Wijzig de gebruikersinterface van GIMP met thema's

Inhoudsopgave:

Wijzig de gebruikersinterface van GIMP met thema's
Wijzig de gebruikersinterface van GIMP met thema's
Anonim

Wat te weten

  • Download en pak het archiefbestand van het thema uit: Zoek het bestand en kies Extract > Extract all. Selecteer een bestemming en kies vervolgens Extract.
  • Kopiëren naar installatiemap: Klik met de rechtermuisknop op de uitgepakte map en kies Copy. Klik in de GIMP themes map met de rechtermuisknop op de lege ruimte, kies Plakken.
  • Van thema wisselen: Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Thema. Kies het thema dat u wilt gebruiken en selecteer vervolgens OK.

Thema's kunnen worden toegepast op de GIMP-afbeeldingseditor om het uiterlijk van het programma te veranderen. Sommige GIMP-thema's veranderen de kleur van de interface, terwijl andere andere programma's zoals Adobe Photoshop nabootsen. In deze handleiding laten we u zien hoe u themabestanden uitpakt, de bestanden kopieert naar de GIMP-installatiemap en overschakelt naar een ander thema.

De themabestanden uitpakken

GIMP-thema's bevatten meerdere bestanden, dus ze worden altijd gedownload in een archief, vaak een ZIP-bestand. U moet de inhoud uit het archief halen voordat u het thema op GIMP kunt toepassen.

  1. Zoek het archief op uw computer.

    Image
    Image
  2. Selecteer het bestand en druk op Extract bovenaan het venster. Kies vervolgens Alles uitpakken net eronder.

    Image
    Image
  3. Kies waar u de bestanden wilt uitpakken en druk vervolgens op Extract.

Slechts een paar thema's worden standaard meegeleverd met GIMP en de officiële GIMP-website biedt geen themadownloads. Als je het gewenste thema niet kunt vinden met een online zoekopdracht, probeer dan Gnome-look.org of GitHub.

Image
Image

Kopieer de themamap naar de installatiemap van GIMP

Met het GIMP-thema uit het archief gehaald en klaar voor gebruik, moet het naar de juiste map in de GIMP-installatiemap worden gekopieerd, zodat het programma het zal herkennen wanneer het tijd is om een thema te selecteren.

  1. Kopieer de map die is uitgepakt. Als de bestanden bijvoorbeeld zijn uitgepakt naar een map met de naam gimp-dark, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Copy.

    Vanwege de manier waarop sommige thema's zijn verpakt, kan Windows een map maken met de naam van het thema en een andere map erin met dezelfde naam (bijv.g., een gimp-dark map binnen een andere map genaamd gimp-dark). Kopieer de binnenste map, de map die het dichtst bij de bestanden ligt.

  2. Open de GIMP themes map. Op Windows bevindt de map zich hier: C:\Program Files\GIMP 2\share\gimp\themes\.

    Op Mac kun je het vinden op: /Users/your-username/Library/GIMP/2.10/themes

    Linux-gebruikers kunnen het vinden op: ~/.config/GIMP/2.10/themes

  3. Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte in de map en kies Plakken.

    Als Windows u vraagt om inloggegevens voor een beheerdersaccount op te geven, klikt u op Doorgaan.

Overschakelen naar een ander thema in GIMP

GIMP-thema's worden vermeld in de Theme sectie van de GIMP-voorkeuren. Daar kun je elk geïnstalleerd thema kiezen om op het programma toe te passen.

Sluit en heropen GIMP als het tijdens de vorige stappen open was. Als het programma actief blijft tijdens het kopiëren/plakken, worden er geen thema's weergegeven in de instellingen.

  1. Selecteer Bewerken in de menubalk.
  2. Kies Voorkeuren uit het menu.

    Image
    Image
  3. Kies Thema in het linkerdeelvenster, direct onder de kop Interface.

    Image
    Image
  4. Selecteer het thema dat u met GIMP wilt gebruiken.

    Image
    Image

    Thema's worden automatisch ingevuld, dus u kunt door de lijst klikken om te zien hoe elk van hen het programma laat verschijnen.

  5. Druk op OK.

Aanbevolen: