Hoe de achtergrond op je iPhone te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de achtergrond op je iPhone te veranderen
Hoe de achtergrond op je iPhone te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Tik Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond. Tik op een foto of kies uit de ingebouwde opties Dynamic, Stills of Live van de iPhone.
  • Tik op een afbeelding om er een voorbeeld van te bekijken. (Als je een foto hebt gekozen, pas dan de grootte ervan aan.) Tik op Vergrendelscherm instellen, Startscherm instellen of Beide instellen.
  • Meer opties: probeer wallpaper-apps van derden. Of maak er een met een beeldbewerkingsprogramma op je computer en synchroniseer het vervolgens met je telefoon.

Dit artikel legt uit hoe je de achtergrond kunt wijzigen die je op het startscherm van je iPhone en op het vergrendelscherm ziet. Gebruik dezelfde afbeelding voor beide, of kies twee verschillende afbeeldingen.

Hoe de achtergrond op je iPhone te veranderen

Begin met het vinden van de afbeelding die je op je iPhone wilt gebruiken. Je kunt een achtergrond gebruiken die vooraf op de iPhone is geïnstalleerd, een afbeelding in je Foto's-app of een foto die je met de camera hebt gemaakt. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond.
  2. Bekijk de achtergrondopties. De bovenkant van het scherm biedt drie soorten ingebouwde stockfoto's:

    • Dynamic: deze geanimeerde achtergronden zijn geïntroduceerd in iOS 7 en bieden subtiele beweging en visuele interesse.
    • Stills: Deze beelden zijn precies hoe ze klinken - stilstaande beelden.
    • Live: Dit zijn Live Photos. Druk hard op de achtergrond om een korte animatie af te spelen.

    Hieronder staan de afbeeldingen op je iPhone, gesorteerd op basis van je Fotoalbums.

    Image
    Image
  3. Tik op de afbeelding die je als achtergrond wilt gebruiken om een voorbeeldscherm te openen.
  4. Als je een foto hebt geselecteerd, pas hem dan aan of schaal hem met een knijpbeweging. Dit verandert hoe de afbeelding wordt weergegeven als achtergrond.

    Als je een van de ingebouwde achtergronden kiest, kun je niet inzoomen of aanpassen.

  5. Als de foto is zoals je wilt, tik je op Set. Als je van gedachten verandert, tik je op Annuleren.
  6. Tik op Vergrendelscherm instellen, Startscherm instellen of Beide instellen. Tik op Annuleren als je van gedachten verandert.

    Image
    Image

Als je de afbeelding instelt als achtergrond voor het startscherm, druk je op de startknop (of veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm op iPhone X en nieuwer), en je ziet het onder je apps. Als je het voor het vergrendelscherm hebt gebruikt, vergrendel je je telefoon en druk je op een knop om hem wakker te maken en de nieuwe achtergrond te zien.

Live en dynamische achtergronden voegen animatie toe aan je start- en vergrendelschermen. Lees hoe je live achtergronden op je iPhone gebruikt om meer te weten te komen over deze opties.

Bottom Line

Naast deze opties zijn er andere apps die achtergronden ontwerpen, schermafbeeldingen vergrendelen en het uiterlijk van de iPhone op andere manieren veranderen. Velen zijn gratis. Zoek in de App Store naar achtergronden om ze te vinden.

De grootte van de iPhone-achtergrond voor elk model

Je kunt je eigen iPhone-achtergronden maken met een beeldbewerkings- of illustratieprogramma op je computer. Als je dat doet, synchroniseer je de afbeelding met je telefoon en selecteer je de achtergrond op dezelfde manier waarop je een achtergrond synchroniseert.

Zorg ervoor dat u een afbeelding maakt die de juiste maat heeft voor uw apparaat. Dit zijn de juiste formaten, in pixels, voor wallpapers voor alle iOS-apparaten:

iPhone iPod touch iPad
iPhone 11 Pro Max & XS Max: 2688 x 1242 7e, 6e en 5e generatie iPod touch: 1136 x 640 iPad Pro 12.9: 2732 x 2048
iPhone 11 & XR: 1792 x 828 4e generatie iPod touch: 960 x 480 iPad Pro 10.5 (2018): 2224 x 1668
iPhone 11 Pro, XS & X: 2436 x 1125 Alle andere iPod touch: 480 x 320 iPad Pro 10.5, Air 2, Air, iPad 4, iPad 3, mini 2, mini 3: 2048x1536
iPhone 8 Plus, 7 Plus, 6S Plus, 6 Plus: 1920 x 1080 Originele iPad mini: 1024x768
iPhone 8, 7, 6S, 6: 1334 x 750 Originele iPad en iPad 2: 1024 x 768
iPhone 5S, 5C en 5: 1136 x 640
iPhone 4 en 4S: 960 x 640
Alle andere iPhones: 480 x 320

Wilt u meer te weten komen over alle verschillende manieren waarop u uw iPhone kunt aanpassen, niet alleen de achtergrond? Bekijk hoe u uw iPhone kunt aanpassen.

Aanbevolen: