Hoe de achtergrondkleur in Photoshop te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de achtergrondkleur in Photoshop te veranderen
Hoe de achtergrondkleur in Photoshop te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Nieuwe afbeelding: Kies in het Photoshop File menu New. Selecteer een kleur in het vervolgkeuzemenu onder Background Contents. Selecteer Maken.
  • Bestaande afbeelding selectie: Selecteer het Toverstaf gereedschap. Houd Shift ingedrukt en klik op de achtergrondgebieden die u wilt vervangen.
  • Bestaande afbeelding vervangen: met de achtergrond geselecteerd, gebruik het Fill gereedschap om een nieuwe kleur uit het kleurenpalet toe te passen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de achtergrondkleur in Photoshop 2020 op nieuwe of bestaande afbeeldingsbestanden kunt wijzigen. Het bevat informatie over verschillende tools die geschikt zijn voor het maken van een selectie en meerdere methoden voor het toepassen van kleur op de geselecteerde achtergrond.

Verander de achtergrondkleur voor een nieuwe afbeelding

Het veranderen van de kleur van de achtergrond van een afbeelding kan een dramatisch effect hebben op hoe het eruit ziet, en een van de beste tools om dat te doen is Adobe Photoshop, hoewel er enkele geweldige alternatieven zijn. Of je nu de volledige versie of een gratis proefversie hebt, er zijn een paar verschillende methoden die je kunt gebruiken om dit te doen.

Het wijzigen van de achtergrond in Photoshop voordat u een nieuwe afbeelding maakt, is de snelste manier om deze naar uw voorkeur in te stellen.

Image
Image

Wanneer u een nieuw document in Photoshop maakt, is er een optie om uw achtergrondkleur te kiezen. Gebruik het vervolgkeuzemenu of het kleurselectievak om de kleur te kiezen die u de voorkeur geeft aan de achtergrond. Wanneer u een nieuwe afbeelding maakt, heeft deze uw keuze als achtergrondkleur.

In Photoshop CC 2018 en nieuwer staat die optie in de rechterbenedenhoek van het nieuwe documentvenster. In oudere versies van Photoshop bevindt het zich onderaan het venster.

Als je de kleur van de achtergrond wilt wijzigen nadat je de afbeelding hebt gemaakt, kun je een geheel nieuwe achtergrond maken in een kleur naar keuze:

  1. Selecteer de Layer tab bovenaan het venster.
  2. Selecteer Nieuwe opvullaag en selecteer vervolgens Effen kleur – tenzij u specifiek een verloop of patroonachtergrond wilt.
  3. Geef de nieuwe laag een naam en selecteer OK wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Selecteer een kleur uit het palet en selecteer OK opnieuw.

Verander de achtergrondkleur in bestaande afbeeldingen

Voordat u de kleur van de achtergrond in Photoshop kunt wijzigen, moet u deze selecteren. Hier zijn een paar manieren om dit te doen, of je nu met Windows of macOS werkt:

Gebruik het gereedschap Toverstaf

Het gereedschap Toverstaf is snel en vuil en werkt het beste als er grote verschillen zijn tussen de voorgrond en de achtergrond, maar het kan best goed werken als je weinig tijd of geduld hebt. Om dit te doen, selecteer je de Toverstaf tool in het linkermenu (het is de vierde naar beneden en ziet eruit als een toverstaf). Houd vervolgens Shift ingedrukt en selecteer de verschillende delen van de achtergrond waarvan u de kleur wilt wijzigen.

Gebruik de lasso-tool

Als de toverstaf een beetje te hardhandig is of niet genuanceerd genoeg om al je achtergrond te selecteren, kan de lasso-tool nuttig zijn. Er zijn er drie die u voor hetzelfde doel kunt gebruiken. Selecteer en houd de derde optie in het linkermenu ingedrukt om een keuze te krijgen. De standaard lasso vereist met de hand tekenen rond de achtergrond; Polygonal Lasso laat je gedefinieerde, rechte lijnen tekenen; Magnetische lasso blijft plakken aan bestaande lijnen en randen.

Als je klaar bent met tekenen rond je achtergrond, verbind je terug met het startpunt om het af te ronden, of druk je op Ctrl+ClickAls u een tablet met Windows 10 gebruikt, krijgt u door op het scherm ingedrukt te houden de mogelijkheid om met de rechtermuisknop te klikken, waardoor een contextueel menu met extra functies wordt geopend. Selecteer degene die je nodig hebt en tik vervolgens op voor dezelfde functie.

Gebruik het maskeringsgereedschap

Als je een superprecieze manier wilt om de achtergrond van een afbeelding te selecteren, kun je het maskeringsgereedschap gebruiken. Het is de tweede tool van onder in het linkermenu. Selecteer het en gebruik vervolgens een penseel of iets dergelijks om uw selectie te "verven". Dit kan gecombineerd worden met bovenstaande methodes om een bestaande selectie te finetunen. Je zou de gebieden die je hebt geselecteerd in het rood moeten zien verschijnen. Als je tevreden bent met je selectie, selecteer je het maskeringsgereedschap opnieuw om je selectie in stippellijnen te zien.

Image
Image

Als de achtergrond veel groter is dan de voorgrond bij het maken van een selectie met een van de bovenstaande methoden, selecteert u in plaats daarvan de voorgrond en drukt u vervolgens op Ctrl+ Shift + I om uw selectie om te keren en de achtergrond te markeren.

Nu je de achtergrond hebt geselecteerd, is het tijd om de kleur te veranderen. U kunt dit op een aantal verschillende manieren doen, afhankelijk van de kleur die u de achtergrond wilt geven:

Tint wijzigen

Druk op Ctrl+ U om het menu Hue en Saturation te openen. Gebruik de Hue schuifregelaar om de tint van je achtergrond aan te passen. Het behoudt dezelfde verlichtingsniveaus als voorheen, maar het algehele kleurenpalet zal veranderen.

Als u liever een meer uniforme kleur op de achtergrond wilt, kunt u deze eerst verwijderen en vervolgens weer toevoegen voordat u de tint aanpast. Druk hiervoor op Ctrl+ Shift+ U om de afbeelding in grijswaarden te veranderen en open vervolgens de Kleurtoon en verzadiging menu zoals voorheen. Selecteer Colorize om weer kleur aan de achtergrond toe te voegen en gebruik vervolgens de Hue slider om de kleur aan te passen.

Verf erover

Als je liever een lege kleur als achtergrond hebt, kun je gewoon over de kleur heen schilderen die je al hebt.

  1. Op Windows en macOS, druk op F7 om het lagenvenster te openen.
  2. Selecteer Nieuwe laag om een nieuwe laag te maken. Het is het tweede pictogram van rechts.
  3. Selecteer Fill Tool in het linkermenu. Het ziet eruit als een verfemmer en wordt in sommige versies van Photoshop Paint Bucket Tool genoemd.
  4. Gebruik het kleurenpalet aan de onderkant van het linkermenu om uw achtergrondkleur te selecteren en selecteer vervolgens eenvoudig binnen uw selectie om een lege kleur te maken.

Als u liever een verloopeffect op uw achtergrond wilt, selecteert u Fill Tool en houdt u deze ingedrukt om u de optie van de verloopemmer te geven, selecteer en sleep binnen uw selectie om te creëren een verloopkleur voor je nieuwe achtergrond.

Aanbevolen: