Waarom u uw online foto's moet beveiligen

Inhoudsopgave:

Waarom u uw online foto's moet beveiligen
Waarom u uw online foto's moet beveiligen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Softwarebedrijven doorzoeken miljoenen openbaar beschikbare online foto's om gezichtsherkenningssystemen te bouwen.
  • Een nieuwe website helpt je erachter te komen of je Flickr-foto's zijn gebruikt voor AI-onderzoek.
  • Het gebruik van online foto's door grote technologiebedrijven is een inbreuk op de privacy, zeggen sommige experts.
Image
Image

Softwarebedrijven verzamelen privéfoto's om gezichtsherkenningssystemen te bouwen, en een nieuwe website kan helpen bepalen of uw foto's er tussen staan.

De website, exposing.ai genaamd, doorzoekt openbare databases om te bepalen of je Flickr-foto's zijn gebruikt voor AI-onderzoek. Softwareontwikkelaars gebruiken vaak openbaar beschikbare afbeeldingen om hun herkenningssystemen te trainen. De praktijk is misschien legaal, maar sommige experts zijn van mening dat het niet ethisch is.

"Het feit dat deze foto's worden gebruikt zonder medeweten van mensen is een ernstige schending van de privacy", zei Thierry Tremblay, de CEO en oprichter van het databasesoftwarebedrijf Kohezion, in een e-mailinterview. "Dat is een bijzondere zorg voor minderheden die geprofileerd en getarget kunnen worden. Bovendien stemmen gebruikers er niet noodzakelijkerwijs mee in om gescand te worden elke keer dat ze in het openbaar uitgaan."

Flickr onthult mogelijk meer dan u weet

De exposing.ai-website werkt door te kijken of uw foto's zijn opgenomen in openbaar beschikbare datasets. Het zoekt naar Flickr-gebruikersnamen en foto-ID's. Het enige wat u hoeft te doen is uw Flickr-gebruikersnaam, foto-URL of hashtag in de zoekbalk van de site in te voeren.

De site is vorige maand gelanceerd en is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar openbare beelddatasets, schreven de makers van Exposing.ai op de website. "Het complexe verhaal vertellen over hoe de foto's van gisteren de trainingsgegevens van vandaag werden, maakt deel uit van het doel van dit lopende project", zeiden ze.

Image
Image

De site doorzoekt miljoenen records, maar "er bestaan ontelbare meer trainingsdatasets voor gezichtsherkenning en worden voortdurend verwijderd van sociale media, nieuws- en entertainmentsites", schreven ze.

Bedrijven zuigen afbeeldingen op om hun softwareprojecten van stroom te voorzien. "Zeker, technische giganten zoals Google, Amazon, Facebook en Apple zijn allemaal diep bezig met het onderzoeken en verkennen van gezichtsherkenningstechnologie", zei Nat Maple, chief marketing officer van cyberbeveiligingsbedrijf BullGuard, in een e-mailinterview.

Een wapenwedloop voor foto's

Het schrapen van foto's maakt deel uit van een wapenwedloop tussen bedrijven om betere gezichtsherkenning te ontwikkelen. Het bedrijf Clearview AI zoog bijvoorbeeld 3 miljard afbeeldingen op en ging nog een stap verder door een AI-app te maken, merkte Maple op.

De app fungeert als een zoekmachine en stelt een gebruiker in staat een foto van iemand te maken, deze te uploaden en een lijst met openbare foto's van die persoon te bekijken en links naar waar ze vandaan komen.

Het feit dat deze foto's worden gebruikt zonder medeweten van mensen is een ernstige schending van de privacy.

"Interessant genoeg zien we de meeste aarzeling voor deze software op het niveau van de overheid/wetshandhaving, vanwege de wettigheid en zorgen over profilering", zei Laura Hoffner, een crisismanager bij het risicoadviesbureau Concentric Advisors, in een e-mail interview.

"Maar dat betekent dat de particuliere sector de overheid vervangt in ervaring en toegang."

Gebruikers die de foto's die ze al online hebben geplaatst privé willen houden, hebben beperkte opties. "Je kunt niet veel anders doen dan de nucleaire optie nemen, dat wil zeggen een advocaat inhuren en het bedrijf in kwestie aanklagen", zei Maple. "Maar je moet natuurlijk toegewijd zijn en geld hebben."

Bescherm je gezicht

Als je wilt dat de foto's die je nog niet hebt gepost, worden gebruikt voor onderzoeksprojecten, zijn er softwaretools die foto's verhullen door wijzigingen op pixelniveau aan te brengen om gezichtsherkenningssystemen te verwarren, zei Maple.

Zo hebben onderzoekers van de Chicago University bijvoorbeeld software ontwikkeld met de naam Fawkes om de nauwkeurigheid te verminderen van de fotogegevenssets die gezichtsherkenningstools van internet verzamelen.

Image
Image

Microsoft heeft echter onlangs wijzigingen aangebracht in zijn Azure-gezichtsherkenningsplatform "blijkbaar ontworpen om de werkzaamheid van de huidige versie van Fawkes te ondermijnen", zei Maple.

De beste manier om uw foto's privé te houden, is ervoor te zorgen dat ze niet online in omloop komen, zei Sean O'Brien, hoofdonderzoeker bij ExpressVPN Digital Security Lab, in een e-mailinterview. Hij stelde voor om je sociale media-accounts te vergrendelen door je profiel op privé te zetten, of zelfs om sociale media helemaal te verwijderen.

"We hebben maar één gezicht en moeten daar voorzichtiger mee omgaan dan met een wachtwoord", zei O'Brien. "Het is van cruciaal belang dat consumenten technologiebedrijven en overheden verantwoordelijk houden voor het implementeren van een technologiebeleid dat ons beschermt en de privacygerelateerde tekortkomingen van gezichtsherkenning oplost."

Aanbevolen: