Hoe u uw Windows 10 privacy-instellingen kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Windows 10 privacy-instellingen kunt wijzigen
Hoe u uw Windows 10 privacy-instellingen kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het Windows Start-pictogram, selecteer vervolgens het tandwiel Settings en kies Privacy.
  • Kies Algemeen in het linkermenu. Schakel de on/off-knoppen in elke categorie om uw algemene privacy-instellingen te configureren.
  • Herhaal het proces voor Spraak, Inking & Typen Personalisatie, Diagnose & Feedback, en Actieve Geschiedenis, te vinden in het linkermenu.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de privacy-instellingen van Windows 10 kunt wijzigen. De instructies zijn gericht op het aanpassen van de vijf belangrijkste categorieën privacy-instellingen: Algemeen, Spraak, Inkt- en typpersonalisatie, Diagnostiek en feedback en Actieve geschiedenis.

De privacy-instellingen van Windows 10 aanpassen

Misschien wil je gewoon de hoeveelheid persoonlijke gegevens die je Windows 10-pc verzendt, beperken, of misschien wil je gewoon niet dat er veel gegevens worden verzameld over je computeractiviteiten. Ongeacht waarom, als u wilt aanpassen hoe Windows 10 uw gegevens verzamelt en verzendt, moet u de privacy-instellingen van Windows 10 wijzigen.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot elk van de vijf belangrijkste privacy-instellingen van Windows 10: Algemeen, Spraak, Inkten en typen Personalisatie, Diagnostiek en feedback en Actieve geschiedenis.

Algemene instellingen in- en uitschakelen

De categorie Algemene privacy-instellingen is een reeks van vier schakelopties. Elke schakeloptie kan worden in- of uitgeschakeld door de schakelaar eenmaal te selecteren.

  • De eerste optie (bovenaan) vraagt of u wilt dat uw apps een advertentie-ID gebruiken om interessantere advertenties weer te geven "op basis van uw app-activiteit".
  • De tweede optie vraagt of u websites toegang wilt geven tot uw talenlijst om "lokaal relevante inhoud" te bieden.
  • De derde optie vraagt of u wilt dat Windows 10 u volgt wanneer u een app start, zodat Windows uw start- en zoekresultaten kan verbeteren.
  • De vierde optie vraagt of je voorgestelde inhoud wilt zien in de Instellingen-app.

Zo past u de algemene privacy-instellingen aan:

  1. Selecteer het Windows Start menu pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm. Het Start-menu zou moeten verschijnen zodra u dit doet.
  2. Selecteer in de linkerbenedenhoek van het Startmenu het tandwielpictogram Instellingen. Dit opent het hoofdmenu Instellingen voor uw Windows 10-apparaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het hoofdmenu Instellingen de optie met het label Privacy.

    Image
    Image
  4. Het Privacy-menu zou zichzelf automatisch moeten openen voor het hoofdgedeelte Algemeen privacy-instellingen. Als dit niet het geval is, selecteert u de optie met het label Algemeen in het linkermenu van het hoofdscherm Privacy instellingen.

    Image
    Image
  5. Eenmaal in het Algemeen instellingenmenu, past u elk van de vier opties aan door op de aan/uit-schakelknoppen te tikken totdat u uw gewenste privacy-instelling.

    Image
    Image

Gebruik spraakherkenning en Cortana

De categorie Spraak heeft ook een aan/uit-schakelaar, maar deze sectie heeft slechts één instelling om aan te passen. In dit gedeelte wordt gevraagd of u een functie wilt inschakelen die bekend staat als online spraakherkenning. Met deze functie kunt u met Cortana (de virtuele assistent van Microsoft) spreken, dicteren met uw stem en toegang krijgen tot andere services die gebruikmaken van Windows-cloudservices.

Als je deze functie inschakelt, kun je al het bovenstaande doen. Als u het uitschakelt, verliest u de toegang tot Cortana en de dicteerfunctie, maar kunt u nog steeds de Windows Speech Recognition-app en andere services gebruiken die niet afhankelijk zijn van Windows-cloudservices.

Volgens Microsoft kan Microsoft, door deze instelling ingeschakeld te laten, uw spraakgegevens verzamelen en gebruiken om "onze spraakdiensten te helpen verbeteren".

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot de instellingen voor Spraakprivacy:

  1. Volg stap 1 - 3 van de Algemeen instellingen categorie-instructies om toegang te krijgen tot het Privacy instellingenmenu in Windows 10.
  2. Zodra u in het hoofdmenu Privacy instellingen bent, selecteert u de Speech optie in het menu aan de linkerkant van de Privacy instellingenmenuscherm.

    Image
    Image
  3. Tik op de schakelknop naar de On of Off positie om uw instelling te kiezen voor de Online spraakherkenning optie. Kies On als u van plan bent Cortana of de dicteerfunctie te gebruiken. Kies Uit als u liever niet wilt dat Microsoft uw spraakgegevens verzamelt en gebruikt.

    Image
    Image

Toegang tot de instellingen voor personalisatie van inkten en typen

Net als de categorie Spraakinstellingen, heeft de categorie Persoonlijke instellingen voor inkten en typen slechts één optie om aan te passen, en deze kan worden aangepast door op de meegeleverde aan / uit-schakelaar te tikken. Deze optie vraagt of u Windows uw typegeschiedenis en handschriftpatroongegevens wilt laten verzamelen om een "lokaal gebruikerswoordenboek" voor u te ontwikkelen.

Als u besluit deze optie uit te schakelen, wordt het persoonlijke woordenboek dat Windows voor u heeft gemaakt verwijderd, maar Windows biedt nog steeds andere diensten, zoals handschriftherkenning en typsuggesties op basis van het systeemwoordenboek.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot de Inking & Typing Personalisatie-privacy-instellingen:

  1. Volg stap 1 - 3 van de Algemeen instellingen categorie-instructies om toegang te krijgen tot het Privacy instellingenmenu in Windows 10.
  2. Selecteer in het Privacy instellingenmenu de Inking & typing personalization optie in het menu aan de linkerkant van de Privacy instellingenmenu.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Aan/Uit-schakelknop onder de Get to know you optie totdat u de gewenste privacy-instelling bereikt.

    Image
    Image

Diagnose uitvoeren en feedback krijgen

De categorie Diagnostiek & Feedback-instellingen heeft zes verschillende instellingsopties die u kunt aanpassen.

  • Met de eerste optie kunt u kiezen hoeveel diagnostische gegevens over uw computer u naar Microsoft wilt verzenden. U kunt kiezen tussen de basis- of volledige opties. De optie Basis verzendt alleen informatie over uw apparaat, terwijl de optie Volledig informatie verzendt over uw apparaat en enkele van uw persoonlijke gegevens met betrekking tot hoe u uw apparaat gebruikt (zoals browsegeschiedenis).
  • De tweede optie is alleen aanpasbaar als je de optie Volledig hebt gekozen in het eerste gedeelte. Met deze optie kan Windows 10 uw inkt- en typgegevens naar Microsoft verzenden. Als je eerder Volledig hebt gekozen, kun je de optie voor het inkten en typen van gegevens nog steeds uitschakelen.
  • De derde optie heet Op maat gemaakte ervaringen en hiermee kunt u kiezen of Microsoft al dan niet op maat gemaakte tips of advertenties geeft op basis van uw diagnostische gegevensinstellingen.
  • De vierde optie vraagt of u uw diagnostische gegevens in de Diagnostische gegevensviewer wilt bekijken. Als u deze optie inschakelt, gebruikt Windows maximaal 1 GB ruimte op de harde schijf op uw apparaat om aan deze gegevens te besteden.
  • Met de vijfde optie kunt u alle diagnostische gegevens verwijderen die Microsoft al over uw apparaat heeft verzameld.
  • Ten slotte heet de zesde optie Feedbackfrequentie, en met deze optie kun je kiezen hoe vaak Windows om je feedback vraagt.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot de privacyinstellingen voor Diagnostiek en feedback:

  1. Volg stap 1 - 3 van de Algemeen instellingen categorie-instructies om toegang te krijgen tot het Privacy instellingenmenu in Windows 10.
  2. Kies in het hoofdmenu Privacy instellingen de Diagnostiek & feedback optie uit het menu aan de linkerkant van dePrivacy instellingenmenu.

    Image
    Image
  3. In de sectie Diagnostiek en feedback zijn er zes opties die u mogelijk kunt aanpassen. De eerste optie wordt weergegeven als Diagnostische gegevens Kies onder de kop Diagnostische gegevens tussen de Required of Optioneel opties door een van de cirkels naast beide opties te selecteren.

    Image
    Image
  4. Als u in de vorige stap de optie Optioneel hebt gekozen, kunt u de optie aanpassen onder de kop met de naam Inkt en typen verbeteren Om deze optie in- of uitschakelen, tikt u op de bijbehorende schakelknop. Als je Vereist hebt gekozen in de vorige stap, heb je geen toegang tot deze optie.

    Image
    Image
  5. Je kunt de Op maat gemaakte ervaringen optie in- of uitschakelen door op de schakelknop te tikken die te vinden is onder het kopje Op maat gemaakte ervaringen.

    Image
    Image
  6. De Diagnostische gegevens bekijken optie kan worden in- of uitgeschakeld door te tikken op de schakelknop onder de kop Diagnostische gegevens bekijken Als u Als u deze optie inschakelt, kunt u op de knop Diagnostische gegevensviewer openen klikken om uw diagnostische gegevens te bekijken.

    Image
    Image
  7. U kunt uw diagnostische gegevens ook verwijderen door te klikken op de Delete-knop onder de kop Delete diagnostic data.

    Image
    Image
  8. Je kunt ook kiezen hoe vaak Windows je om feedback vraagt door een frequentieoptie te selecteren in het vervolgkeuzemenu dat zich onder de kop Feedbackfrequentie bevindt.

    Image
    Image

Bescherm uw activiteitengeschiedenis

De categorie Activiteitsgeschiedenis privacy-instellingen heeft vier opties die u kunt aanpassen, aangezien deze betrekking hebben op het verzamelen en verzenden van uw activiteitengeschiedenis met uw Windows 10-apparaat. In deze context bestaat uw activiteitengeschiedenis uit persoonlijke gegevens die zijn verzameld over hoe u apps en services gebruikt en informatie over de websites die u bezoekt.

  • Met de eerste optie in deze categorie kun je kiezen of je deze geschiedenis al dan niet op je apparaat wilt opslaan.
  • De tweede optie vraagt of je je geschiedenis naar Microsoft wilt sturen. Het genoemde voordeel van het toestaan van uw apparaat om uw geschiedenis bij te houden en om Windows uw geschiedenis naar Microsoft te laten sturen, is dat u vermoedelijk snel uw activiteiten kunt hervatten, zelfs als u iets doet als van apparaat wisselen (deze functie staat bekend als Tijdlijn).
  • Als je je verschillende Microsoft-accounts hebt gekoppeld aan je Windows 10-apparaat, kun je de derde optie aanpassen, waarmee je de activiteitengeschiedenis van deze accounts kunt verbergen voor je tijdlijnfunctie.
  • Met de vierde en laatste optie kun je je activiteitengeschiedenis wissen.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot de privacyinstellingen voor Activiteitsgeschiedenis:

  1. Volg stap 1 - 3 van de Algemeen instellingen categorie-instructies om toegang te krijgen tot het Privacy instellingenmenu in Windows 10.
  2. Zodra u in het hoofdmenu met privacyinstellingen bent, kiest u de Activiteitsgeschiedenis optie in het menu aan de linkerkant van het hoofdmenu Privacyinstellingenmenu.

    Image
    Image
  3. Er zijn vier opties die je mogelijk kunt aanpassen in de Activiteitsgeschiedenis sectie. De eerste optie vraagt of u uw activiteitengeschiedenis op uw Windows 10-apparaat wilt opslaan. Als dat het geval is, selecteert u het vakje naast de zin Mijn activiteitengeschiedenis opslaan op dit apparaat

    Image
    Image
  4. De tweede optie vraagt of je je activiteitengeschiedenis naar Microsoft wilt sturen. Als u uw activiteitengeschiedenis naar Microsoft wilt verzenden, selecteert u het vakje naast de zin Stuur mijn activiteitengeschiedenis naar Microsoft.

    Image
    Image
  5. De derde optie is alleen beschikbaar voor degenen die hun Microsoft-accounts hebben gekoppeld aan hun Windows 10-apparaat. Als u accounts heeft die aan dit apparaat zijn gekoppeld en u uw activiteitengeschiedenis van deze accounts op uw tijdlijn wilt weergeven of verbergen, tikt u op de schakelknoppen naast elk vermeld accounttotdat u de gewenste instelling.

    Image
    Image
  6. Met de vierde en laatste optie kunt u uw activiteitengeschiedenis wissen door te klikken op de Activiteitsgegevens van mijn Microsoft-account beheren onder de kop Activiteitsgeschiedenis wissen.

    Image
    Image

Aanbevolen: