Wat is de burst-modus en hoe deze te gebruiken?

Inhoudsopgave:

Wat is de burst-modus en hoe deze te gebruiken?
Wat is de burst-modus en hoe deze te gebruiken?
Anonim

Het kan moeilijk zijn om snelle actie vast te leggen op je smartphone, omdat snel bewegende mensen en objecten wazig en moeilijk te onderscheiden kunnen zijn. De burst-modus of burst-foto maakt echter een reeks foto's snel achter elkaar om actie vast te leggen. Dit is wat u moet weten over de burst-modus en hoe u deze moet gebruiken.

Wat zijn burst-foto's?

Burstfoto's zijn een snel vastgelegde reeks foto's, meestal van snel bewegende actie-sportevenementen, speelse kinderen of huisdieren, om een specifieke actie vast te leggen zonder dat het moment precies op het juiste moment moet worden vastgelegd.

Burst-modus klinkt misschien als video, maar het is op een belangrijke manier anders: Burst-modus is ontworpen om een reeks discrete, scherpe foto's te maken in situaties waarin zelfs video wazig zou zijn, in de verwachting dat ten minste enkele van de frames zullen scherp zijn.

Burstmodus op iPhone

Burst-modus is een standaardfunctie in de iOS Camera-app en is beschikbaar op elk Apple-apparaat met iOS 7 of hoger. De methode varieert enigszins, afhankelijk van het model iPhone. Hier leest u hoe u een reeks hogesnelheidsfoto's kunt maken met de burst-modus op de iPhone:

  1. Open de Camera app op je iPhone.
  2. Tik op iPhone Xs, Xr en hoger op en schuif het pictogram shutter onmiddellijk naar links om de burst-modus te starten.

    Image
    Image

    Op iPhone X en eerder, tik en houd het shutter pictogram vast om de burst-modus te starten. Verschuiven is niet nodig.

    Een teller geeft aan hoeveel foto's er worden gemaakt.

  3. Haal uw vinger van het sluiterpictogram om te stoppen met het maken van foto's.
  4. Tik onderaan de Camera-app op de burst thumbnail.
  5. Kies Select om de frames van de miniatuur weer te geven. Grijze stippen onder de kaders markeren voorgestelde foto's om te bewaren. Zij zijn degenen die volgens de app scherp in beeld zijn.
  6. Tik in de rechterbenedenhoek van elke afbeelding die u wilt opslaan op de circle. Kies Klaar.

    Image
    Image

De geselecteerde afbeeldingen worden opgeslagen zoals alle andere foto's in de Foto's-app.

Er bestaat een alternatieve methode voor burst-modus iPhone Xs, Xr en hoger. U kunt de volume omhoog-knop op de telefoon ingedrukt houden om burst-opnamen te maken. Schakel deze optie in door naar Settings > Camera te gaan en Use Volume Up for Burst. aan te zetten

Je kunt burst-foto's maken met zowel de camera aan de achterkant als de camera aan de voorkant.

Heeft Android Burst-modus?

Android-apparaten variëren, dus geen enkel antwoord past bij iedereen. De burst-modus is afhankelijk van de app die je gebruikt om foto's te maken en het specifieke apparaat dat je bezit.

Op sommige Android-telefoons houdt u het pictogram camera ingedrukt totdat de camera begint te knipperen. Op veel Samsung-telefoons moet je eerst de multi-shot-modus van de camera activeren; tik vervolgens op het shutter-pictogram en houd het vast om meerdere foto's snel achter elkaar te maken.

Als alternatief kun je de burst-modus toevoegen door een camera-app van derden te downloaden die deze functie biedt, zoals Fast Burst Camera of de Google Foto's-app.

Bottom Line

Hoewel de burst-modus geen standaardfunctie is op camera's, is deze wel te vinden op veel professionele digitale spiegelreflexcamera's (DSLR) en in sommige op zichzelf staande point-and-shoot-camera's, met name moderne apparaten die ook video opnemen. Kijk in de handleiding van je camera of deze een burst-modus heeft.

Hoe werkt de burst-modus?

Om de burst-modus te begrijpen, moet je begrijpen hoe een camera werkt. In de basis is een camera iets dat het licht voor je opneemt, zoals een sensor, en iets dat die sensor blokkeert, meestal een sluiter. Wanneer u een foto maakt, gaat de sluiter open en dicht. Hoe ver het opent, wordt 'diafragma' genoemd en hoe snel het opent en sluit wordt 'sluitertijd' genoemd.

Hoe groter het diafragma en hoe langer de sluiter open blijft, hoe meer licht er op de sensor v alt en hoe scherper het beeld. Lenzen helpen hierbij door het licht dat de camera binnenkomt te focussen op een specifiek punt op de sensor, maar als het onderwerp beweegt, verspreidt dat licht rondom de sensor, waardoor een onscherpte ontstaat. Dus bij bewegende objecten moet je een balans vinden tussen het verkrijgen van de maximale hoeveelheid licht en een sluitertijd die snel genoeg is zodat er geen onscherpte ontstaat.

Zo werkt de burst-modus. Het heeft een groot diafragma en een zeer snelle sluitertijd, en het maakt een reeks foto's. Het doel is om snel een foto te maken en tegelijkertijd voldoende licht binnen te laten voor een reeks foto's, waarvan sommige perfect scherp zijn.

Hoe maak je betere burst-modusfoto's

Maak foto's in burst-modus op plaatsen met veel licht. Vooral zonnige dagen zijn zeer geschikt voor foto's in burstmodus. Hoe minder licht je camera hoeft te werken, hoe minder scherp en kwalitatief je foto's zullen zijn. Als je binnen bent, doe dan zoveel mogelijk lampen aan of laat natuurlijk licht binnen.

Zoek bovendien een manier om je camera stabiel te houden, vooral als je van plan bent veel foto's te maken. Voor buitenfoto's plaatst u uw camera op een monopod, selfiestick, een smartphonestatief of steunt u uw armen op een stabiel oppervlak tijdens het fotograferen.

Vermijd het gebruik van de zoomfunctie bij foto's in burstmodus. Zoomen maakt het moeilijker voor de camera om scherp te stellen, vooral als je de camera beweegt, en het is waarschijnlijker dat het wazig wordt. Je kunt je foto later bewerken om de focus van de actie te benadrukken.

Aanbevolen: