Hoe meldingen op de iPhone te beheren

Inhoudsopgave:

Hoe meldingen op de iPhone te beheren
Hoe meldingen op de iPhone te beheren
Anonim

Wat te weten

  • Kies wanneer je pushmeldingen ziet: Ga naar Settings > Notifications > Show Previews. Selecteer Altijd, Wanneer ontgrendeld of Nooit.
  • Individuele apps beheren: Ga naar Instellingen > Meldingen en tik op de app. Schakel Meldingen toestaan in/uit en kies opties voor waarschuwingsstijlen.
  • Overheidswaarschuwingen: Schakel onder aan het Meldingen-scherm AMBER Alerts, Noodwaarschuwingenen Openbare veiligheidswaarschuwingen aan of uit.

Dit artikel legt uit hoe je pushmeldingen op je iOS-apparaat kunt beheren. Pushmeldingen zijn waarschuwingen van apps die aangeven waar u op moet letten. Misschien wilt u al uw waarschuwingen zien, of wilt u de onderbrekingen van sommige apps liever minimaliseren. De instructies hier hebben betrekking op apparaten met iOS 11 of hoger.

Hoe pushmeldingen op iPhone te beheren

Push-meldingen zijn standaard ingeschakeld als onderdeel van iOS. Kies van welke apps je meldingen wilt ontvangen en welk type meldingen ze sturen.

  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op Meldingen om de op de telefoon geïnstalleerde apps weer te geven die meldingen ondersteunen.

    Image
    Image
  3. Tik op Show Previews en kies wanneer je meldingen wilt weergeven.

    • Always: ontvang meldingen wanneer de telefoon is vergrendeld of ontgrendeld.
    • Wanneer ontgrendeld: waarschuwingen verschijnen niet op het vergrendelscherm. Kies deze optie om onderbrekingen te minimaliseren of privacy te behouden.
    • Never: Waarschuwingen verschijnen nooit op de telefoon.
    Image
    Image
  4. Tik in de instellingen voor meldingen op een app waarvan je de meldingsinstellingen wilt wijzigen en schakel vervolgens de Meldingen toestaan-tuimelschakelaar in om meldingsopties voor de app weer te geven.

    Als je geen pushmeldingen van de app wilt zien, zet je de Allow Notifications tuimelschakelaar uit.

  5. Selecteer in het gedeelte Alerts (in iOS 12) de waarschuwingstypen die u wilt gebruiken. Er verschijnt een vinkje naast de actieve.

    • Lock Screen: Waarschuwingen verschijnen wanneer de telefoon is vergrendeld.
    • Meldingscentrum: Waarschuwingen gaan naar het Berichtencentrum, dat u kunt bekijken op het vergrendelscherm of door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen.
    • Banners: waarschuwingen verschijnen wanneer de telefoon is ontgrendeld.
    Image
    Image
  6. Tik op Bannerstijl (tik in iOS 11 op Toon als banners) om in te stellen hoe lang meldingen op het scherm worden weergegeven. Tik vervolgens op een optie:

    • Tijdelijk: deze meldingen verschijnen voor een korte tijd en verdwijnen dan automatisch.
    • Persistent: deze meldingen blijven op het scherm totdat je erop tikt of ze negeert.
    Image
    Image
  7. Er zijn andere instellingen voor meldingen die kunnen worden gewijzigd:

    • Schakel de Sounds tuimelschakelaar in zodat de iPhone geluid maakt wanneer er een melding van deze app is. Als de iPhone is gedempt of is ingesteld op de stille modus, hoor je geen geluiden van andere meldingen, behalve AMBER-, nood- en openbare veiligheidswaarschuwingen (als deze actief zijn).
    • Zet de Badges tuimelschakelaar aan om een rood nummer weer te geven op het app-pictogram wanneer er meldingen zijn.
    • Tik op Show Previews om te bepalen of meldingen op het telefoonscherm worden weergegeven wanneer deze is vergrendeld. Gebruik deze instelling voor zaken die onmiddellijke aandacht nodig hebben, zoals voicemailberichten en agenda-afspraken, en schakel deze uit voor persoonlijke of gevoelige informatie.
    • Schakel Geschiedenis weergeven in om eerdere meldingen van deze app in Berichtencentrum te bekijken. Deze optie is niet beschikbaar in iOS 12.
    • Kies in iOS 12 Notification Grouping om meldingen automatisch, per app of helemaal niet te groeperen.
    Image
    Image
  8. Herhaal het proces voor de meldingsrechten van elke app. Niet alle apps hebben dezelfde opties. Sommige hebben minder. Een paar apps, vooral sommige die bij de iPhone worden geleverd, zoals Agenda en Mail, hebben meer. Experimenteer met de instellingen totdat de meldingen zijn geconfigureerd zoals u dat wilt.

Beheer AMBER en noodwaarschuwingen op iPhone

Onderaan het scherm Meldingen zijn er verschillende tuimelschakelaars die de waarschuwingsvoorkeuren regelen:

  • AMBER Alerts: Waarschuwingen afgegeven door wetshandhavers tijdens kinderontvoeringen en aanverwante noodsituaties.
  • Noodwaarschuwingen: Waarschuwingen met betrekking tot zwaar weer of andere belangrijke veiligheidsgerelateerde gebeurtenissen.
  • Openbare veiligheidswaarschuwingen: deze optie is nieuw in iOS 12 en wordt geactiveerd wanneer lokale autoriteiten een dreigend risico voor leven of eigendom identificeren.

Aanbevolen: