Hoe Audible en Waze audioboeken veiliger maken

Inhoudsopgave:

Hoe Audible en Waze audioboeken veiliger maken
Hoe Audible en Waze audioboeken veiliger maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Waze heeft aangekondigd dat het zijn kaartsoftware integreert met Audible.
  • Als je geen Audible-abonnee bent, is er een breed scala aan andere audioboekservices die je kunt overwegen.
  • Eén onderzoek heeft uitgewezen dat het luisteren naar audioboeken het bewustzijn en de reactietijd op routinematige ritten kan verbeteren, maar de reactietijd op lastige ritten verslechtert.
Image
Image

Je woon-werkverkeer kan een beetje interessanter worden nu je naar Audible opgenomen boeken kunt luisteren terwijl je door je auto navigeert via de Waze-app.

Waze heeft onlangs aangekondigd dat het zijn kaartsoftware integreert met Audible. De verhuizing betekent dat je toegang hebt tot je audioboeken via de ingebouwde audiospeler van de Waze-app. Chauffeurs zeggen dat ze blij zijn dat ze een veilige manier hebben om hun audioboek-oplossing te krijgen.

"Voor mij verandert een audioboek een routinematige rit in een waardevolle leerervaring", zei Rob Howard, CEO van webontwikkelingsbedrijf Howard Development & Consulting, in een e-mailinterview. "Dus, het is een natuurlijke pasvorm voor een app als Waze, die toch al veel mensen open hebben staan tijdens het rijden."

Audible Alternative in overvloed

Als je via Waze naar Audible wilt luisteren, heb je een Audible-abonnement nodig. Maar als u geen abonnee bent, is er nog steeds een breed scala aan andere audioboekservices om te overwegen. Spotify biedt bijvoorbeeld ook audioboeken en integreert met de Waze-app.

"Een vaak over het hoofd geziene bron van audioboeken is uw lokale bibliotheek", opperde Howard. "Veel bibliotheken hebben grote catalogi met audioboeken die je gratis kunt lenen, dus als je op zoek bent naar een alternatief voor Audible, zou ik daar beginnen."

Image
Image

De app eStories biedt 120.000 audioboeken en bevat bestsellers en verschillende genres. Jake Smith, directeur van auto-nummerplaatbedrijf Absolute Reg, noemde het "intuïtief, moeiteloos te gebruiken en handig, zelfs als je aan het rijden bent" in een e-mailinterview.

"De beste eigenschap is dat het DRM-vrij is," voegde Smith eraan toe, "en je mag je audioboek uploaden naar je bibliotheek."

Voor mij verandert een audioboek een routinerit in een waardevolle leerervaring.

Maar als je een zelfstandige audioboek-app wilt vermijden, luisteren sommige gebruikers naar boeken die op YouTube zijn gelezen.

"Ik heb de gesplitste schermweergave gebruikt om de YouTube- en Waze-apps tegelijkertijd [open] te hebben", zei Ludovic Chung-Sao, oprichter van geluidsisolatiebedrijf Zen Soundproof, in een e-mailinterview. "Waze nam het grootste deel van de ruimte op mijn scherm in beslag. Een alternatief is om je aan te melden voor YouTube Premium, waarmee je YouTube op de achtergrond kunt afspelen zonder dat de app wordt weergegeven."

Veilig bij elke snelheid?

Maar is het veilig om tijdens het rijden naar audioboeken te luisteren? Uit één onderzoek bleek dat het luisteren naar audioboeken het bewustzijn en de reactietijd op routinematige ritten kan verbeteren, maar de reactietijd op lastigere ritten kan verminderen.

Howard zei dat hij de voorkeur geeft aan "de muziek en andere afleidingen zachter zetten als ik in een ongewoon gebied navigeer of de aanwijzingen zorgvuldig probeer op te volgen." Hij voegde eraan toe dat "het altijd belangrijk is voor de bestuurder om te begrijpen in wat voor soort omgeving hij zich bevindt en op welk niveau hij zich moet concentreren op de details van zijn rit."

Arnold Chapman, die meer dan 20 jaar als vrachtwagenchauffeur werkte voordat hij een online tijdschriftuitgever werd, zei dat hij gelooft dat de Audible-app veilig kan worden gebruikt met Waze. "Waze-gebruikers kunnen hun Audible-weergave eenvoudig bedienen vanuit hun Waze-app", zei hij in een e-mailinterview."Terwijl ze genieten van hun audioboeken, kunnen ze hun routebeschrijving nog steeds zien via de interface van Audible."

Het past heel goed bij een app als Waze, die veel mensen sowieso open hebben staan tijdens het rijden.

Het gevaarlijkste deel van het gebruik van Audible in de auto is het rommelen met je handheld-apparaat, zei Melanie Musson, reis- en verzekeringsexpert bij 4AutoInsuranceQuote.com, in een e-mailinterview. "De integratie van Waze en Audible helpt de afleiding van het schakelen tussen apps te minimaliseren", voegde ze eraan toe.

Maar Aaron Simmons, oprichter van Test Prep Genie, zei in een e-mailinterview dat hij zich niet op zijn gemak voelt bij het luisteren naar audioboeken tijdens het rijden.

"Het begrijpen van audioboeken is een stuk uitdagender dan het luisteren naar een popnummer van 4 minuten", voegde hij eraan toe. "Het vereist meer focus en aandacht, wat je niet aan een audioboek wilt geven in plaats van aan de weg."

Aanbevolen: