Volledige schermmodus in- en uitschakelen in Microsoft Edge

Inhoudsopgave:

Volledige schermmodus in- en uitschakelen in Microsoft Edge
Volledige schermmodus in- en uitschakelen in Microsoft Edge
Anonim

In Windows 10 kunt u webpagina's in de nieuwe op Chromium gebaseerde Microsoft Edge op volledig scherm bekijken om de tabbladen, de favorietenbalk en de adresbalk te verbergen. De bedieningselementen zijn niet zichtbaar in de modus Volledig scherm, dus het is essentieel om te weten hoe u deze modus kunt openen en verlaten. Er zijn verschillende opties.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de nieuwe Microsoft Edge Chromium-gebaseerde webbrowser in de besturingssystemen Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Gebruik de F11 Toggle

Om Microsoft Edge in de modus Volledig scherm te gebruiken, opent u eerst de Edge-browser. U kunt dit doen vanuit het menu Start.

Zodra het is geopend, drukt u op F11 op het toetsenbord om de modus voor volledig scherm te openen, het maakt niet uit of de browser is gemaximaliseerd of slechts een deel van het scherm beslaat. Als u op de sneltoets F11 drukt, gaat deze naar de modus Volledig scherm. Wanneer u klaar bent met het gebruik van de modus Volledig scherm, drukt u nogmaals op F11 op het toetsenbord, aangezien F11 als schakelaar fungeert.

Volledig scherm en gemaximaliseerde modi zijn niet hetzelfde. De modus Volledig scherm neemt het hele scherm in beslag en laat alleen zien wat er op de webpagina staat. De delen van de webbrowser die u misschien gewend bent, zoals de favorietenbalk, adresbalk of menubalk, zijn verborgen. De gemaximaliseerde modus is anders. De gemaximaliseerde modus neemt ook het grootste deel van het scherm in beslag, maar de taakbalk en de webbrowser zijn nog steeds beschikbaar.

Gebruik het zoommenu in Edge

U kunt de modus voor volledig scherm inschakelen via een menu dat beschikbaar is in de Edge-browser. Het zit in de zoominstellingen.

Om de menuoptie te gebruiken om de modus voor volledig scherm te openen:

  1. Open de Edge browser.
  2. Selecteer de Instellingen en meer optie, weergegeven door drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek van het browservenster. Dit opent een vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Plaats de muisaanwijzer op de Zoom optie en selecteer vervolgens het Volledig scherm pictogram. Het ziet eruit als een tweekoppige diagonale pijl.

    Image
    Image
  4. Om de modus Volledig scherm te verlaten, verplaatst u de cursor naar de bovenkant van het scherm en selecteert u het dubbele pijl pictogram.

    Image
    Image

Gebruik combinaties om de modus Volledig scherm in en uit te schakelen

De manieren die hier worden beschreven om de modus Volledig scherm in en uit te schakelen, zijn compatibel. U kunt bijvoorbeeld op F11 op het toetsenbord drukken om de modus voor volledig scherm te openen en vervolgens naar de bovenkant van het scherm gaan en de dubbele pijl selecterenicoon om af te sluiten.

Aanbevolen: