Hoe u de taakbalkuitlijning van Windows 11 kunt wijzigen zonder activering

Inhoudsopgave:

Hoe u de taakbalkuitlijning van Windows 11 kunt wijzigen zonder activering
Hoe u de taakbalkuitlijning van Windows 11 kunt wijzigen zonder activering
Anonim

Wat te weten

  • Maak en bewerk de TaskbarAl registerwaarde als Windows niet is geactiveerd.
  • Klik anders met de rechtermuisknop op taakbalk > Taakbalkinstellingen > Taakbalkgedrag > Links of Centrum.

Dit artikel beschrijft hoe u kunt wijzigen waar de taakbalk van Windows 11 zich onder aan uw scherm bevindt. Als Windows niet is geactiveerd, moet u het Windows-register gebruiken, anders is er een handige taakbalkinstelling die het overschakelen heel eenvoudig maakt.

Hoe u uw taakbalk gecentreerd kunt maken (of niet) in Windows 11

Items op de taakbalk van Windows 11 kunnen in het midden of links worden uitgelijnd. Hieronder vindt u aanwijzingen voor het wijzigen van die instelling, of Windows nu wel of niet is geactiveerd.

Het register bewerken door de onderstaande stappen te volgen, veroorzaakt geen schade aan uw computer. Het is echter opmerkelijk eenvoudig om iets te verwijderen of te bewerken dat niet mag worden gewijzigd. Zorg ervoor dat u een back-up van het register maakt voordat u begint. Als u een bewerking later ongedaan moet maken, kunt u het register altijd herstellen vanaf de back-up.

Windows is geactiveerd

De uitlijning van de taakbalk van Windows 11 wijzigen wanneer Windows is geactiveerd met een geldige productsleutel is eenvoudig.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk en kies Taakbalkinstellingen.
  2. Zorg ervoor dat u zich in het Taskbar gebied van de instellingen bevindt en selecteer vervolgens Taskbar behaviors > Taskbar uitlijning.

  3. Selecteer het menu en kies Left of Center. De taakbalk zal zich onmiddellijk dienovereenkomstig aanpassen.

    Image
    Image

Windows is niet geactiveerd

Sommige personalisatie-instellingen zijn niet toegankelijk als Windows 11 niet is geactiveerd. De oplossing is om het register te bewerken.

  1. Open de Register-editor door ernaar te zoeken.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar deze locatie met behulp van de mappen aan de linkerkant:

    
    

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op de toets Advanced en ga naar New > DWORD (32-bit) Value.

    Image
    Image
  4. Noem de waarde TaskbarAl (dat is een kleine L, geen hoofdletter i), en druk op Enter.

    Image
    Image
  5. De taakbalk wordt onmiddellijk links uitgelijnd, aangezien een 0 waarde voor linksuitlijning is. Om de taakbalk te centreren, dubbelklikt u op de waarde en wijzigt u deze in 1.

    Image
    Image

Hoe wijzig ik het formaat van de taakbalk in Windows 11?

Gerelateerd aan de uitlijning van de taakbalk is de grootte. Het wijzigen van de taakbalkgrootte is uiterst eenvoudig te doen in Windows 10, dus je zou denken dat het een optie zou zijn in de taakbalkinstellingen in Windows 11. In plaats daarvan is de enige manier om het formaat van de taakbalk in deze versie van Windows te wijzigen via een Windows Register tweak.

Dat gezegd hebbende, er is een instelling die je kunt inschakelen om de taakbalk automatisch te verbergen, waardoor deze in wezen automatisch kleiner wordt als je muis niet op de taakbalk is gericht. Dit kan je wat extra schermruimte opleveren. Om dit te doen, zoekt u Instellingen voor Verberg automatisch de taakbalk en schakel de instelling in.

Image
Image

FAQ

    Hoe krijg ik de volumemixer terug op de taakbalk van Windows 11?

    Sommige Windows 10-gebruikers hadden graag toegang tot de volumemixer via de taakbalk om het geluid voor verschillende apps te beheren. In Windows 11 is er geen vervolg meer voor de volumemixer tussen de pictogrammen voor geluid, batterij en wifi. Er is echter nog steeds een manier om toegang te krijgen tot de volumemixer. Klik met de rechtermuisknop op het audiopictogram rechtsonder op de taakbalk en selecteer vervolgens Volumemixer Je ziet de volumemixer tussen de geluidsinstellingen.

    Hoe zet ik mijn e-mailapp vast op de taakbalk in Windows 11?

    Gebruik de zoekfunctie om het programma te vinden om uw e-mailtoepassing, of welke toepassing dan ook, vast te zetten op de taakbalk in Windows 11. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Pin to Taskbar.

    Wanneer komt Windows 11 uit?

    De gratis Windows 11-upgrade werd eind 2021 uitgerold voor in aanmerking komende gebruikers.

Aanbevolen: