Hoe de Photoshop Save for Web Tool te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Photoshop Save for Web Tool te gebruiken
Hoe de Photoshop Save for Web Tool te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open een afbeelding in Photoshop. Selecteer Image > Image Size. Voer een nieuwe breedte in en selecteer vervolgens Pixels > OK.
  • Kies Bestand > Opslaan voor web en apparaten. Kies het tabblad 2-Up om de originele en geoptimaliseerde afbeeldingen naast elkaar te zien.
  • Wijzig de Quality waarde en bekijk de resultaten. Maak indien nodig aanpassingen aan de grootte of het bestandstype. Selecteer Save en geef de nieuwe afbeelding een naam.

Dit artikel legt uit hoe je de Save for Web-tool van Photoshop kunt gebruiken om afbeeldingen te optimaliseren voor gebruik op het web. Deze informatie is van toepassing op Photoshop 20.0.10 en hoger. Commando's en menu-opties kunnen per versie verschillen.

Opslaan voor internet in Photoshop

Grafische ontwerpers, webontwerpers en anderen die inhoud voor het web maken, maken ook afbeeldingen die klaar zijn voor het web, zoals foto's voor websites en banneradvertenties. Voordat ze deze afbeeldingen uploaden, optimaliseren ze de afbeeldingen om ze snel te downloaden en weer te geven in een webbrowser.

Hier leest u hoe u de tool Opslaan voor web in Photoshop gebruikt om de juiste balans tussen afbeeldingskwaliteit en bestandsgrootte voor uw afbeeldingen te krijgen.

  1. Open de afbeelding die u wilt opslaan in Photoshop.
  2. Select Image > Image Size. Of, voor pc, druk op Alt+Ctrl+I, voor macOS, druk op Command+Option+I op het toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Voer in het veld Width een nieuwe breedte in, selecteer Pixels en selecteer vervolgens OK.

    Verklein de foto tot een klein formaat dat op een website kan worden gebruikt.

    Image
    Image
  4. Select File > Export > Save for Web (legacy). Of gebruik de sneltoets: Alt/Option+Command+Shift+S.

    In andere versies van Photoshop is het pad File > Export > Save for Web. Het item kan Save for Web of Save for Web and Devices heten.

    Image
    Image
  5. Ga in het Save for Web venster naar de Original, Optimized,2-Up en 4-Up tabbladen. Deze tabbladen schakelen tussen een weergave van de originele foto, de geoptimaliseerde foto waarop de instellingen Opslaan voor web zijn toegepast, of een vergelijking van twee of vier versies van de foto.

    Kies 2-Up om de originele foto te vergelijken met de geoptimaliseerde foto. Dit toont kopieën van de afbeelding naast elkaar.

    Image
    Image
  6. Wijzig de Kwaliteit waarde. Naarmate u de kwaliteit verlaagt, ziet de afbeelding er modderiger uit en neemt de bestandsgrootte af. Kleinere bestanden betekenen sneller ladende webpagina's.

    Zoek een gulden middenweg tussen bestandsgrootte en kwaliteit. Een kwaliteit tussen de 40 en 60 is een goed bereik. Gebruik de vooraf ingestelde kwaliteitsniveaus (bijvoorbeeld JPEG Medium) om tijd te besparen.

    Image
    Image
  7. Wijzig het bestandstype, indien nodig, in JPEG, GIF, PNG-8, PNG-24 of WBMP.

    Image
    Image
  8. Verander zo nodig de grootte van de afbeelding. Voer een breedte of hoogte in of schaal deze met een percentage.

    Klik op het chain link icoon om de verhouding van de afbeelding te veranderen. Voer anders een andere breedte of hoogte in om de andere waarde in verhouding te wijzigen.

    Image
    Image
  9. De waarden onder het afbeeldingsvoorbeeld geven het bestandstype, de grootte weer en hoe lang het duurt voordat de afbeelding op een website wordt geopend. Deze nummers worden bijgewerkt terwijl u wijzigingen aanbrengt.

    Image
    Image
  10. Als je tevreden bent met de foto, selecteer je Opslaan.

    Image
    Image
  11. Typ een naam voor de foto en klik vervolgens op Opslaan.

    Image
    Image

Wat maakt een grafische web-ready?

De meeste web-ready afbeeldingen hebben gemeenschappelijke kenmerken:

  • Resolutie is 72 dpi.
  • Kleurmodus is RGB.
  • Bestanden worden verkleind om webpagina's sneller te laden.

Aanbevolen: