IBuypower Custom Gaming PC Review: kracht en waarde

Inhoudsopgave:

IBuypower Custom Gaming PC Review: kracht en waarde
IBuypower Custom Gaming PC Review: kracht en waarde
Anonim

iBuypower aangepaste gaming-pc

Als je specifiek bent over de soorten onderdelen die in je gaming-pc worden gebruikt en het niet erg vindt om even te wachten, vertegenwoordigt iBuypower een van de beste waarde voor op maat gemaakte gaming-pc's.

iBuypower aangepaste gaming-pc

Image
Image

We hebben de iBuypower Custom Gaming-pc gekocht, zodat onze recensent hem volledig uitprobeert. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Door de schaarste aan veel nieuwe high-end pc-componenten had ik maar weinig opties om nieuwe hardware te bemachtigen, tenzij ik er helemaal voor ging en een gloednieuwe top-of-the-line gaming-pc kocht. De build die ik van iBuypower heb uitgekozen, spaart vrijwel geen kosten, met behulp van ultramoderne hardware die de meeste gamers groen van jaloezie zou maken. Dit omvat een RTX 3090 GPU van Gigabyte en een AMD 5900X CPU. Enkele andere toeters en bellen omvatten een vloeistofkoeler van NZXT en Corsair RGB-fans.

De financiële kloof tussen het bouwen van je eigen systeem en het voor je laten bouwen is de afgelopen jaren drastisch verminderd, en hoewel je geen prijskaartje kunt hangen aan het gevoel van trots dat je krijgt door je eigen systeem te bouwen, is er zijn een aantal voordelen die gepaard gaan met elk vooraf gebouwd systeem.

Image
Image

Aankoop- en installatieproces: de persoonlijke touch

Bouwers zoals iBuyPower kunnen je technische ondersteuning bieden wanneer je die nodig hebt, een garantie voor vervangende onderdelen, toegang tot hardware die anders misschien niet beschikbaar zou zijn, en iemand de meer vervelende aspecten van het bouwen van een systeem, zoals kabelbeheer, laten regelen. Al deze diensten kloppen echt, vooral voor iedereen die een systeem cadeau doet of niet over de nodige vaardigheden beschikt om er zelf een op te lossen.

Hoewel de levering van mijn systeem aanzienlijk vertraagd was vanwege de algemene schaarste van de hardware, kreeg ik nog steeds regelmatig statusupdates na het hele proces van het plaatsen van de bestelling tot de levering. Elke keer dat ik contact moest opnemen met een echt persoon, kon ik snel contact opnemen, niet meer dan een paar minuten wachten om met een mens te spreken.

iBuypower is een beetje een zeldzaamheid onder ISB's en andere kleine pc-bouwers. Veel bouwers kunnen je pc's aanbieden tegen verschillende prijsklassen voor bijna elk budget, maar het is vaak teleurstellend om een tekort aan opties te zien als het op hardware aankomt. Een van de belangrijkste voordelen van het bouwen van je eigen systeem is dat je je eigen onderdelen kunt kiezen en kiezen, maar je zult vaak bouwers vinden die volledig eigen hardware gebruiken of beperkte opties hebben.iBuypower heeft echter, in vergelijking met andere ISB's, de meest indrukwekkende selectie hardware die ik heb gezien, met een breed scala aan eigen hardware en hardware van merknamen om uit te kiezen, zodat je naar hartenlust kunt mixen en matchen.

De enige categorie waar ik meer selectie had willen zien, was het chassis. Er zijn tal van standaardopties beschikbaar, maar als je op zoek bent naar een desktop die vanuit esthetisch oogpunt de standaard breekt, ben je misschien een beetje teleurgesteld.

iBuypower heeft, in vergelijking met andere ISB's, de meest indrukwekkende selectie hardware die ik heb gezien, met een breed scala aan eigen hardware en hardware van merknamen om uit te kiezen, zodat je naar hartenlust kunt mixen en matchen.

Ondersteuningservaring: geduld is een schone zaak

Hoewel het gemakkelijk zou zijn om de afzonderlijke componenten in ons systeem te beoordelen, ga ik me in plaats daarvan concentreren op de prestaties en esthetiek van het systeem als geheel, evenals op de algehele service die ik van iBuypower heb ontvangen.

Hoewel ik aangenaam verrast was door de snelheid en professionaliteit van hun klantenservice, ging ik nog een stap verder door ze te bellen met een verzoek om technische ondersteuning. Het systeem dat ik ontving, arriveerde in onberispelijke staat en zonder problemen, maar ik heb ze gebeld om te zien hoe ze zouden reageren op een vrij veel voorkomende fout.

Image
Image

Met behulp van het technische ondersteuningskanaal van iBuypower Discord, zei ik dat ons scherm niet zou worden ingeschakeld (de schermkabel was op het verkeerde stopcontact aangesloten). Gelukkig heeft hun ondersteuning ons door een snelle probleemoplossing van ons probleem geleid en konden we het probleem snel oplossen zonder dat we ons systeem hoefden terug te sturen. In staat zijn om snel eenvoudige problemen te onderscheiden, loont echt de moeite bij het kopen van deze systemen voor iedereen die niet noodzakelijkerwijs een technische aanleg voor pc's heeft.

Hoewel de huidige omstandigheden en tekorten aan bepaalde hardware er grotendeels de oorzaak van zijn dat ons systeem er zo lang over doet om te arriveren, moet u er rekening mee houden dat zelfs het bestellen van een systeem met onderdelen die op voorraad zijn, tot een maand kan duren voordat het u bereikt.

Image
Image

Ontwerp: meer bounce voor de ounce

De matzwarte metalen behuizing van NZXT is ongeveer net zo eenvoudig als ze komen, maar wat het mist in esthetiek, maakt het meer dan goed in bruikbaarheid. Het beschikt over kabelgeleidingskanalen door het hele achterpaneel, compleet met klittenband en lussen voor het vastbinden van bundels kabels. De systeembouwer heeft daar goed gebruik van gemaakt, omdat er maar heel weinig losse kabels in de weg zaten toen ik het achterpaneel opende.

Een zijpaneel van gehard glas biedt een uitstekend zicht op de hardware binnenin en wordt op zijn plaats gehouden door een enkele duimschroef aan de achterkant van het systeem.

De middelgrote behuizing biedt veel ruimte voor upgrades, waaronder verschillende bevestigingen voor SATA SSD's en HDD's aan zowel de voor- als achterkant. De grootte van de behuizing biedt ook tal van opties voor koeling met 360 mm radiatorsteun aan de boven- of voorkant en ruimte voor een aan de achterkant gemonteerde 140 mm-ventilator. Er zijn maar heel weinig schroeven die alles op zijn plaats houden, waardoor alles relatief eenvoudig te demonteren is, en naar mijn mening, hoe minder schroeven je moet bijhouden, hoe beter.

Hoewel je zou denken dat het systeem, als je naar de behuizing kijkt, misschien te weinig ventilatie heeft, heeft de H710 geperforeerde randen die de hardware voldoende luchtstroom geven. Een zijpaneel van gehard glas biedt een uitstekend zicht op de hardware binnenin en wordt op zijn plaats gehouden door een enkele duimschroef aan de achterkant van het systeem.

Er zijn tal van vooraf gebouwde opties waarmee u componenten kunt verwisselen op basis van uw budget, maar er zijn er maar heel weinig die het aanpassingsniveau mogelijk maken dat u kunt krijgen bij een dealer als iBuyPower. Hoewel fabrikanten zoals Dell en HP zeker betere budgetopties kunnen bieden als het gaat om gaming-pc's, is iBuyPower het te kloppen team voor iedereen die op zoek is naar een zeer specifieke build of toegang tot hoogwaardige onderdelen.

Image
Image

Prestaties: UFO's en Big Rigs

Ik heb een verscheidenheid aan zowel organische als synthetische benchmarks gebruikt om het systeem te stresstesten om te zien hoe het zou standhouden. Ik was blij te ontdekken dat het de benchmarks voor concurrerende systemen wegblies en in staat was om de meest veeleisende games aan te kunnen die ik erop gooide.

Synthetische benchmarks omvatten UniEngine Superposition en Cinebench R23, beide gratis tools waartoe iedereen toegang heeft om respectievelijk de GPU en CPU van hun systeem te belasten. Ik heb ook benchmarks toegevoegd van andere systemen die ik heb aanbevolen om te laten zien hoe het zich verhoudt tot de onderdelen die worden gebruikt in een concurrerende Alienware-installatie.

Cinebench R23

AMD 5900X

Enkel:1553

Multi: 18983

Intel i7-10700KF

Enkel: 1309

Multi: 12678

Superpositie (4K Ultra)

Gigabyte RTX 3090

Score: 16096

Gemiddelde FPS: 120.39

Nvidia GeForce RTX 3090

Score: 13947

Gemiddelde FPS: 103

Troy: A Total War Saga (4K Ultra)

Gevecht: 57,98 Gem. FPS

Campagne: 60 Gem FPS

Belegering: 60 Gem FPS

Gears Tactics (4K Ultra)

59.9 Gem. FPS

Borderlands 3 (4K Ultra)

59.93 Gem. FPS

In staat zijn om snel eenvoudige problemen te onderscheiden, loont het echt om deze systemen te kopen voor iedereen die niet noodzakelijkerwijs over een technische aanleg voor pc's beschikt.

Prijs: geweldige prijs ondanks de stickerprijs

Ik heb de pc-onderdelenkiezer gebruikt om een lijst samen te stellen van alle componenten die ik bij de build heb gebruikt en was aangenaam verrast toen ik ontdekte dat er maar heel weinig als premium was toegevoegd. Als we ervoor hadden gekozen om dit systeem zelf te bouwen, zou het ons in totaal $ 4.600 vóór belasting hebben gekost, wat opmerkelijk dicht in de buurt komt van wat ik iBuypower betaalde om het systeem voor mij te maken ($ 4.562). Houd er rekening mee dat ik ook toegang krijg tot technische ondersteuning, een garantie van 1 jaar en de daadwerkelijke montage.

Image
Image

Het gebruik van iBuypower voor uw volgende pc-build is een uitstekende waarde. Hoewel het vanuit kostenoogpunt niet de meest efficiënte manier is om onderdelen te kopen, is het op dit moment de enige manier om een op maat gemaakte pc te krijgen met hoogwaardige componenten zoals AMD Zen 3 CPU's en Nvidia 30-serie grafische kaarten. De waarde wordt nog duidelijker als je toevallig niet over de technische kennis beschikt om zelf een gaming-pc te bouwen of te onderhouden.

Hoewel fabrikanten zoals Dell en HP zeker betere budgetopties kunnen bieden als het gaat om gaming-pc's, is iBuyPower het te kloppen team voor iedereen die op zoek is naar een zeer specifieke build of toegang tot hoogwaardige onderdelen.

Image
Image

iBuypower vs. Dell Alienware Aurora R11

Ter vergelijking: ik stapel deze build op een van onze topkeuzes voor gaming-pc's, de Dell Alienware R11. De R11 kost ongeveer $ 1.000 minder, en je hebt waarschijnlijk geen enkele weken aanlooptijd nodig om je systeem te laten verzenden, en je kunt meestal meerdere modellen direct van de plank kopen. Misschien nog belangrijker is dat Alienware de GPU's op al zijn huidige configuraties heeft bijgewerkt met Nvidia 30-serie GPU's. Dus als dat alles is wat u zoekt, is een Alienware R11-configuratie waarschijnlijk een slimmere investering.

Dell kan echter niet dezelfde verscheidenheid aan componenten aanbieden waartoe iBuypower toegang heeft, en zelfs het meest exorbitante systeem van Alienware kan de iBuypower niet vasthouden en biedt weinig uitdaging voor hun geavanceerde configuraties in termen van prestaties.

Een krachtige, op maat gemaakte gaming-pc met een paar muisklikken

Hoewel veel configuraties van iBuypower iets meer gaan kosten dan andere prefab-pc's, bieden ze nog steeds een uitstekende waarde, vooral als je rekening houdt met arbeid en garantie. Als je een eenmalige pc koopt die je later wilt upgraden, is iBuypower gemakkelijk een van je beste opties, tenzij je echt op zoek bent naar centen, of je hebt meerdere kant-en-klare pc's nodig die snel worden geleverd, in dat geval ben je misschien beter bediend door een prefab-optie van Alienware of CLX.

Specs

  • Productnaam Aangepaste gaming-pc
  • Productmerk iBuypower
  • Prijs $4, 562,00
  • Kleur Mat Zwart
  • Garantie 3 jaar
  • Case NZXT H710 Gaming Case van gehard glas
  • Kofferventilatoren Corsair ML120 PRO Premium magnetische levitatie 120 mm ventilator
  • Case Lighting 2 RGB LED-verlichtingsstrips en digitale ventilatorcontroller
  • Processor AMD Ryzen 9 5900X-processor
  • Processorkoeling NZXT Kraken Z73 360 mm vloeistofkoelsysteem met lcd-scherm
  • Videokaart NVIDIA GeForce RTX 3090
  • Moederbord Gigabyte X570 Aorus Master
  • Voeding NZXT 850W C850 Volledig modulair (850 Watt)
  • Aantal USB 3.2-poorten 1 Type-C, 5 Type-A
  • Geheugen 8 GB
  • Videokaartgeheugen 24GB
  • WiFi Ja

Aanbevolen: