Video-privacy-app 'Kan het niet posten' betekent goed, maar kan worden misbruikt

Inhoudsopgave:

Video-privacy-app 'Kan het niet posten' betekent goed, maar kan worden misbruikt
Video-privacy-app 'Kan het niet posten' betekent goed, maar kan worden misbruikt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het is logisch om de flits van de camera te gebruiken om beelden te verpesten en gelicentieerde muziek om audio te verstoren (en het online posten te ontmoedigen).
  • Hoewel het stroboscoopeffect bij daglicht misschien niet veel bereikt en het geluid kan worden verwijderd.
  • Het is ook mogelijk dat mensen de app misbruiken om met opzet video's van belangrijke gebeurtenissen te onderdrukken.

Image
Image

Internetvideo's zijn de afgelopen jaren vrijwel alomtegenwoordig geworden, vooral nu zoveel mensen altijd HD-camera's in zakformaat bij zich hebben. Natuurlijk worden veel van die video's in het openbaar gefilmd en soms willen de mensen die worden gefilmd dat niet zijn. Dit kan leiden tot een aantal hachelijke situaties waarin iemand niet gefilmd wil worden, terwijl veel Amerikaanse staten in het openbaar zijn vaak een uitzondering op privacy zien.

Can't Post It is een app die is ontworpen om mensen op een niet-fysieke manier te ontmoedigen om gefilmd te worden - en om het publiekelijk delen van de video waar ze nooit in wilden zijn te ontmoedigen. Het werkt door de camera van een smartphone te activeren flits om een stroboscoopeffect te creëren dat bedoeld is om het filmen aan het visuele einde te verstoren. Dan, voor de audiokant, speelt het een gelicentieerd muzieknummer dat waarschijnlijk wordt gemarkeerd voor auteursrecht als de video online wordt geplaatst.

"Ik hou van het idee om de privacy van mensen te beschermen", vertelde Sammy Shayne, Chief Executive Officer van streamertalentbureau Couch Fame, in een e-mail aan Lifewire, "vooral omdat de inhoud van verschillende van onze getalenteerde streamers is gestolen en geüpload elders in de afgelopen maanden."

Mogelijke oplossingen

Er zijn echter enkele potentiële problemen met een app als Can't Post It. Experts zijn van mening dat hoewel de app op papier een goed idee is, het geen grote uitdaging zou zijn om de obstakels te omzeilen die het creëert. Het flitseffect van de stroboscoopcamera zou bijvoorbeeld de videohelderheid beïnvloeden, maar het zou het meest effectief zijn bij weinig licht. Video's die overdag worden gemaakt, hebben mogelijk niet veel invloed, tenzij het licht van dichtbij rechtstreeks op de lens schijnt.

Image
Image

Het gelicentieerde muzieknummer van de app, genaamd "Death of a Post", is misschien niet zo direct als een cameraflits (onder de juiste omstandigheden), maar het is een beetje meer hardhandig in zijn aanpak.

"Het verschil tussen ons nummer en andere is dat wanneer de grote uitgevers hun nummers registreren in het ContentID-systeem, de meeste de optie voor winstdeling selecteren", legt Dylan Sterman uit, oprichter van Samson Technologies LLC en maker van Can't Post It, in een e-mailinterview met Lifewire."[Dat] betekent dat een video die zelfs maar een deel van een auteursrechtelijk beschermd nummer bevat een advertentie zal bevatten, en de inkomsten van die advertentie gaan naar de eigenaar, maar de video blijft staan. 'Death of a Post' aan de andere kant hand, heeft een algemeen verbod op het gebruik ervan, dus elke video kan niet op de hoogte blijven als deze de digitale vingerafdruk van ons exclusieve nummer heeft."

Omdat internetvideo's vaak te maken hebben met auteursrechtclaims, is het zinvol om een gelicentieerde audiotrack op een dergelijke manier te gebruiken. Echter, zoals Shayne opmerkte: "De video kan gemakkelijk worden gedempt om auteursrechtclaims te voorkomen."

Eric Florence, cyberbeveiligingsanalist voor digitale beveiligingswebsite SecurityTech, was het daarmee eens en vertelde Lifewire dat: "Kan het niet op papier plaatsen, maar de audio kan worden verwijderd door bewerking. De enige manier om te onderhouden je privacy op deze manier is door in een minder bevolkt gebied te wonen."

Dus, hoewel de gelicentieerde audio de persoon die de opname maakt een moment van aarzeling kan geven, als ze niet om audio geven, kunnen ze deze verwijderen en de video toch posten.

Onbedoelde bijwerkingen

Kans op misbruik van Can't Post It bestaat volgens experts ook. Iedereen met de app kan hem aanzetten in een poging de video van iemand anders te verpesten voor een grap, of zelfs gebruiken om de berichtgeving in de media in de weg te staan.

Image
Image

"Deze app zal door mensen worden gebruikt om anderen te storen en te irriteren die iets proberen te bereiken," zei Shayne. "Het zal ongewenste openbare video niet afschrikken, behalve in het geval van nietsvermoedende vreemden."

"Helaas, aangezien deze app videografen niet zal afschrikken," voegde Florence eraan toe: "Ik zie dat het misbruikt wordt om mensen te irriteren die aan videoprojecten werken op openbare plaatsen."

Het zijn hypothetische situaties (ook niet ideaal) maar niet onmogelijk. Als iemand Can't Post It zou gebruiken om te proberen belangrijke of persoonlijke video's te onderdrukken, verschijnen ze misschien niet eens op zichzelf, kunnen ze dan worden gestopt?

Toen hem werd gevraagd naar dit mogelijke misbruik, zei Sterman tegen Lifewire: "We hebben geen controle over welke video's worden geblokkeerd, en het gaat ons als bedrijf niet aan, omdat het een deel van onze kernmissie is om neutraal te zijn. Wat onze gebruikers doen met de Can't Post It-app na aankoop is 100% hun eigen persoonlijke verantwoordelijkheid."

Aanbevolen: