HP OMEN Obelisk Review: geweldige waarde voor een krachtige gaming-desktop

Inhoudsopgave:

HP OMEN Obelisk Review: geweldige waarde voor een krachtige gaming-desktop
HP OMEN Obelisk Review: geweldige waarde voor een krachtige gaming-desktop
Anonim

Bottom Line

De HP OMEN Obelisk is een krachtige gaming-pc in een aantrekkelijke en compacte vormfactor.

HP Omen Obelisk

Image
Image

We hebben HP OMEN Obelisk gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP OMEN Obelisk is een krachtige gaming-desktop-pc en een verrassend goede waarde voor degenen die niet de tijd of het vermogen hebben om helemaal opnieuw een gaming-desktop te bouwen. Ik zeg dit met tegenzin als iemand die zijn hele leven heeft besteed aan het met de hand bouwen van gaming-desktops, om nog maar te zwijgen van talloze videobewerkingswerkstations voor collega's op de verschillende plaatsen waar ik heb gewerkt. Dit alles om te zeggen dat ik een voorstander ben van het bouwen van je eigen pc, maar ik geloof nog steeds dat de OMEN voor veel mensen een goede waarde is.

Zoals geconfigureerd, was onze HP OMEN Obelisk uitgerust met Intel's 9e generatie i9-9900K en Nvidia's GTX 2080 Super, een topcombinatie die het licht maakt van zowat elke game die je maar kunt bedenken. Dit alles brengt echter kosten met zich mee voor deze kleine behuizing en de componenten worden erg heet onder belasting. De i9-9900k is om te beginnen een absolute oven van een CPU, en de enkele 120 mm AIO-waterkoeler kan maar zoveel.

Hoe heeft HP al deze dingen met elkaar verzoend en wat betekent dit voor potentiële eigenaren? Laten we eens kijken naar de prestaties, bouwkwaliteit en bruikbaarheid van deze ruimtebewuste gaming-desktop.

Image
Image

Design: Mooi uiterlijk en kleine footprint, met veel bedenkingen

De HP OMEN Obelisk ziet er goed uit op foto's, maar begint een beetje uit elkaar te vallen als je hem van dichtbij bekijkt. Over het algemeen heeft HP hier behoorlijk goed werk geleverd, maar er zijn genoeg verbeterpunten.

Het eerste punt van zorg is het chassis zelf. De schaal van de OMEN-behuizing is voornamelijk gemaakt van plastic, wat zeker helpt om de verzendkosten laag te houden, maar het zorgt er zeker voor dat de desktop niet aanvoelt als een solide, eersteklas stuk hardware. Het maakt me ook bezorgd over hoe duurzaam het in de loop van de tijd zal zijn. De meeste kopers die zoveel willen uitgeven aan een gaming-pc, willen er wat kilometers mee maken, dus dit is enigszins verontrustend.

De HP OMEN Obelisk ziet er goed uit op foto's, maar begint een beetje uit elkaar te vallen als je hem van dichtbij bekijkt.

De boven-/voorkant van de behuizing is voorzien van 2x USB 3.1-poorten, een microfoon- en hoofdtelefoonpoort en een aan / uit-knop. De USB-poorten zijn enigszins verkeerd uitgelijnd op het model dat ik heb ontvangen, waardoor het een beetje een karwei is om iets in te pluggen. Ik zou hier graag een USB-C-poort aan de voorkant hebben, omdat steeds meer randapparatuur op weg is naar USB-C. Een SD-kaartlezer zou ook leuk zijn geweest voor degenen die video's en foto's maken, maar ik besef dat niet iedereen dezelfde behoeften heeft.

Upgraders en knutselaars zullen ook een allegaartje vinden vol dingen om van te houden en dingen om te haten. De zijkant van de hoes is voorzien van een eenvoudige knopontgrendeling, dus het is uiterst pijnloos om naar binnen te gaan. Als u van plan bent meer harde schijven toe te voegen, heeft HP voorbekabelde twee SATA-kabels en SATA-voedingsconnectoren voor u, en een plastic lade is aanwezig in de twee schijfsleuven voor eenvoudige montage.

Upgraders en knutselaars zullen ook een allegaartje vinden vol dingen om van te houden en dingen om te kwalijk te nemen.

Naast het toevoegen van meer RAM of opslag, loop je vrij snel tegen een muur aan. Er zijn geen bevestigingen voor extra ventilatoren die ergens kunnen worden geïnstalleerd, en er is geen ruimte voor veel andere CPU-koelingsopties, mocht u niet tevreden zijn met de thermiek. De vooraf geïnstalleerde 120 mm AIO-waterkoeler is geen partij voor de i9-9900k, waar de temperatuur regelmatig 90 °C opliep tijdens zware werkbelastingen.

De OMEN doet ook veel dingen goed. Het plastic ontwerp is misschien niet mijn favoriet, maar ik ben absoluut dol op de compacte vormfactor. Om het in perspectief te plaatsen, mijn toch al wat bescheiden mid-tower-behuizing, de NZXT H440, meet 8,6 x 20,2 x 18,9 inch (HWD). De Omen daarentegen meet slechts 6,5 x 14,06 x 17,05 inch. Naast elkaar is duidelijk zichtbaar hoeveel kleiner de OMEN is, en voor mensen met een beperkte bureauruimte zal dit een merkbaar verschil maken.

Het verlichtingssysteem is ook benaderbaar en ingetogen, en geeft een beetje aanpasbare overstraling zonder te overdreven te worden. Zoals u later in de softwaresectie zult zien, heeft HP het heel eenvoudig gemaakt om al deze instellingen naar uw tevredenheid aan te passen.

Image
Image

Prestaties: Geweldige componenten voor gaming en productiviteit

De HP OMEN Obelisk die ik heb getest, had een 9e generatie Intel Core i9 9900K, 32 GB RAM, een 1 TB SSD en de Nvidia GTX GeForce 2080 Super grafische kaart. Dit is een krachtige combinatie van componenten in een gaming-pc en ik was behoorlijk onder de indruk van de resultaten.

De desktop scoorde een indrukwekkende 6, 967 in de productiviteitsgerichte benchmarking-applicatie PCMark 10. Op het gebied van gaming behaalde de Omen een score van 10, 740 in 3DMark's Time Spy. In de praktijk betekent dit meer dan 60 fps bij 4K in veel populaire titels zoals GTA V, maar minder dan 60 fps in andere zoals Deus Ex: Mankind Divided. Met andere woorden, de Omen is meestal in staat tot 4K-gameplay en is bijna altijd in staat tot 60+ fps in de meest voorkomende resoluties die lager zijn dan 4K.

De Omen is uitgerust met een 1TB NVMe SSD en 32GB DDR4 2666-geheugen. Dit is zeker meer RAM dan alleen games vereisen, maar het is slechts een voldoende hoeveelheid RAM voor sommige creatieve professionals die werken met veeleisendere software zoals Adobe After Effects. Houd er echter rekening mee dat zelfs degenen die normaal niet veel RAM nodig hebben, kunnen profiteren van meer. Het geeft je onder andere de luxe om al je browsertabbladen en achtergrondapplicaties draaiende te houden zonder dat je met applicaties hoeft te jongleren, wat handig kan zijn vanuit productiviteitsoogpunt.

Gaming: Geweldig voor de meest veeleisende titels

Gameprestaties zijn geweldig op de HP OMEN Obelisk dankzij de combinatie van Nvidia GTX GeForce 2080 Super en Intel i9-9900K. Ik heb een aantal games getest op mijn 3440x1440-monitor om een idee te krijgen van de prestaties. Om dit in perspectief te plaatsen, deze resolutie is ongeveer 60 procent van de pixels van een 4K-monitor.

De eerste was GTA V, die ik heb getest met alles behalve MSA (anti-aliasing) en de instellingen op het tabblad Geavanceerd stonden op Very High, de maximale instelling. Ik heb een gemiddelde van 120,6 fps geregistreerd over de 5 passen die de benchmark uitvoert.

Aangemoedigd door deze resultaten, ging ik terug en zette alles op de maximale instelling, inclusief alles op het tabblad Geavanceerd en 8x MSA. Met een gemiddeld resultaat van 46,6 fps was ik snel weer terug naar de aarde. Voor een laatste keer duwde ik de MSA naar 4x en kwam op een gezond gemiddelde van 66,8 fps. Misschien kunnen dromen toch uitkomen.

Vervolgens wilde ik iets proberen dat behoorlijk CPU-intensief is, dus ik deed de in-game benchmark voor Civilization VI. Ik gebruikte de standaardinstellingen voor de Ultra-preset, wat me een gemiddelde van 145,5 fps opleverde. Dit was zeker een gemakkelijke overwinning voor de OMEN Obelisk.

Ten slotte heb ik de beruchte resource-zware Deus Ex: Mankind Divided uitgevoerd met een paar verschillende profielen. Op Ultra-instellingen zag de OMEN Obelisk gemiddeld slechts 55,7 fps, met een minimum van 44,6 fps en een maximum van 61,6 fps. Door dingen een niveau lager te zetten naar Very High, zag het er maar iets rooskleuriger uit: 58,1 fps gemiddeld, 49,5 fps minimaal, 62,2 fps maximaal. Ten slotte vond ik door het nog een niveau lager te zetten naar Hoog een goede plek: 75,8 fps gemiddeld, 62,8 fps minimum, 96,6 FPS maximum.

Image
Image

Netwerk: Geweldige snelheden, maar software die niet veel doet

De HP Omen Obelisk heeft gigabit LAN en een Wi-Fi 5 (2x2) netwerk, waarbij de laatste een maximale snelheid van 866 Mbps ondersteunt. Alles functioneerde soepel vanuit een netwerkstandpunt tijdens mijn tests.

Ik heb een punt gemaakt om de Network Booster-software in het OMEN Command Center uit te proberen en heb helaas niets enorm nuttigs gezien. Ik heb geprobeerd de prioriteit van Steam in te stellen op "Laag" en een game te downloaden, maar de game downloadde nog steeds met mijn maximale internetsnelheid. Ik ging nog een stap verder en schakelde de optie "Blokkeren" voor Steam in en probeerde de download te hervatten, maar Steam bleef downloaden op maximale snelheid. De software slaagde er echter in Chrome te blokkeren toen die optie was ingeschakeld.

Software: Net genoeg opties

De HP OMEN Obelisk wordt geleverd met het OMEN Command Center, dat wordt gebruikt om uw desktop te beheren, evenals andere OMEN-producten zoals headsets, toetsenborden en muizen. Vanaf hier heb je de mogelijkheid om op je bureaublad te klikken en je pc te gaan beheren, of je kunt kiezen uit een van de verschillende andere opties, zoals beloningen, coaching, spelen op afstand en Mijn games (een game-launcher).

Selecteer OMEN DESKTOP en u krijgt toegang tot systeemvitaliteit zoals GPU-gebruik, CPU-gebruik, geheugengebruik en CPU/GPU-temperaturen. Dit is ook waar u toegang hebt tot de verlichtingsprofielen, overklokopties en een "netwerkbooster" waarmee u prioriteit kunt geven aan het bandbreedtegebruik van applicaties.

De verlichting is redelijk goed uitgevoerd op de HP OMEN Obelisk. Er zijn slechts twee verlichtingszones: één voor de binnenkant van de behuizing en één voor het logo op de voorkant. Via het OMEN Command Center kunt u voor elke zone verlichtingsprofielen instellen en aanpassen. U kunt een statische kleur kiezen, maar u kunt ook kiezen uit animatieprofielen die schakelen tussen vooraf ingestelde of door de gebruiker gedefinieerde kleuren. Gelukkig kun je ook de helderheid kiezen, als je de verlichting een beetje wilt afzwakken, en een apart profiel kiezen voor wanneer de desktop slaapt.

Bij de optie om je systeem te overklokken moet je eerst een onopvallende benchmark uitvoeren, die een score oplevert zonder referentiepunt (om een basislijn vast te stellen). Hoewel het leuk is om de optie te hebben, is dit echt geen systeem dat je wilt overklokken. De i9-9900K CPU wordt al schrikbarend heet, zelfs met de vooraf geïnstalleerde waterkoelingsoplossing. Er is ook niet genoeg ruimte voor iets anders dan een 120 mm AIO-waterkoeler, en lang niet genoeg ruimte voor een populaire luchtkoeler zoals de Noctua NH-D15.

Prijs: Zeer concurrerend

De HP OMEN Obelisk met dezelfde specificaties als deze is te vinden voor ongeveer $ 2.000, tenminste als hij op voorraad is. Ondanks veel gebreken waar ik op kan wijzen, is de prijs een van de belangrijkste redenen waarom ik de OMEN nog steeds als een solide deal beschouw. Ik heb de moeite genomen om een vergelijkbare build op PCPartPicker uit te delen, zo ver gegaan dat ik de bochten heb bezuinigd waar ik normaal niet zou doen, en toch kwam ik uit op iets minder dan $ 1800 vóór belasting.

Wat mij betreft, is $ 200 een heel redelijke premie om te betalen voor een systeem dat al is gemonteerd en naar uw deur is verzonden.

Image
Image

HP OMEN Obelisk vs Corsair One Pro

Als je iets nog kleiners en zelfs meer monolithisch wilt, slaagt de Corsair One Pro (zie op Corsair) erin om een high-end gaming-rig in een minuscule 12-liter behuizing te verpakken, waardoor zelfs de HP OMEN groot lijkt ter vergelijking. Het heeft een zeer solide constructie en slaagt erin om waterkoeling voor zowel de CPU als de GPU in zijn kleine frame te plaatsen.

De Corsair One is natuurlijk minder aanpasbaar en moeilijker om in te werken, en beperkt zich tot 32 GB RAM in tegenstelling tot de 64 GB van de OMEN. Het belangrijkste verschil is echter de prijs: de Corsair One in een vergelijkbare configuratie als de OMEN kost minstens $ 900 meer. Desalniettemin, voor degenen die echt niet van plan zijn om wat dan ook te tweaken, kan die waarde boven alles de Corsair One overwegen.

Hoge prestaties en fantastische waarde, maar verontrustende thermiek

De HP OMEN Obelisk levert fantastische waarde voor gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardige, vooraf gebouwde pc. HP heeft een lange weg afgelegd en biedt nu een veel aantrekkelijker oplossing die een veel bredere groep kopers zal aanspreken. Dat gezegd hebbende, er is nog werk aan de winkel, aangezien de behuizing lijdt aan een slechte luchtstroom, slechte thermiek en niet veel zinvolle manieren om ze te verbeteren.

Specs

  • Productnaam Omen Obelisk
  • Product Merk HP
  • SKU B07WQ68VR8
  • Prijs $1, 999,00
  • Releasedatum augustus 2019
  • Gewicht 29 lbs.
  • Productafmetingen 20,4 x 19,4 x 11,8 inch.
  • processor Intel Core i9-9900K
  • Koeling 120mm AIO vloeistofkoeling
  • Graphics Nvidia GeForce RTX 2080 Super
  • Geheugen 32GB RAM (uitbreidbaar tot 64GB)
  • Opslag 1TB M.2 NVMe
  • Poorten 7x USB 3.0, 1 hoofdtelefoon, 1x USB-C, 1x HDMI, 3x Display Port, 1x USB-C (display)
  • Voeding 750W
  • Netwerk Wi-Fi 5 (2x2), Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.2
  • Garantie 1 jaar beperkt

Aanbevolen: