Uw naam wijzigen op Facebook

Inhoudsopgave:

Uw naam wijzigen op Facebook
Uw naam wijzigen op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Als u uw naam wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen en privacy > Instellingen > Naam > wijzigingen aanbrengen > Wijziging bekijken > Wijzigingen opslaan.
  • Als u een bijnaam wilt toevoegen, gaat u naar Over > Details over u > Voeg een bijnaam toe.

Dit artikel legt uit hoe je de naam op een Facebook-profiel kunt wijzigen en hoe je een bijnaam kunt toevoegen.

Hoe verander je je naam op Facebook?

Zo verander je je naam op Facebook. Het proces zelf is vrij eenvoudig, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het bewerken van je handle, aangezien Facebook je niet toestaat het in zomaar iets te veranderen.

  1. Druk op het omgekeerde driehoekje (▼) in de rechterbovenhoek van Facebook. Kies vervolgens Instellingen en privacy > Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bewerken in de rij Name.

    Image
    Image
  3. Wijzig uw voornaam, tweede voornaam en/of achternaam en selecteer Review Change.

    Image
    Image
  4. Kies hoe uw naam wordt weergegeven, voer uw wachtwoord in en druk op Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image

Hoe je je naam op Facebook niet kunt veranderen

Het bovenstaande zijn de enige acties die je hoeft uit te voeren om je Facebook-naam te wijzigen. Facebook heeft echter een aantal richtlijnen opgesteld die voorkomen dat gebruikers absoluut alles doen wat ze willen met hun naam. Dit is wat het niet toestaat:

  • Uw naam wijzigen binnen 60 dagen nadat u deze eerder heeft gewijzigd.
  • Gebruik van ongebruikelijke tekens, symbolen en leestekens (bijv. "J0hn, Sm1th" invoeren in plaats van "John Smith").
  • Titels gebruiken (bijv. mevrouw, meneer, dr, heer).
  • Gebruik van krachttermen of "suggestieve" woorden.
  • Tekens uit meerdere talen gebruiken.

Het is vermeldenswaard dat het laatste verbod op deze lijst niet bepaald duidelijk is. Het is bijvoorbeeld soms mogelijk om je Facebook-naam te wijzigen in iets dat tekens uit meer dan één taal bevat, tenminste als je je uitsluitend houdt aan talen die het Latijnse alfabet gebruiken (bijvoorbeeld Engels, Frans of Turks). Als je echter een of twee niet-westerse karakters (bijvoorbeeld Chinese, Japanse of Arabische letters) mengt met Engels of Frans, staat het systeem van Facebook dit niet toe.

Meer in het algemeen adviseert de socialemediagigant gebruikers dat de "naam op je profiel de naam moet zijn die je vrienden je in het dagelijks leven noemen." Als een gebruiker deze richtlijn schendt door zichzelf bijvoorbeeld "Stephen Hawking" te noemen, kan het in zeldzame gevallen gebeuren dat Facebook dit uiteindelijk te weten komt en van de gebruiker vraagt om zijn naam en identiteit te bevestigen. In een dergelijk geval worden gebruikers vergrendeld uit hun rekeningen totdat ze scans van identiteitsdocumenten verstrekken, zoals paspoorten en rijbewijzen.

Een bijnaam of andere naam toevoegen of bewerken op Facebook

Hoewel Facebook mensen aanraadt om alleen hun echte naam te gebruiken, is het mogelijk om een bijnaam of andere alternatieve naam toe te voegen als aanvulling op je wettelijke naam. Dit is vaak een effectieve manier om mensen die u onder een andere naam kennen, te helpen u op het sociale netwerk te vinden.

Om een bijnaam toe te voegen, moet je de volgende stappen uitvoeren:

  1. Selecteer Over in je profiel.

    Image
    Image
  2. Selecteer Details Over jou in de zijbalk van je Over-pagina.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Voeg een bijnaam, een geboortenaam… optie toe onder de Andere namen subkop.

    Image
    Image
  4. Kies in het vervolgkeuzemenu Naamtype het type naam dat u wilt (bijvoorbeeld bijnaam, meisjesnaam, naam met titel).

    Image
    Image
  5. Typ je andere naam in het vak Name.

    Image
    Image
  6. Selecteer Toon bovenaan profiel als je wilt dat je andere naam naast je primaire naam op je profiel verschijnt.
  7. Druk op Opslaan.

Dat is alles wat je hoeft te doen, en in tegenstelling tot volledige namen, zijn er geen limieten voor hoe vaak je je andere naam kunt wijzigen. En om een bijnaam te bewerken, voltooit u stap 1 en 2 hierboven, maar beweegt u de muiscursor over de andere naam die u wilt wijzigen. Dit brengt een Options-knop naar voren, waarop u vervolgens kunt klikken om te kiezen tussen een Edit of Delete functie.

Hoe u uw naam op Facebook kunt wijzigen nadat u deze al heeft bevestigd

Gebruikers die hun naam eerder bij Facebook hebben bevestigd, kunnen het soms moeilijk vinden om deze naderhand te wijzigen, aangezien Facebook door verificatie een overzicht van hun echte naam krijgt. In een dergelijk geval kunnen gebruikers hun Facebook-naam over het algemeen niet volledig wijzigen, tenzij ze hun naam wettelijk hebben gewijzigd sinds de eerste bevestiging. Als dat het geval is, moeten ze het bevestigingsproces opnieuw doorlopen via het Helpcentrum van Facebook.

Aanbevolen: