Hoe PowerPoint naar video te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe PowerPoint naar video te converteren
Hoe PowerPoint naar video te converteren
Anonim

Wat te weten

  • Windows: Selecteer File > Export > Maak een video. Kies videokwaliteit, timings/vertellingen, seconden per dia > Video maken. Selecteer bestandstype.
  • Mac: Selecteer File > Export. Kies bestandsformaat, videokwaliteit, timing/vertellingen en seconden per dia en kies vervolgens Exporteren.

PowerPoint-decks zijn geweldige hulpmiddelen voor het presenteren en presenteren van een bericht, product of gegevensvisualisatie, omdat kijkers eerder inhoud zullen verwerken als deze in videoformaat is. Hier leest u hoe u een PowerPoint omzet in een video met PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010 en PowerPoint voor Mac.

PowerPoint opslaan als video op Windows

Nadat je een presentatie hebt gemaakt, zet je je dia's om in opvallende video's. De onderstaande stappen laten zien hoe u van een PowerPoint-bestand een video maakt. Het resultaat is een bestand met animatie, gesproken tekst en andere aangepaste inhoud die is opgenomen in het originele PPT- of PPTX-bestand.

Volg deze instructies om een video te maken van een PPT- of PPTX-bestand in PowerPoint op Windows-besturingssystemen:

  1. Start PowerPoint en open het presentatiebestand waarvan u een video wilt maken. Als dat bestand open is, zorg er dan voor dat de nieuwste versie is opgeslagen door File > Save te selecteren of door Save te selecterenop de werkbalk Snelle toegang.
  2. Select File > Export.

    Als u PowerPoint 2010 gebruikt, selecteert u Opslaan en verzenden.

    Image
    Image
  3. Selecteer Maak een video.

    Image
    Image
  4. Kies de videokwaliteit die u wilt gebruiken voor uw videodiavoorstelling. Een hoogwaardige schermresolutie resulteert in een grotere bestandsgrootte. Een uitvoer van lage kwaliteit resulteert in een kleiner bestand.

    Image
    Image
  5. Geef aan of u opgenomen timings en gesproken tekst in de video wilt opnemen. Als de presentatie timings of gesproken tekst bevat, selecteert u Record Timings and Narrations. Deze vertellingen kunnen een miniatuurafbeelding van uzelf bevatten, opgenomen op uw webcam.

    Image
    Image
  6. Om de hoeveelheid tijd te specificeren die elke dia wordt weergegeven, voert u de tijd in het Seconden besteed aan elke dia tekstvak.

    Image
    Image
  7. Nadat je je keuzes hebt gemaakt, selecteer Create Video.

    Image
    Image
  8. Kies in het Opslaan als dialoogvenster een locatie om je nieuwe videobestand op te slaan en voer een bestandsnaam in.
  9. Selecteer de Opslaan als type vervolgkeuzepijl en kies MPEG-4 Video (MP4) of Windows Media Video (WMV). Selecteer Save om het proces voor het maken van video's te starten.
  10. De voortgang van het maken van je video's wordt weergegeven in de statusbalk. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de video die wordt gemaakt.

PowerPoint opslaan als video op macOS

Volg deze instructies om een video te maken van een PPT- of PPTX-bestand in PowerPoint voor macOS.

Deze functie is beschikbaar voor Microsoft 365-abonnees die de nieuwste desktopversie van PowerPoint hebben.

  1. Start PowerPoint en open het presentatiebestand waarvan u een video wilt maken. Als dat bestand open is, zorg er dan voor dat de nieuwste versie is opgeslagen door File > Save te selecteren of door Save te selecterenvan de werkbalk Snelle toegang.
  2. Select File > Export.
  3. Er verschijnt een pop-outvenster dat meerdere opties bevat. Selecteer in het File Format drop-down menu MP4 of MOV.

    Image
    Image
  4. Kies een optie voor videokwaliteit. Degenen met de hoogste kwaliteit en schermresoluties (bijvoorbeeld Presentatiekwaliteit) resulteren in grotere bestanden. Een uitvoer van lage kwaliteit creëert een kleiner bestand. Deze kwaliteitsselectie bepa alt ook de breedte en hoogte van de video, weergegeven onder het Quality menu.

    Image
    Image
  5. Kies of u opgenomen timings en gesproken tekst in de video wilt opnemen. Selecteer, indien beschikbaar, het selectievakje Opgenomen tijdstippen en gesproken tekst gebruiken om deze inhoud in uw video in te schakelen.

    Image
    Image
  6. Als u de timing voor de dia's wilt verhogen of verlagen, selecteert u de pijl omhoog of omlaag naast Seconden besteed aan elke dia zonder een ingestelde timing. Standaard staat een PowerPoint-video vijf seconden op een dia voordat deze naar de volgende dia gaat.

    Image
    Image
  7. Selecteer Exporteren.

    Image
    Image
  8. De voortgang van het maken van je video's wordt weergegeven in de statusbalk. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de video die wordt gemaakt.

Aanbevolen: