te houden.

The Withings Move is geen flitsend apparaat met veel knoppen. De knop aan de zijkant wordt alleen gebruikt om het alarm dat je via de app instelt uit te zetten of om een activiteitensessie te starten. Door het comfort en de strakke look is hij zeker veelzijdig genoeg om dagelijks te dragen. Het schreeuwt niet "sporthorloge", maar het is ook niet overdreven decoratief en biedt een aantrekkelijk midden tussen sportief en gekleed.

We hebben gemerkt dat zowel de voor- als achterkant van de wijzerplaat in de loop van een week gemakkelijk bekrast raakt, en we vermoeden dat dit een groter probleem zou kunnen zijn voor degenen die strenger zijn met hun accessoires.

Image
Image

Prestaties: Beperkt volgen van activiteiten

Hoewel hybride smartwatches zoals de Withings Move gebruiksgemak en veelzijdigheid bieden met je garderobe en dagelijks gebruik, zijn ze beperkt als het gaat om het volgen van prestaties. Sommige activiteiten worden automatisch geregistreerd: wandelen, hardlopen, wandelen en zwemmen. Als u buiten traint, kunt u ook afstand en hoogte volgen met de aangesloten GPS-functie.

Er is ook ondersteuning voor allerlei andere algemene fitnessactiviteiten zoals indoor cycling, krachttraining en pilates. Het enige dat u hoeft te doen om deze oefeningen te loggen, is het apparaat te dragen en een trainingssessie te starten door de knop op het horloge een seconde of twee ingedrukt te houden totdat het trilt. Dat is dezelfde actie om de training ook te stoppen.

Het biedt fitness-tracking, maar je hoeft niet altijd aangesloten te zijn, zoals bij de meeste smartwatches.

Bij de meeste activiteiten kun je je snelheid, lengte en type activiteit, genomen stappen en verbrande calorieën bijhouden. U kunt echter voor geen enkele activiteit de actieve hartslag controleren. En zwemmen is nog beperkter: je kunt alleen bijhouden hoe lang je hebt gezwommen en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Het belangrijkste om te onthouden is echter dat voor elke op afstand gebaseerde activiteit die u wilt loggen, u uw smartphone nodig heeft.

We hebben met de Withings Move (en onze smartphone) gerend en gewandeld, en zoals het zegt, detecteerde het horloge automatisch onze activiteit. Toen we het vergeleken met onze gebruikelijke stappentellers, een Garmin 35 en de iHe alth-app, waren de stappen vergelijkbaar. Voor hardloopactiviteiten waren we aangenaam verrast om te zien dat het tempo vrijwel perfect was. Maar we misten informatie over het algehele tempo, cadans, actieve hartslag en afstandsindicatoren op de wijzerplaat zelf.

We hebben ook de waterbestendigheid getest tijdens het afwassen en onder de douche. De Withings Move is waterbestendig tot 50 meter, wat het volgens de fabrikant acceptabel maakt voor baantjes zwemmen, spetteren en afwassen. Ook al hebben we het niet aan de dieptetest onderworpen, het hield stand tot onderdompeling in zeepsop en miste nooit een slag.

Image
Image

Batterij: gaat lang mee en probleemloos

De Withings Move heeft naar verluidt een batterijduur van maximaal 18 maanden, en we hebben echt genoten van dat aspect in de week dat we hem hebben getest. In tegenstelling tot typische smartwatches, hoefden we ons geen zorgen te maken over het leegmaken van de batterij en opladen. De interne batterij is een typische vervangbare horlogebatterij en de gebruikershandleiding biedt aanwijzingen voor verwijdering en vervanging wanneer de tijd daar is.

Image
Image

Software: nadruk op algemeen welzijn

Hoewel de activiteitsgegevens enigszins beperkt zijn, biedt de Withings Move enkele andere, meer diepgaande inzichten. Slaapactiviteit wordt bijvoorbeeld automatisch gedetecteerd en vereist geen andere actie dan het horloge dragen tijdens het slapen. Wanneer u 's ochtends wakker wordt, kunt u uw slaapkwaliteit van de vorige nacht bekijken op basis van het aantal onderbrekingen, de duur en zelfs de slaapdiepte. Er is echter een probleem met deze functie - we merkten dat toen we hem op een ochtend aan ons bureau uitdeden, het leek alsof we weer in slaap waren gevallen en onze slaapkwaliteit bleven lezen.

Een ander voordeel van tracking is de functie voor het meten van de hartslag in rust. Hiervoor moet u de He alth Mate-app toestemming geven om toegang te krijgen tot uw telefooncamera, maar als u dit doet, kunt u uw vinger voor de cameralens plaatsen, zodat de app uw hartslag kan voelen en een hartslagmeting in rust kan weergeven. Het lezen zou vrij traag kunnen zijn als we niet helemaal stil zouden blijven zitten, wat bijna onmogelijk is om volledig te bereiken.

Maar die eigenaardigheid terzijde, de hartslagfunctie is een aantrekkelijke toevoeging aan een apparaat dat weinig bloeit. Je hebt natuurlijk wel je smartphone nodig, maar alle activiteiten (die ook op internet kunnen worden bekeken via je Withings-account) zijn nauw verbonden met je apparaat.

Ondanks het ontbreken van een touchscreen of dashboardinterface op het horloge, was het nooit moeilijk om gegevens te synchroniseren met de He alth Mate-app of statistieken te bekijken. Het is gemakkelijk en ongecompliceerd te gebruiken voor het opnemen of starten van activiteiten, inclusief het volgen van voedsel met de MyFitnessPal-integratie. Omdat de app echt de 'slimme' eigenschappen van het apparaat biedt, hoopten we dat hij dat zou waarmaken, en dat gebeurde ook.

Er zijn ook een aantal andere aanvullende programma's waarvoor u zich kunt aanmelden via de He alth Connect-app om uw algemene welzijn te verbeteren. De meeste van deze programma's, die gratis zijn om mee te doen, vereisen een specifiek type Withings-apparaat, maar andere, zoals een meditatie- en zwangerschapsvolgprogramma, hebben geen extra apparatuur nodig.

Prijs: een koopje voor de waarde

The Withings Move is te koop voor $ 69,95, wat een aantrekkelijke en betaalbare prijs is voor een hybride smartwatch - de meeste concurrenten liggen meestal ruim boven de $ 100. Hoewel deze andere modellen, zoals de Fossil Harper en Fossil Q Commuter, meestal worden geleverd met meer functionaliteit zoals muziekopslag of streaming, meldingen of het maken van een foto vanaf je telefoon, is er ook een hogere prijs verbonden aan die functies.

Wie op zoek is naar een chiquer en steviger horloge, vindt deze Fossil-modellen wellicht betere alternatieven. Andere apparaten die qua prijs vergelijkbaar zijn, zoals de Fitbit Inspire Fitness Tracker, missen de analoge horlogekwaliteiten en zien eruit als aangewezen activity trackers. De Withings Move verdeelt het verschil tegen een bescheiden prijs.

Withings Move vs. Misfit Phase

The Misfit Phase is een andere hybride smartwatch met een klassieke horloge-look, misschien zelfs meer dan de Withings Move. De Misfit-fase kost ongeveer $ 175 en is duurder, maar heeft ook een paar bonussen die de Withings Move niet heeft, zoals sms-meldingen, muziek afspelen en pauzeren op je telefoon en ook selfies maken.

Aan de andere kant is de levensduur van de batterij van de Misfit Phase minder indrukwekkend (tot zes maanden) en met bijna zeven ons aanzienlijk zwaarder. Het mist ook de subdial-functie. Als je een indrukwekkender uiterlijk en wat flitsendere details wilt, ben je misschien blijer om extra te betalen voor de Misfit-fase. Maar als je een fan bent van minder apparatuur om je pols, kan de Withings Move voldoen aan je hybride smartwatch-wensen.

Bent u geïnteresseerd in het wegen van andere hybride en smartwatch-opties? Bekijk onze verzameling van de beste smartwatches voor vrouwen en de beste goedkope smartwatches.

Beste voor degenen die de voorkeur geven aan de analoge ervaring

The Withings Move is een sterke fitnesstracker op instapniveau voor de persoon die activiteiten wil volgen zonder all-in te gaan op een smartwatch. Het is goedkoop, sportief en subtiel, wat het aantrekkelijk maakt voor diegenen die niet willen worden afgeleid door meldingen en alle praktische functies die smartwatches bieden.

Specs

  • Productnaam Withings Move Hybrid Smartwatch
  • Product Brand Withings
  • Prijs $69,99
  • Gewicht 1.12 oz.
  • Batterijcapaciteit 18 maanden
  • Compatibiliteit iOS 10+, Android 6+
  • Waterdicht Ja, tot 50 meter
  • Connectiviteit Bluetooth
  • Garantie 2 jaar

Aanbevolen: