Zoom in Excel: wijzig de vergroting van uw werkblad

Inhoudsopgave:

Zoom in Excel: wijzig de vergroting van uw werkblad
Zoom in Excel: wijzig de vergroting van uw werkblad
Anonim

De zoomfunctie in Excel verandert de schaal van een werkblad. Als u meer of minder van een werkblad wilt zien, gebruikt u Zoom om de vergroting te vergroten of te verkleinen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 en Excel 2007.

Kies je zoommethode

Er zijn drie verschillende manieren om in te zoomen op een werkblad:

  • De zoomschuifregelaar op de statusbalk.
  • Het zoomgereedschap op het tabblad Weergave van het Excel-lint.
  • De Zoom op rol met IntelliMouse-optie.

Gebruik de zoomschuif

Als u snel de vergroting van een werkblad wilt wijzigen, gebruikt u de zoomschuifregelaar. U vindt de zoomschuifregelaar in de rechterbenedenhoek van het Excel-venster. Om de zoomschuifregelaar te gebruiken, sleept u de schuifregelaar naar rechts of naar links.

Image
Image

Versleep de schuifregelaar naar rechts om in te zoomen. Alles op het werkblad wordt groter en je ziet minder van het werkblad.

Versleep de schuifregelaar naar links om uit te zoomen. Objecten in het werkblad worden kleiner en je ziet meer van het werkblad.

Een alternatief voor het gebruik van de schuifregelaar is om Uitzoomen of Inzoomen aan beide uiteinden van de schuifregelaar te selecteren. De knoppen zoomen het werkblad in of uit in stappen van 10%.

Het aanpassen van het zoomniveau heeft geen invloed op de werkelijke grootte van een werkblad. Afdrukken van het huidige vel blijven hetzelfde, ongeacht het geselecteerde zoomniveau.

Een aangepaste zoomvergroting instellen

Op het tabblad Bekijken bevat de groep Zoomen drie opties om uw weergave van de spreadsheet snel aan te passen: Zoom, 100% en Zoom naar selectie.

Image
Image

Selecteer Zoom om het Zoom-dialoogvenster te openen. Het dialoogvenster Zoomen bevat vooraf ingestelde vergrotingsopties variërend van 25% tot 200%, evenals keuzes voor aangepaste vergroting en zoomen om in de huidige selectie te passen.

Zoom met sneltoetsen

Keyboard-toetscombinaties die in- en uitzoomen op een werkblad omvatten het gebruik van de "Image"-toets. Deze sneltoetsen geven toegang tot de zoomopties op het tabblad Weergave van het lint met behulp van de toetsenbordtoetsen in plaats van de muis. alt="

Hier zijn de zoomsneltoetsen:

  • ALT+ W+ J: Activeert de 100% zoomoptie op het lint.
  • ALT+ W+ G: Activeert Zoom naar selectie op het lint.
  • ALT+ V+ Z: Opent het Zoom-dialoogvenster.
  • ALT+ W+ Q: Opent het Zoom-dialoogvenster.

Wanneer u in het Zoom-dialoogvenster werkt, drukt u op een van de volgende sneltoetsen om het vergrotingsniveau te wijzigen:

  • 0+ Enter: 200% zoom
  • 1+ Enter: 100% zoom
  • 7+ Enter: 75% zoom
  • 5+ Enter: 50% zoom
  • 2+ Enter: 25% zoom

Het gebruik van deze toetsenbordtoetsen om de optie Aangepaste zoom te activeren vereist extra toetsaanslagen naast de toetsaanslagen die nodig zijn om het dialoogvenster Zoomen te openen.

Na het typen van ALT+ W+ Q+ C, voer getallen in zoals 33 voor een vergrotingsniveau van 33%. Voltooi de reeks door op Enter . te drukken

Zoom op rol met IntelliMouse

Als u vaak het zoomniveau van werkbladen aanpast, wilt u misschien de optie Zoom op rol met IntelliMouse gebruiken.

Image
Image

Indien geactiveerd, kunt u met deze optie in- of uitzoomen met het scrollwiel. De optie wordt geactiveerd met behulp van het dialoogvenster Excel-opties.

  1. Selecteer File.
  2. Selecteer Opties om het dialoogvenster Excel-opties te openen.
  3. Selecteer Advanced in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster.
  4. Selecteer Zoom op rol met IntelliMouse in het rechterpaneel om deze optie te activeren.

Zoom uit om benoemde bereiken weer te geven

Als een werkblad een of meer benoemde bereiken bevat, tonen zoomniveaus onder 40% deze benoemde bereiken omgeven door een rand. Dit biedt een snelle en gemakkelijke manier om hun locatie in een werkblad te controleren.

Aanbevolen: