Hoe de mapkleur op Mac te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de mapkleur op Mac te veranderen
Hoe de mapkleur op Mac te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Preview-app gebruiken: eerst de map copy. Ga vervolgens in Preview-app naar File > New from Clipboard > Markup gereedschap icoon.
  • Selecteer vervolgens Kleur aanpassen pictogram > aanpassen met tint slider. Copy gekleurde map. Ga terug naar Map Info box > selecteer map > paste.
  • Je kunt ook apps zoals Folder Color gebruiken om het proces te automatiseren.

Dit artikel legt uit hoe je de ingebouwde Preview-app van Mac kunt gebruiken om je mappen een kleurcode te geven in elke kleur in de regenboog, of zelfs de standaardmappictogrammen te vervangen door je eigen afbeeldingen. Als dat te ingewikkeld is, kun je dezelfde taak ook veel sneller uitvoeren met een premium app uit de App Store.

Manieren om mapkleuren op Mac aan te passen

Mappen in macOS hebben allemaal een aangename blauwtint, wat kan leiden tot een zee van gelijkheid op uw bureaublad die uiteindelijk moeilijk te navigeren wordt. Als je een paar belangrijke hebt die je wilt bijhouden, kun je de mapkleur op Mac zonder al te veel moeite wijzigen.

Apple geeft je een paar verschillende manieren om mapkleuren in macOS te wijzigen, en je kunt ook aangepaste niet-mappictogrammen gebruiken in plaats van het traditionele mappictogram. Dit zijn de belangrijkste manieren om uw mappictogrammen aan te passen:

  • Gebruik de ingebouwde Preview-app: deze methode gebruikt de Preview-app om de kleur van een mappictogram aan te passen.
  • Kopieer een andere afbeelding met de Preview-app: deze methode kopieert een foto of pictogram met de Preview-app, zodat het de kleur van een mappictogram kan veranderen, vervangen door een afbeelding, of vervang deze zelfs door een aangepast pictogram.
  • Gebruik een premium-app zoals Folder Color: deze methode vereist een premium-app zoals Folder Color, die je in de app store kunt kopen. Het automatiseert het proces en maakt het gemakkelijker.

Mapkleur wijzigen op Mac met Preview

Met de preview-app kun je de kleur van elke map aanpassen. Dit is een proces dat uit meerdere stappen bestaat en dat zo ingewikkeld is dat u de eerste paar keer dat u het doet waarschijnlijk deze handleiding moet raadplegen, maar het is niet moeilijk.

  1. Klik met de rechtermuisknop of control+klik op de map die u wilt aanpassen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Get Info in het contextmenu.

    Image
    Image
  3. Klik op het mappictogram in de linkerbovenhoek van het mapinfovenster zodat het wordt gemarkeerd.

    Image
    Image
  4. Klik op Bewerken in de menubalk linksboven in het scherm en selecteer Copy in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  5. Zoek en open de Preview app.

    Image
    Image
  6. Met Preview open, klik op File in de menubalk.

    Image
    Image
  7. Selecteer Nieuw van klembord.

    Image
    Image
  8. Selecteer de Markup tool (lijkt op de punt van een potlood).

    Image
    Image
  9. Selecteer het Adjust Color icoon (ziet eruit als een prisma waar licht doorheen schijnt).

    Image
    Image
  10. In het venster Kleur aanpassen schuift u de tint-schuifregelaar van links naar rechts totdat u de gewenste kleur vindt en klikt u vervolgens op de X in de linkerbovenhoek van het venster om sluit het.

    Image
    Image

    Je kunt de andere schuifregelaars, zoals verzadiging, gebruiken om de kleur van je map te verfijnen. Je kunt ook de beeldbewerkingssoftware van je keuze gebruiken als de opties in de Preview-app je niet de gewenste kleur geven.

  11. Selecteer de gekleurde map en druk op command+ C om deze te kopiëren.

    Image
    Image
  12. Keer terug naar het vak Mapinfo van eerder. Als je het hebt gesloten, krijg je het terug door met de rechtermuisknop op de map te klikken die je probeert aan te passen.
  13. Klik op de map in het vak Mapinfo en druk op command+ V.

    Image
    Image
  14. U kunt nu het vak Mapinfo sluiten en uw map krijgt de nieuwe kleur. Als je wilt, kun je dit proces herhalen om zoveel mappen aan te passen als je wilt.

Bottom Line

U kunt uw mappen aanpassen met uw eigen afbeeldingen en aangepaste pictogrammen met behulp van hetzelfde basisproces. In plaats van een kopie van uw originele map in Voorvertoning te plakken, moet u een foto of pictogram openen met Voorvertoning en deze kopiëren. U kunt het vervolgens in het vak Mapinfo plakken, net zoals u deed in stap 11 hierboven. Dit zal het originele mappictogram vervangen door een aangepaste foto of een ander pictogram dat je leuk vindt.

Mapkleuren wijzigen op Mac met apps

Als het hierboven beschreven proces te ingewikkeld of tijdrovend lijkt, vind je apps zoals Folder Color in de app store die zijn ontworpen om het proces te automatiseren. Met Folder Color in het bijzonder kunt u de kleur van een map wijzigen, kleine pictogrammen en versieringen aan een map toevoegen, een map vervangen door een afbeelding of zelfs snel een van uw afbeeldingen bewerken in de vorm van een map.

FAQ

    Hoe verwijder je mappen op een Mac?

    Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt verwijderen en selecteer Verplaatsen naar prullenbak. Om de map permanent uit uw prullenbak te verwijderen, opent u het prullenbak pictogram en kiest u Leeg.

    Hoe maak je een nieuwe map op een Mac?

    Klik ergens op uw bureaubladscherm. Selecteer in het hoofdmenu File > New Folder. De map verschijnt op uw bureaublad, zodat u deze kunt hernoemen en bestanden of afbeeldingen kunt slepen.

Aanbevolen: