Hoe het toevoegen van afbeeldingen aan Google Street View de privacy kan schenden

Inhoudsopgave:

Hoe het toevoegen van afbeeldingen aan Google Street View de privacy kan schenden
Hoe het toevoegen van afbeeldingen aan Google Street View de privacy kan schenden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Android-gebruikers kunnen augmented reality gebruiken om afbeeldingen te uploaden vanuit de Street View-app.
  • Niet alle landen houden van Street View - sommige plaatsen hebben het verboden, andere hebben het gecensureerd.
  • Street View heeft momenteel 170 miljard afbeeldingen over een afstand van 10 miljoen mijl.
Image
Image

Met Google kun je nu je eigen foto's maken en ze uploaden naar Street View, ofwel door de gaten in Google's fotomozaïek van de wereld op te vullen of oude foto's bij te werken.

Met de bijgewerkte Street View-app op een Android-telefoon kun je gewoon je telefoon omhoog houden, door een straat lopen en foto's maken. Achter de schermen gebruikt Google augmented reality en de positiegegevens van je telefoon om automatisch alle afbeeldingen op één lijn te brengen met de bestaande Street View-afbeeldingen.

"Nu iedereen zijn eigen verbonden Street View-foto's kan maken, kunnen we betere kaarten naar meer mensen over de hele wereld brengen, waarbij we plaatsen vastleggen die niet op Google Maps staan of die snel zijn veranderd", schrijft Stafford Marquardt, een Street View-productmanager. "Alles wat je nodig hebt is een smartphone - geen luxe apparatuur vereist."

Wacht, zijn er plaatsen die niet op Google Maps staan?

In een wereld waar je Yosemite's El Capitan op Street View kunt beklimmen, lijkt het erop dat de enige plaatsen die niet worden gedekt door het allesomvattende fotoproject van Google ultra afgelegen, onbewoonde gebieden zijn. Maar soms willen de lokale bevolking het gewoon niet. Het Engelse Kanaaleiland Guernsey, een Engelssprekend gebied voor de kust van Frankrijk, weigert Street View live te laten gaan. In 2010 en '11 vernield de lokale bevolking de Street View-cameraauto's van Google, en de lokale autoriteiten blokkeerden uiteindelijk de publicatie. Tot op de dag van vandaag is er geen Street View op het eiland.

"Het is een kwestie van cultuur", vertelde Peter Harris, de voormalige commissaris voor gegevensbescherming van Guernsey, destijds aan de BBC. "Ik bedoel, Google komt uit de VS, waar de opvattingen over privacy misschien anders zijn dan die in West-Europa."

Vorig jaar arriveerde Apple in de Bailiwick met plannen om zijn eigen Look Around-beelden op te nemen, maar dat is ook nog niet verschenen.

Image
Image

Duitsland heeft ook bezwaar gemaakt tegen alomtegenwoordige Street View, zij het op een typisch pragmatische manier. Hoewel het grootste deel van het land bedekt is, zijn veel eigendommen wazig. Dit geeft mensen het nut van Street View, terwijl privacy wordt geboden aan degenen die dat willen. Het is net alsof je je nummer uit het telefoonboek verwijdert.

Zakelijke Bonus

Bedrijven kunnen profiteren van deze nieuwe Street View-tools. U kunt bijvoorbeeld uw eigen doorloop van uw eigendom genereren en deze "verbinden" met het bestaande straatbeeld van de voorgevel van uw gebouw.

Als mensen hun eigen Street View-afbeeldingen uploaden, wordt deze weergegeven als alternatief voor de officiële afbeeldingen. Als het echter wordt toegevoegd op een plaats die nog geen officiële Google-afbeeldingen heeft, wordt het op de kaart weergegeven als een blauwe stippellijn en kan het worden bekeken als officiële ononderbroken afbeeldingen.

Het is mogelijk dat individuen kunnen proberen de blokkades te omzeilen die door de lokale autoriteiten op Street View zijn geplaatst, maar dat moet gemakkelijk te verhelpen zijn. Crowdsourcing van gebruikers van Android-telefoons kan echter ook behoorlijk krachtig zijn en beelden op straatniveau brengen naar plaatsen die anders misschien nooit door Street View worden bezocht. En dat kan heel wat zijn.

Aanbevolen: