Hoe Kernel32.dll Fouten in Windows te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Kernel32.dll Fouten in Windows te Repareren
Hoe Kernel32.dll Fouten in Windows te Repareren
Anonim

Wat te weten

  • De oorzaken van het kernel32.dll-foutbericht zijn net zo gevarieerd als de berichten zelf.
  • Kernel32.dll-bestanden kunnen ervoor zorgen dat foutmeldingen bijna altijd op het scherm verschijnen wanneer een computer in gebruik is.
  • Het up-to-date houden van uw programma's en besturingssysteem is een manier om kernel32.dll-fouten te voorkomen of op te lossen.

Het bestand kernel32.dll is betrokken bij geheugenbeheer in Windows. Wanneer Windows wordt gestart, wordt kernel32.dll in een beveiligde geheugenruimte geladen, zodat andere programma's niet proberen dezelfde ruimte in het geheugen te gebruiken om hun bewerkingen uit te voeren.

De vaak voorkomende foutmelding "ongeldige paginafout" betekent dat een ander programma (of veel programma's) toegang probeert te krijgen tot dezelfde ruimte in het geheugen van uw computer.

Afhankelijk van de specifieke fout, zijn kernel32.dll-foutmeldingen van toepassing op een willekeurig aantal softwareprogramma's op elk van de besturingssystemen van Microsoft, van Windows 95 tot en met Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Soorten Kernel32.dll-fouten

Image
Image

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop de fout "ongeldige paginafout in module kernel32.dll" op uw computer kan verschijnen. Veel verschillende softwareprogramma's kunnen de kernel32.dll-fout in Windows genereren, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende specifieke foutmeldingen die u mogelijk te zien krijgt:

  • Explorer veroorzaakte een ongeldige paginafout in module Kernel32. DLL
  • Iexplore veroorzaakte een ongeldige paginafout in module Kernel32. DLL
  • Commgr32 veroorzaakte een ongeldige paginafout in module Kernel32.dll
  • Fout in Kernel32.dll
  • [PROGRAMMANAAM] heeft een fout veroorzaakt in Kernel32.dll
  • Kan het proc-adres voor GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll) niet ophalen
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat KERNEL32.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan het probleem oplossen.

Kernel32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen wanneer Windows start, wanneer een programma wordt geopend, wanneer een programma wordt uitgevoerd, wanneer een programma wordt gesloten of op bijna elk moment tijdens een Windows-sessie.

Hoe Kernel32.dll fouten te herstellen

  1. Start je computer opnieuw op. De kernel32.dll-fout kan een toevalstreffer zijn.
  2. Installeer het programma opnieuw als de fout "ongeldige paginafout in module kernel32.dll" alleen optreedt wanneer u een enkel softwareprogramma gebruikt.

    De kans is groot dat het softwareprogramma de schuldige is, dus het verwijderen en opnieuw installeren van het programma kan de oplossing zijn.

    Zorg ervoor dat u alle beschikbare servicepacks of andere patches voor het programma installeert. Een van deze heeft mogelijk het probleem kernel32.dll opgelost dat door de software wordt veroorzaakt. Indien nodig moet u wellicht stoppen met het gebruik van een bepaald programma als dit de enige oorzaak van het probleem is.

  3. Gebruik Windows Update om uw computer bij te werken met nieuwe Windows-gerelateerde patches of servicepacks die mogelijk beschikbaar zijn. Een verouderde Windows-installatie kan de DLL-fout veroorzaken.

    Specifiek in Windows XP, en wanneer Skype is geïnstalleerd, kunt u de foutmelding kernel32.dll krijgen wanneer u het programma probeert uit te voeren als SP3 niet is geïnstalleerd.

  4. Repareer mogelijk beschadigde wachtwoordlijstbestanden. Probeer deze stap voor probleemoplossing alleen als u Windows 95 of Windows 98 gebruikt en als de kernel32.dll-paginafout wordt veroorzaakt door "Explorer", "Commgr32", "Mprexe", "Msgsrv32" of "Iexplore".
  5. Repareer beschadigde thumbs.db-bestanden. Soms wordt de fout "Verkenner veroorzaakte een ongeldige paginafout in module kernel32.dll" veroorzaakt door een beschadigd thumbs.dll-bestand in een map of submap die u probeert te openen.
  6. Heeft u DLL-bestanden op uw bureaublad opgeslagen? Zo ja, verwijder ze. Dit kan soms kernel32.dll-fouten veroorzaken.
  7. Voer een virusscan uit. Sommige specifieke computervirussen veroorzaken kernel32.dll-fouten als onderdeel van hun schade aan uw computer. Door het virus in quarantaine te plaatsen, kan uw probleem volledig worden opgelost.

  8. Voer CHKDSK uit om systeemfouten te scannen en op te lossen die de DLL-fout kunnen veroorzaken.
  9. Update stuurprogramma's voor alle hardware die mogelijk verband houdt met de kernel32.dll-fout. Als er bijvoorbeeld een kernel32.dll-fout verschijnt bij het afdrukken naar uw printer, probeer dan de stuurprogramma's voor uw printer bij te werken.

    Als u vermoedt dat stuurprogramma's moeten worden bijgewerkt, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, werk dan de stuurprogramma's van uw videokaart bij. Verouderde videokaartstuurprogramma's veroorzaken soms kernel32.dll-fouten.

  10. Verlaag de hardwareversnelling op uw videokaart. Hoewel ongebruikelijk, hebben sommige computers problemen wanneer de hardwareversnelling is ingesteld op de standaardinstelling van volledige versnelling.
  11. Heb je je pc overgeklokt? Als dit het geval is, probeer dan uw hardwareconfiguratie te resetten naar de standaard die wordt aanbevolen door de fabrikant. Van overklokken is bekend dat het problemen met kernel32.dll veroorzaakt.

  12. Voer de System File Checker Tool (SFC) uit. Deze tool scant en herstelt Windows-systeembestanden.
  13. Test uw systeemgeheugen op schade. Kernel32.dll-foutmeldingen van willekeurige programma's en activiteiten in Windows kunnen een teken zijn van een hardwarefout in het geheugen van uw computer. Een van deze programma's zal duidelijk aangeven of je een probleem hebt of je geheugen een schone gezondheidsverklaring geven.

    Vervang het geheugen als het een van je tests niet doorstaat.

  14. Repareer uw Windows-installatie. Als individuele herinstallaties van software en hardwaretests het probleem niet oplossen, moet een reparatie-installatie van Windows alle beschadigde of ontbrekende bestanden vervangen die kernel32.dll-berichten kunnen veroorzaken.
  15. Voer een schone installatie van Windows uit. Bij dit type installatie wordt Windows volledig van uw pc verwijderd en opnieuw vanaf het begin geïnstalleerd.

    We raden deze stap niet aan, tenzij je er zeker van bent dat de kernel32.dll-fout niet wordt veroorzaakt door een enkel programma (stap 2). Als een enkel stuk software het kernel32.dll-foutbericht veroorzaakt, kan het opnieuw installeren van Windows en het installeren van dezelfde software u terugbrengen naar waar u begon.

  16. Problemen oplossen voor een hardwareprobleem. Als al het andere is mislukt, inclusief de schone installatie van de laatste stap, kijkt u waarschijnlijk naar een hardwareprobleem met uw harde schijf of een ander stuk hardware.

    Als de harde schijf de waarschijnlijke boosdoener is, vervangt u de harde schijf en voert u een nieuwe installatie van Windows uit.

Aanbevolen: