Ja, u moet uw Google-activiteit absoluut met een wachtwoord beveiligen

Inhoudsopgave:

Ja, u moet uw Google-activiteit absoluut met een wachtwoord beveiligen
Ja, u moet uw Google-activiteit absoluut met een wachtwoord beveiligen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met Google kun je nu tweestapsverificatie en wachtwoordbeveiliging inschakelen voor je Mijn activiteitspagina.
  • Zonder verificatiesystemen is uw pagina Mijn activiteit vrij toegankelijk voor iedereen met toegang tot een apparaat waarop uw Google-account is ingelogd.
  • Experts zeggen dat authenticatie in twee stappen redelijk is, maar consumenten moeten nog steeds stappen ondernemen om hun browsegegevens te beschermen en vaak te verwijderen om het risico te verkleinen dat persoonlijke gegevens worden gelekt.
Image
Image

Zonder een wachtwoord kan uw online webactiviteit op meerdere Google-platforms een exploiteerbare schat aan persoonlijke gegevens zijn.

Zowat alles wat je online doet, wordt op de een of andere manier bijgehouden. Als u Google-platforms zoals YouTube, Google Zoeken of zelfs Google Maps gebruikt, worden al die gegevens bijgehouden en gemakkelijk opgeslagen op uw Google Mijn activiteit-pagina. Het idee is om u een manier te geven om terug te gaan en uw gegevens te bekijken wanneer u die zoekopdrachten en antwoorden opnieuw moet onderzoeken. Het probleem is dat gemak veel van uw persoonlijke gegevens in gevaar brengt. Daarom heeft Google een wachtwoordverificatiesysteem aan die pagina toegevoegd.

"Google biedt gebruikers toegang tot hun volledige geschiedenis van web- en app-activiteit, waarvan de meest waardevolle (en potentieel risicovolle) het volledige overzicht van uw Google Zoeken en Assistent-zoekopdrachten is", Rob Shavell, een privacy-expert en CEO van DeleteMe, vertelde Lifewire in een e-mail.

"In het verleden was dit toegankelijk voor iedereen die een machine gebruikte die al was ingelogd op een account. Het toevoegen van de extra laag identiteitsbevestiging/wachtwoordbeveiliging helpt ervoor te zorgen dat apparaten zonder toezicht, of apparaten die voor onbepaalde tijd ingelogd blijven, niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor andere gezinsleden of kantoorcollega's."

Vernieuwde focus

Het toevoegen van wachtwoordverificatie aan uw pagina Mijn activiteit is een stap in de goede richting en slechts een onderdeel van de hernieuwde focus van Google om meer privacyfuncties voor consumenten in de handen van zijn gebruikers te brengen.

Image
Image

De reden dat privacybescherming op je pagina Mijn activiteit zo belangrijk is, is dat er een gedetailleerde lijst wordt gemaakt van alles wat je hebt gedaan terwijl je bent ingelogd op je Google-account. Elke locatie die je hebt bezocht, elke zoekopdracht die je op Google hebt uitgevoerd en elk verzoek dat je hebt ingediend via de Google Assistent.

Google maakt het gebruik van uw account op meerdere apparaten uiterst handig, wat betekent dat u gemakkelijk weg kunt lopen van een openbare computer zonder volledig uit te loggen. Als er geen wachtwoord is ingesteld, wordt deze pagina een open boek voor iedereen met toegang tot een apparaat waarop je Google-account is ingelogd.

Anderen kunnen alle zoekopdrachten bekijken die je hebt gemaakt, zien wat je op internet hebt gedaan en ook alle afbeeldingen bekijken die je hebt bekeken. Google houdt ook je zoekopdrachten naar YouTube-video's bij, evenals video's die je op YouTube hebt bekeken, wat betekent dat er nog meer gegevens zijn die kwaadwillenden kunnen verzamelen en mogelijk tegen je kunnen gebruiken.

Uw gegevens beschermen

Hoewel het leuk is om te zien dat Google extra beveiligingslagen aan uw browsegegevens toevoegt, zeggen experts dat dit niet betekent dat u zelfgenoegzaam kunt worden bij het beschermen van uw eigen privacy.

Het maakt niet uit welke browser wordt gebruikt om op internet te surfen, ik raad gebruikers ten zeerste aan om extra beveiliging in te schakelen die door de browser wordt geboden om uw gebruiksgeschiedenis te beschermen.

"In het recente verleden hebben veel bedrijven gekozen voor het simpelweg begraven van dit soort transparantie en controle in menulagen", legt Shavell uit."Aangezien bedrijven meer transparantie en toegang tot de eigen geschiedenis van gebruikers bieden, zullen ze zich ook meer bewust moeten zijn van de risico's die grotere transparantie mogelijk voor die gebruikers met zich meebrengt als die informatie onbedoeld aan derden wordt bekendgemaakt."

Het is ook belangrijk op te merken dat het toevoegen van tweestapsverificatie aan uw Google-activiteitspagina uw lokale browser er niet van weerhoudt informatie op te slaan over de sites die u bezoekt.

Als zodanig raden consumentenprivacy-experts zoals Chris Hauk van PixelPrivacy aan om je Mijn activiteit-paginagegevens en browsegeschiedenis te wissen of systemen zoals VPN's en Private Windows te gebruiken om te helpen verminderen hoe goed je surfgedrag kan worden gevolgd.

"Het maakt niet uit welke browser wordt gebruikt om op internet te surfen, ik raad gebruikers ten zeerste aan om extra beveiliging in te schakelen die door de browser wordt geboden om uw gebruiksgeschiedenis te beschermen. Het gebruik van de incognitomodus is een uitstekende manier om uw sporen te verbergen, aangezien uw de geschiedenis wordt niet bewaard', zei hij."Verwijder ook regelmatig uw geschiedenis in normale tabbladen, of stel uw browser in om uw browsegeschiedenis te vergeten wanneer deze wordt gesloten, zoals de functie die wordt aangeboden door Firefox."

Aanbevolen: