Wijzig de richting van de cursorbeweging in Excel

Inhoudsopgave:

Wijzig de richting van de cursorbeweging in Excel
Wijzig de richting van de cursorbeweging in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Windows Excel: Ga naar File > Options > Advanced. Ga naar Na het indrukken van Enter, verplaats selectie en gebruik de Richting pijl om een richting te kiezen.
  • Mac Excel: Ga naar Excel > Voorkeuren > Bewerken. Ga naar Na het indrukken van Enter, verplaats selectie en gebruik de Richting pijl om een richting te kiezen.

Dit artikel legt uit hoe u de richting van de cursorbeweging in Excel 2019, 2016, 2013 en 2010 kunt wijzigen; Excel voor Mac; en Excel voor Microsoft 365.

Wijzig de cursorrichting in Excel voor Windows

Standaard verplaatst Microsoft Excel automatisch de actieve celmarkering, of celcursor, één cel omlaag wanneer u op de Enter-toets op het toetsenbord drukt. Dit is een standaardinstelling omdat dit de manier is waarop de meeste gebruikers gegevens invoeren. U kunt er echter de voorkeur aan geven dat uw cursor naar rechts, links of omhoog beweegt wanneer u gegevens invoert. Misschien geeft u er zelfs de voorkeur aan dat het helemaal niet beweegt.

Het is gemakkelijk om de bewegingsrichting van de cursor te veranderen in Excel voor Windows.

  1. Open Excel.
  2. Selecteer de File tab van het lint om het File menu te openen.
  3. Selecteer Options in het menu om Excel Options. te openen
  4. Selecteer Geavanceerd in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster.
  5. Ga in het gedeelte Bewerkingsopties naar Nadat u op Enter hebt gedrukt, verplaatst u de selectie in het rechterdeelvenster. Selecteer de pijl omlaag naast Richting en kies up, left of right.

    Image
    Image
  6. Om de celcursor op dezelfde cel te laten staan, verwijdert u het vinkje uit het vakje naast Na het indrukken van Enter, verplaatst u de selectie.
  7. Selecteer OK om uw wijzigingen op te slaan. De richting van de Excel-cursor is nu gewijzigd.

Wijzig de cursorrichting in Excel voor Mac

Het wijzigen van de Excel-cursorrichting is vergelijkbaar op de Mac.

  1. Open Excel.
  2. Selecteer de Excel menu-optie.
  3. Selecteer Voorkeuren in het menu om Excel-voorkeuren. te openen
  4. Selecteer de Edit optie.
  5. Ga in de sectie Bewerkingsopties naar Nadat u op Enter hebt gedrukt, verplaatst u de selectie in het rechterdeelvenster. Selecteer de pijl omlaag naast Richting en kies up, right of left.

  6. Om de celcursor op dezelfde cel te laten staan, verwijdert u het vinkje uit het vakje naast Na het indrukken van Return, verplaatst u de selectie.
  7. Selecteer OK om uw wijzigingen op te slaan. De richting van uw Excel-cursor is nu gewijzigd.

Als u gegevens over rijen wilt invoeren in plaats van naar beneden in kolommen, hoeft u de richting van uw Excel-cursor niet te wijzigen. Gebruik in plaats daarvan de Tab-toets om van links naar rechts over een werkblad te gaan wanneer u uw gegevens invoert.

Aanbevolen: