Hoe kleuren om te keren op iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

Hoe kleuren om te keren op iPhone en iPad
Hoe kleuren om te keren op iPhone en iPad
Anonim

Wat te weten

  • iOS 12 of eerder: Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid >Display Accommodaties > Kleur omkeren . Tik op Slim omkeren of Klassiek omkeren.
  • iOS 13 of hoger: Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Beeld- en tekstgrootte en schakel Smart Invert of Classic Invert. in

Dit artikel legt uit hoe je kleuren kunt omkeren op de iPhone en iPad. Eén methode is van toepassing op iOS 12 en eerder, en één methode is van toepassing op iOS 13 en hoger. De instelling Kleuren omkeren verschilt van zowel de donkere modus als de nachtploeg die beschikbaar is op recente iPhones en iPads.

Kleuren omkeren op de iPhone en iPad

Sommige mensen gebruiken liever omgekeerde kleuren om schittering en vermoeide ogen te verminderen. Andere mensen keren kleuren om om te helpen bij visuele beperkingen. Dit kan iets heel gewoons zijn als kleurenblindheid of een ernstiger aandoening. iOS biedt zowel Smart Invert, dat de kleuren van het scherm omkeert, met uitzondering van afbeeldingen, media en enkele andere functies, als Classic Invert, dat alle kleuren van het scherm omkeert.

Hier leest u hoe u kleuren op uw iOS-apparaat kunt omkeren.

Kleuren omkeren inschakelen in iOS 12 en eerder

  1. Open Instellingen.
  2. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid > Toon Accommodaties.

    Image
    Image
  3. Tik op Kleur omkeren en kies vervolgens Smart Invert of Classic Invert.

    Image
    Image
  4. De schermkleuren veranderen onmiddellijk.

Om de instelling van de omgekeerde kleuren op een iPhone of iPad ongedaan te maken en de kleuren terug te zetten naar hun oorspronkelijke instellingen, herha alt u de bovenstaande stappen. Tik nogmaals op de optie omkeren om de functie uit te schakelen en de apparaatkleuren weer normaal te maken.

Kleuren omkeren inschakelen in iOS 13 en hoger

  1. Open Instellingen.
  2. Selecteer Toegankelijkheid.
  3. Tik op Weergave en tekstgrootte.
  4. Inschakelen Smart Invert.

    Image
    Image

    Inverteren snel in- en uitschakelen

    Als je regelmatig kleuren wilt omkeren in iOS 12 en eerder, stel dan een snelkoppeling in. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en tik op Toegankelijkheidssnelkoppelingen selecteer een van de opties voor omkeren. (In iOS 13 en later is het pad Settings > Accessibility > Accessibility Shortcut)

    Image
    Image

    Kies welke toegankelijkheidsfuncties je wilt (inclusief Smart Invert Colors, Classic Invert Colors, of beide) en verlaat het scherm.

    Image
    Image

    Als u nu kleuren wilt omkeren, drukt u driemaal op de startknop (of de zijknop op iPhone X en nieuwer) en kiest u de optie voor het omkeren van kleuren die u wilt gebruiken.

    Is omkeren hetzelfde als de donkere modus?

    Donkere modus is een functie van sommige besturingssystemen en apps die de kleuren van de gebruikersinterface verandert van de standaard heldere kleuren in donkerdere kleuren. Deze donkere kleuren zijn meer geschikt voor gebruik 's nachts en om vermoeide ogen te voorkomen. Het wijzigen van de kleur kan handmatig door de gebruiker of automatisch worden gedaan op basis van omgevingslicht of het tijdstip van de dag.

    Op oudere versies van iOS was er geen echte donkere modusfunctie voor iPhone of iPad. Dat veranderde in iOS 13. Lees er alles over in De donkere modus inschakelen op iPhone en iPad.

    De macOS heeft ook een functie voor de donkere modus. Op macOS Mojave of nieuwer kun je de donkere modus van je Mac in- of uitschakelen.

    Zijn Invert en Night Shift hetzelfde?

    Hoewel zowel de functie Omkeren als Night Shift de kleuren van het iPhone- of iPad-scherm aanpassen, doen ze dit niet op dezelfde manier.

    Night Shift - een functie die beschikbaar is op iOS en Macs - verandert de algemene toon van de kleuren op het scherm door blauw licht te verminderen en de toon van het scherm geel te maken. Men denkt dat dit de verstoring van de slaap voorkomt die sommige mensen ervaren bij het gebruik van blauw getinte schermen in het donker.

Aanbevolen: