Hoe de Spotify Web Player te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Spotify Web Player te gebruiken
Hoe de Spotify Web Player te gebruiken
Anonim

Als je het aantal apps dat je op je pc hebt geïnstalleerd wilt verminderen, is het gebruik van Spotify Web Player in je browser een handige oplossing. Je zult weinig verschillen merken tussen de webplayer en de app. En als je graag gratis muziek online streamt, werkt de webplayer zelfs als je een gratis Spotify-account hebt.

De Spotify Web Player wordt ondersteund door Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Opera.

Toegang tot de Spotify Web Player

Om toegang te krijgen tot de Spotify Web Player, start u uw favoriete internetbrowser en volgt u deze stappen:

  1. Ga naar de Spotify Browse-pagina.
  2. Selecteer Inloggen.

    Als je geen Spotify-account hebt, selecteer je Aanmelden en maak je een nieuw account aan met je e-mailadres of je Facebook-account.

  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer Login. Of selecteer Aanmelden met Facebook.

Spotify Web Player-startpagina

Als je eenmaal bent ingelogd op Spotify's Web Player, zul je zien dat het een eenvoudige lay-out is. In het linkerdeelvenster worden uw beschikbare opties weergegeven, waarbij de eerste vier de opties zijn die u het meest zult gebruiken. Dit zijn Zoeken, Thuis, Uw bibliotheek en Recent afgespeeld.

De startpagina geeft een breed overzicht van alle hoofdopties. Hier vind je:

  • Snelle links bovenaan naar Uitgelicht, Podcasts, Grafieken, Genres, Nieuwe releases en Ontdekken.
  • Voorgestelde muziek op basis van je luistergeschiedenis.
  • Je recent afgespeelde muziek.
  • "Meer Like" secties met specifieke artiesten die gerelateerd zijn aan jouw muzieksmaak.
  • Thema-suggesties op basis van de dag van de week of speciale feestdagen.
  • Top muzieklijsten.
  • Aanbevolen podcasts.

De startpagina is aangepast op basis van uw luistergedrag, dus u ziet mogelijk meer of minder opties dan hierboven vermeld.

Spotify Zoeken

Als je weet wat je zoekt, kies dan deze optie. Zodra u dit doet, wordt boven aan het scherm een tekstvak weergegeven. Voer uw zoekterm in om de gewenste muziek te vinden. Dit kan de naam van een artiest zijn, de titel van een nummer of album, een afspeellijst of zelfs een muziekgenre. Zodra u begint te typen, wordt een lijst met resultaten weergegeven. Selecteer een resultaat uit de lijst om te beginnen met luisteren.

Image
Image

De resultatenpagina is onderverdeeld in handige secties zoals artiesten, albums, afspeellijsten, podcasts, afleveringen en meer.

Uw Spotify-bibliotheek

Het gedeelte Uw bibliotheek van de Spotify Web Player geeft een overzicht weer van alle muziek waarnaar u hebt geluisterd of die u hebt opgeslagen. Deze zijn geordend in afspeellijsten, nummers, albums, artiesten en podcasts, met snelle links bovenaan.

Image
Image

Als je je eigen afspeellijst wilt aanpassen, selecteer je Nieuwe afspeellijst in de rechterbovenhoek van het scherm. Spotify raadt muziek aan op basis van de titel van je afspeellijst. Voeg muziek toe in het scherm Afspeellijst maken, of voeg gewoon muziek toe terwijl je door Spotify bladert en naar muziek luistert.

Ontdek nieuwe muziek

Spotify is ook een muziekaanbevelingsservice en deze optie biedt een geweldige manier om nieuwe muziek te ontdekken.

De resultaten die je ziet, zijn suggesties waarvan Spotify denkt dat je ze leuk vindt. Deze zijn gebaseerd op verschillende factoren, waaronder het type muziek waarnaar u hebt geluisterd. Nummers worden ook vermeld als ze momenteel populair zijn en passen in de muziekgenres waar je naar luistert.

Muziek streamen met Spotify Web Player

Er zijn veel functies verscholen in de web-app. Deze zijn bijna identiek aan de desktop-app. Om deze te vinden, zoekt u naar het menu Meer (de pictogrammen met drie stippen) naast afspeellijsten of afzonderlijke nummers.

Image
Image

Als je dit menu opent voor individuele tracks, vind je de volgende opties:

  • Start Radio: lanceert een speciale Spotify Web Player-functie en speelt nummers af die gerelateerd zijn aan de artiest, afspeellijst of nummer van waaruit je het hebt gestart.
  • Opslaan in uw bibliotheek: Slaat het nummer op in uw bibliotheek zodat u het later gemakkelijk kunt openen.
  • Toevoegen aan wachtrij: zet afzonderlijke nummers op een rij in de volgorde waarin u ze wilt beluisteren.
  • Toevoegen aan afspeellijst: slaat snel nummers op in een van uw afspeellijsten.
  • Copy Song Link: Deelt de track met vrienden op sociale media of in een e-mail.

Muziek afspelen met de Spotify Web Player-sneltoetsen

Een ding dat je misschien mist als je overschakelt naar de Spotify Web Player, is dat veel sneltoetsen op het toetsenbord die in de desktop-app werkten, niet werken in de webplayer. Door echter de Spotify Web Player Hotkeys-extensie te installeren, kunt u het afspelen van nummers nog steeds besturen met uw toetsenbord met de volgende bedieningselementen.

Chrome Spotify Web Player Hotkey extension-sneltoetsen:

  • Pauze of Afspelen: Alt+ Shift+ P
  • Volgende track afspelen: Alt+ Shift+.
  • Speel vorig nummer af: Alt+ Shift+,
  • Save Track: Alt+ Shift+ F

Firefox Spotify Sneltoetsen add-on sneltoetsen:

  • Pauze of Afspelen: Alt+ Shift+ P
  • Volgende track afspelen: Alt+ Shift+.
  • Speel vorig nummer af: Alt+ Shift+,
  • Shuffle: Alt+ Shift+ F
  • Herhaal: Alt+ Shift+ R
  • Album afspelen: Alt+ Shift+ B

Om toegang te krijgen tot deze functie, installeert u de Chrome Spotify Web Player Hotkey-extensie of de Spotify Hotkeys Firefox-add-on.

Cast je muziek naar Chromecast-apparaten

Een van de grootste voordelen van de Spotify-client voor desktops is de mogelijkheid om muziek te casten naar je Chromecast of andere apparaten die je hebt ingeschakeld. Het goede nieuws is dat je deze functie in de Spotify Web Player niet verliest.

Image
Image

Je muziek casten:

  1. Selecteer het apparaatpictogram in de rechterbenedenhoek van het venster.
  2. Kies de apparaatfamilie waarnaar u wilt casten (zoals Google Cast).
  3. Selecteer het uitvoerapparaat in je huis waarnaar je wilt casten.

Het enige voorbehoud hier is dat je de Spotify-app op je desktop of mobiele apparaat moet gebruiken om nieuwe Cast-compatibele apparaten aan je Spotify-account toe te voegen.

Andere voordelen van de Spotify Web Player

Als je er nog niet van overtuigd bent dat het streamen van muziek met de Spotify Web Player geen afbreuk doet aan je muziek luisterervaring, overweeg dan alle extra voordelen die dit biedt.

  • Spotify op Chromebook: als je een Chromebook bezit, geeft de Spotify Web Player je toegang tot alle Spotify-functies die je zou verwachten van een volledige client.
  • Browser-add-ons: als u in uw browserextensies naar Spotify zoekt, vindt u extra extensies die de basisfunctionaliteit van de webplayer uitbreiden.
  • Draagbaar: De Spotify Web Player is apparaatonafhankelijk. Je hebt toegang tot je Spotify-account via een webbrowser bij een vriend thuis, in de bibliotheek of vanaf elk van je mobiele apparaten.
  • Online Widgets: websites voegen Spotify-afspeellijsten nu rechtstreeks in hun pagina's in. Gebruik de webplayer om toegang te krijgen tot deze afspeellijsten in plaats van een extra applicatie te openen.
  • Pc-bronnen opslaan: de Spotify-desktopclient wordt gestart bij het opstarten en gebruikt systeembronnen. Vermijd de rommel en het CPU-gebruik door de desktopclient te verwijderen en in plaats daarvan de webplayer te gebruiken.

Luisteren naar muziek zou een probleemloze ervaring moeten zijn. Met de functies die de Spotify Web Player biedt, is er echt geen reden om de desktopclient te gebruiken.

Aanbevolen: