WhatsApp-codering: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

WhatsApp-codering: wat het is en hoe het te gebruiken
WhatsApp-codering: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open WhatsApp-chat en tik op de naam van de contactpersoon.
  • In het scherm Contactinfo tikt u op Encryption. Scan de QR-code. Indien veilig, zie je een groen vinkje.
  • Als je niet in de buurt bent van de andere persoon, kun je de 60-cijferige code delen om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen.

Dit artikel legt de end-to-end-codering van WhatsApp uit en hoe deze te gebruiken om ervoor te zorgen dat berichten en telefoontjes veilig zijn. Versie Opmerking: Getest op Android 10, 9 en iOS 13, 12 met respectievelijk WhatsApp-versies 2.20.27 /2.20.21.

WhatsApp end-to-end-codering uitgelegd

Volgens de WhatsApp-pagina met veelgestelde vragen: "Wanneer end-to-end gecodeerd, zijn uw berichten, foto's, video's, spraakberichten, documenten, statusupdates en oproepen beveiligd tegen vallen in verkeerde handen." Alleen jij en de persoon met wie je verbinding maakt, kunnen teksten lezen, documenten bekijken of je stem horen. Zelfs WhatsApp kan niet meeluisteren. Met end-to-end encryptie hebben beide kanten een slot en sleutel ingebouwd in de software, die tegelijkertijd aan beide kanten vergrendelt en ontgrendelt en nieuwsgierige blikken buiten houdt.

Image
Image

WhatsApp beweert dat elke chat een uniek slot en sleutel heeft om dingen veilig te houden. Je hebt geen gespecialiseerde hardware of software nodig, en je hoeft niets aan te zetten, het is ingebouwd.

Ze bieden echter wel één waarschuwing. Wanneer u verbinding maakt met een bedrijf met behulp van end-to-end-codering, kan iedereen binnen dat bedrijf de verbinding delen en berichten bekijken. Als het bedrijf zijn communicatie met een ander bedrijf contracteert, kan die leverancier bovendien berichten die via zijn systeem zijn verzonden, bekijken, opslaan en openen. Hoe dit wordt afgehandeld, hangt af van het eigen privacybeleid van het bedrijf.

Hoe WhatsApp End-to-End Encryptie werkt

WhatsApp maakt gebruik van Signal Protocol ontwikkeld door Open Whisper Systems. Dit type codering maakt gebruik van een slot en sleutel aan beide uiteinden, zodat alleen de twee verbonden personen toegang hebben tot de gegevens. Hoe werkt het?

Wanneer iemand WhatsApp opent, worden een openbare en privésleutel gegenereerd. Dit gebeurt allemaal achter de schermen op je telefoon. De privésleutel blijft opgeslagen in de WhatsApp-gegevensbibliotheek en de openbare sleutel wordt samen met het bericht naar de ontvanger verzonden. De openbare sleutel versleutelt het bericht voordat het zijn beoogde doel bereikt. Aan de andere kant, wanneer de persoon het bericht ontvangt, ontgrendelt zijn privésleutel het. Geen enkele derde partij kan deze berichten onderscheppen omdat de sleutels in de telefoon zelf zijn opgeslagen. Zelfs als een hacker de verbinding zou verbreken, zouden ze niet de sleutels hebben om deze te ontgrendelen.

Hoe WhatsApp End-to-End Encryptie te gebruiken

Om WhatsApp end-to-end encryptie te gebruiken, installeer WhatsApp en begin het te gebruiken. Er zijn geen speciale instellingen waar u zich zorgen over hoeft te maken en u hoeft geen actie te ondernemen. Als u echter tijdens een sms-sessie wilt bevestigen dat uw verbinding end-to-end versleuteld is:

  1. Open de chat.
  2. Tik op de naam van de persoon waarmee u verbonden bent om het Contact Info scherm te openen.
  3. Tik op Encryption om de QR-code en het 60-cijferige nummer te bekijken.
  4. Als je fysiek in de buurt van de persoon bent, kun je 60-cijferige codes vergelijken om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen. Of u kunt de QR-code scannen. Als het veilig is, ziet u een groen vinkje. Nu kunt u er zeker van zijn dat niemand meeluistert met uw oproepen of berichten.
  5. Als jij en de andere persoon niet bij elkaar in de buurt zijn, kun je de 60-cijferige code delen om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen. Om dit te doen, tikt u op de Share-knop op het Beveiligingscode verifiëren-scherm, waarna u het via sms of e-mail kunt verzenden.

    Image
    Image

Aanbevolen: