Is Facebook op dit moment niet beschikbaar of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Facebook op dit moment niet beschikbaar of ligt het aan jou?
Is Facebook op dit moment niet beschikbaar of ligt het aan jou?
Anonim

Als je geen verbinding kunt maken met Facebook, kan het hele sociale netwerk uit zijn, of het kan gewoon een probleem zijn met je computer, je Facebook-app of je specifieke Facebook-account. Het kan soms moeilijk zijn om erachter te komen of Facebook voor iedereen offline is of alleen voor jou, maar er zijn meestal tekenen dat het het een of het ander is.

Image
Image

De instructies in dit artikel zijn algemeen van toepassing op alle apparaten die verbinding kunnen maken met Facebook.

Hoe weet je of Facebook niet werkt

Als je denkt dat Facebook voor iedereen offline is, probeer dan deze stappen:

  1. Controleer de statuspagina van het Facebook-platform.

    Deze pagina wordt gehost door Facebook, dus afhankelijk van het probleem dat ze hebben, is de informatie hier mogelijk niet up-to-date.

    Image
    Image
  2. Zoek op Twitter naar facebookdown. Let op de tijdstempels van de tweets om te bepalen of andere mensen ook problemen ondervinden met Facebook.

    Image
    Image

    Terwijl je op Twitter zit, kun je net zo goed de Twitter-pagina van Facebook controleren op updates over of Facebook offline is.

    Als je Twitter ook niet kunt openen en andere populaire sites zoals YouTube zijn ook offline, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant of aan je ISP.

  3. Gebruik een andere externe "statuschecker"-website zoals Down For Everyone of Just Me, downrightnow, Downdetector, Is It Down Right Now? of Outage. Report.

    Image
    Image

Als niemand anders problemen met Facebook meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant.

Wat te doen als je geen verbinding kunt maken met Facebook

Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen als Facebook goed lijkt te werken voor iedereen behalve jij:

  1. Zorg ervoor dat je www.facebook.com echt bezoekt. Als je de Facebook-app gebruikt, zorg er dan voor dat dit de officiële Facebook-app voor iOS of Android is.

    Download voor:

  2. Als je Facebook niet kunt openen vanuit je webbrowser, probeer dan de Facebook-app. Als je problemen hebt met de app, probeer dan de browser op je smartphone of tablet te gebruiken.
  3. Sluit al je browservensters, wacht 30 seconden, open één venster en probeer opnieuw toegang te krijgen tot Facebook. Doe hetzelfde met je Facebook-app als je een tablet of smartphone gebruikt, maar zorg ervoor dat je de app daadwerkelijk afsluit; leer hoe u Android-apps sluit en hoe u apps op de iPhone afsluit.

    Als je denkt dat je browser of app misschien niet sluit, of vastloopt en niet sluit, start je je apparaat opnieuw op en probeer je het opnieuw.

  4. Wis de cache van je browser.
  5. Wis de cookies van uw browser.
  6. Scan uw computer op malware.
  7. Start je computer opnieuw op.
  8. Hoewel het niet bijzonder gebruikelijk is, kan er een probleem zijn met uw DNS-server. Als je van DNS-server wilt wisselen, zijn er tal van gratis en openbare opties.
  9. Deblokkeer Facebook met een webproxy of VPN.

Als nog niets heeft gewerkt, heb je waarschijnlijk te maken met een internetprobleem. U kunt bijvoorbeeld te veel apparaten hebben die uw netwerkbandbreedte gebruiken. Neem contact op met uw ISP voor meer hulp.

Facebook-foutmeldingen

Afgezien van de standaard HTTP-statuscodefouten zoals 500 Internal Server Error, 403 Forbidden en 404 Not Found, geeft Facebook soms foutmeldingen weer die uitleggen waarom je geen verbinding kunt maken. Bijvoorbeeld:

  • Sorry, er is iets misgegaan. We werken eraan dit zo snel mogelijk op te lossen.
  • Account tijdelijk niet beschikbaar. Uw account is momenteel niet beschikbaar vanwege een probleem met de site. We verwachten dat dit binnenkort wordt opgelost.
  • Je account is tijdelijk niet beschikbaar vanwege onderhoud aan de site. Het zou binnen een paar uur weer beschikbaar moeten zijn.

Als Facebook down is met een bericht over een soort onderhoud, dan is wachten het enige wat je kunt doen. Soms heeft dit onderhoud gevolgen voor elke Facebook-gebruiker, maar soms is het maar een klein deel.

Aanbevolen: