Is Twitter downof ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Twitter downof ligt het aan jou?
Is Twitter downof ligt het aan jou?
Anonim

Wanneer er een grote internetstoring optreedt, tweeten mensen erover op Twitter. Maar als Twitter offline en ontoegankelijk is, kun je niet tweeten. Soms is het niet de schuld van Twitter. Hier leest u hoe u problemen met Twitter kunt oplossen om erachter te komen of het probleem te maken heeft met Twitter, uw internetverbinding, uw apparaat, uw browser, uw app of uw Twitter-account.

Hoe het op te lossen als je geen toegang hebt tot Twitter

Als je niet kunt tweeten, bepaal dan waar het probleem zich voordoet. Volg deze tips voor het oplossen van problemen:

  1. Controleer de Twitter-status. Controleer de Twitter-statuspagina om te zien of er iets is gebeurd met het sociale-mediaplatform. Als je onlangs een bericht ziet zoals 'serviceonderbrekingen', is er een probleem met Twitter.

    Image
    Image

    Een bericht "Alle systemen operationeel" kan erop wijzen dat het probleem ergens anders ligt, of Twitter heeft nog niet herkend dat er een probleem is.

  2. Toegang tot Twitter op een ander platform. Meestal gebruiken de meeste mensen Twitter vanuit een app of een webbrowser. Als een van deze methoden niet werkt, probeer dan een andere.

    Image
    Image
    • Toegang tot Twitter vanuit een browser: Ga naar https://www.twitter.com. Op Windows- en macOS-apparaten wordt hiermee de volledige Twitter-website weergegeven. Op Android- en iOS-apparaten wordt u doorgestuurd naar een mobiele versie van de site.
    • Toegang tot de mobiele versie van Twitter: Als je nog steeds geen toegang hebt tot Twitter, open dan de mobiele versie van Twitter op https://mobile.twitter.com. Deze versie wordt ook wel Twitter Lite genoemd omdat deze minder data verbruikt en Twitter-toegang ondersteunt op een langzame of intermitterende netwerkverbinding.
    • Officiële Twitter-app: installeer en meld je aan bij de officiële Twitter-app voor je apparaat. Twitter biedt apps voor Android-, iOS- en Windows 10-systemen. De officiële Twitter-app geeft je toegang tot Twitter zonder enkele van de beperkingen die je af en toe tegenkomt in Twitter-apps van derden.

    Je kunt ook tweets via sms ontvangen en verzenden vanaf een mobiele telefoon. Zoek hiervoor de shortcode van je provider op en sms het woord START naar de shortcode. In de Verenigde Staten is dit bijvoorbeeld 40404. U kunt START sms'en naar 40404.

    Image
    Image
  3. Start je apparaat opnieuw op. Als je nog steeds geen toegang hebt tot Twitter, zet je je apparaat uit en weer aan. Een herstart lost soms verbindings- en applicatieproblemen op.
  4. Controleer op filtering. Verschillende tools blokkeren de toegang tot sociale-mediasites. Er zijn een paar manieren om te controleren of dat het geval is in uw situatie.

    Image
    Image
    • Probeer een andere sociale-mediasite zoals Facebook of Instagram: als u vanuit een browser toegang hebt tot de meeste websites, maar niet voor sociale-mediasites, ligt het probleem mogelijk niet bij Twitter. In plaats daarvan kan een beperking de toegang tot sociale-mediasites vanaf uw apparaat of IP verhinderen.
    • Instellingen voor inhoudsblokkering: als je een inhoudsblokkering in je browser gebruikt, zoals AdBlock Plus, Verbinding verbreken of Ghostery, controleer en wijzig dan de instellingen om toegang tot Twitter.com toe te staan.
    • Firewall- en Wi-Fi-instellingen: Social-mediasites kunnen worden geblokkeerd door een netwerkapparaatconfiguratie, zoals een Wi-Fi-toegangspunt of firewall. Meld u aan bij uw wifi-toegangspunt, router of firewall om de filterinstellingen te bekijken. Verschillende routers hebben verschillende bedieningselementen. Zoek naar filteropties of instellingen voor ouderlijk toezicht voor uw apparaat.
  5. Controleer je netwerkverbindingen. Controleer of u bent verbonden met een netwerk door een browser te openen naar een andere belangrijke site, zoals Google. Als je geen verbinding kunt maken met andere sites, kan het probleem je thuisnetwerk zijn.

    • Wi-Fi-status: controleer de status van uw wifi-toegangspunt, router of modem. De meeste netwerkapparaten hebben lampjes die aangeven dat een apparaat is ingeschakeld en verbonden. Een rood lampje of het ontbreken van een lampje kan wijzen op een probleem.
    • Reset: Zoals bij veel apparaten kan een herstart helpen. Schakel de apparaten uit. Als je geen aan/uit-schakelaar kunt vinden, haal dan de stekker uit het stopcontact en schakel de apparaten weer in of steek de stekker weer in het stopcontact. Wacht een paar minuten totdat de apparaten opnieuw verbinding hebben gemaakt met je internetprovider en maak vervolgens verbinding met Twitter.
    • Probeer een ander netwerk: je kunt overschakelen naar een ander netwerk en vervolgens verbinding maken met Twitter. Schakel op een Android-telefoon of iPhone bijvoorbeeld wifi op uw apparaat uit en maak vervolgens verbinding met Twitter. Of, als je wifi hebt uitgeschakeld, zet je wifi aan, maak je verbinding met een toegangspunt in de buurt en ga je naar Twitter.
  6. Wijzig de DNS-serverinstellingen. Als de meeste van je internettoegang en -verbindingen werken, maar Twitter niet, wijzig dan de DNS-instellingen van je apparaat. Soms verhinderen onvolledige, onnauwkeurige of geblokkeerde DNS-instellingen toegang tot specifieke sites.

    In de meeste gevallen verwerkt je internetprovider standaard DNS, maar je hebt mogelijk het apparaat of de router geconfigureerd om een alternatieve DNS-provider te gebruiken. Cloudflare, Google, OpenDNS en Quad9 bieden bijvoorbeeld gratis DNS-services.

  7. Controleer op accountproblemen. Als je verbinding kunt maken met Twitter, maar niet kunt inloggen, heb je een paar opties.

    Deze oplossingen houden in dat je toegang hebt tot de Twitter-site of -app, maar dat bepaalde functies niet werken.

    Image
    Image
    • Reset je wachtwoord: Ga naar de Twitter-aanmeldingspagina in een browser of op de mobiele Twitter-app voor Android of iOS en selecteer Wachtwoord vergeten. Om het wachtwoordherstelproces te voltooien, heb je mogelijk toegang nodig tot het e-mailaccount dat aan je Twitter-account is gekoppeld. Ga voor aanvullende hulp bij het opnieuw instellen van wachtwoorden naar het Twitter-helpcentrum voor informatie over het opnieuw instellen van een verloren of vergeten wachtwoord.
    • Vergrendeld account: als jij, of iemand anders, een paar keer zonder succes heeft ingelogd, kan Twitter je account vergrendelen. Nadat dit is gebeurd, wacht u ongeveer een uur voordat u zich opnieuw probeert aan te melden. Tijdens de vergrendeling staat Twitter u niet toe om in te loggen, zelfs niet als u het juiste wachtwoord invoert.
    • Opgeschort account: Twitter kan accounts opschorten vanwege beledigende tweets, spamgedrag of een mogelijk beveiligingsprobleem. In sommige gevallen kan Twitter je toestaan je account op te heffen. Als Twitter dit toestaat, zie je instructies of een verzoek om aanvullende informatie nadat je bent ingelogd. Anders moet u mogelijk proberen uw account te ontgrendelen of een bezwaar indienen tegen uw schorsing bij Twitter.

Aanbevolen: