Een benoemd bereik definiëren en bewerken in Excel

Inhoudsopgave:

Een benoemd bereik definiëren en bewerken in Excel
Een benoemd bereik definiëren en bewerken in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Markeer het gewenste celbereik en typ een naam in het naamvak boven kolom A in het werkblad.
  • U kunt ook het gewenste bereik markeren, het tabblad Formules op het lint selecteren en vervolgens Define Name. selecteren
  • Om bereiknamen te beheren, gaat u naar het tabblad Formules, selecteert u Name Manager, kiest u een naam en selecteert u vervolgens Verwijderen of Bewerken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u namen voor bereiken definieert en bewerkt in Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, 2016, 2013 en 2010.

Namen definiëren en beheren met de Name Box

Een manier, en misschien wel de gemakkelijkste manier om namen te definiëren, is door het Naamvak te gebruiken, dat zich boven kolom A in het werkblad bevindt. U kunt deze methode gebruiken om unieke namen te maken die door elk blad in een werkmap worden herkend.

Image
Image

Een naam maken met behulp van het naamvak zoals weergegeven in de afbeelding hierboven:

  1. Markeer het gewenste cellenbereik in het werkblad.

    Image
    Image
  2. Typ de gewenste naam voor dat bereik in het Name Box, zoals Jan_Sales.

    Image
    Image
  3. Druk op de Enter-toets op het toetsenbord. De naam wordt weergegeven in het Name Box.

De naam wordt ook weergegeven in het Naam-vak wanneer hetzelfde celbereik is gemarkeerd in het werkblad. Het wordt ook weergegeven in de Name Manager.

Naamregels en beperkingen

Syntaxisregels die u moet onthouden bij het maken of bewerken van namen voor bereiken zijn als volgt:

  • Een naam mag geen spaties bevatten.
  • Het eerste teken van een naam moet een letter, onderstrepingsteken of backslash zijn.
  • De overige tekens mogen alleen letters, cijfers, punten of onderstrepingstekens zijn.
  • De maximale naamlengte is 255 tekens.
  • Hoofdletters en kleine letters zijn niet te onderscheiden van Excel, dus Jan_Sales en jan_sales worden door Excel als dezelfde naam gezien.
  • Celverwijzing kan niet worden gebruikt als namen zoals A25 of R1C4.

Wat is een benoemd bereik?

A named range, range name of defined name verwijzen allemaal naar hetzelfde object in Excel; het is een beschrijvende naam - zoals Jan_Sales of June_Precip - die is gekoppeld aan een specifieke cel of celbereik in een werkblad of werkmap. Benoemde bereiken maken het gemakkelijker om gegevens te gebruiken en te identificeren bij het maken van grafieken en in formules zoals:

Omdat een benoemd bereik niet verandert wanneer een formule naar andere cellen wordt gekopieerd, biedt het bovendien een alternatief voor het gebruik van absolute celverwijzingen in formules. Er zijn drie methoden om een naam in Excel te definiëren: met behulp van het naamvak, het nieuwe naamvenster of de naammanager.

Namen definiëren en beheren met de Name Manager

Een tweede methode voor het definiëren van namen is om het Nieuwe naam dialoogvenster te gebruiken. Dit dialoogvenster wordt geopend met de Define Name optie in het midden van de Formulas tab van het lint. Het dialoogvenster Nieuwe naam maakt het gemakkelijk om namen te definiëren met een bereik op werkbladniveau.

Image
Image

Een naam maken met het dialoogvenster Nieuwe naam:

  1. Markeer het gewenste cellenbereik in het werkblad.
  2. Selecteer de Formules tab van het lint.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Define Name optie om het New Name dialoogvenster te openen.

    Image
    Image
  4. Voer de Name, Scope en Range in het dialoogvenster in.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, selecteer je OK om terug te keren naar het werkblad. De naam wordt weergegeven in het Name Box wanneer het gedefinieerde bereik is geselecteerd.

    Image
    Image

De Name Manager kan worden gebruikt om zowel bestaande namen te definiëren als te beheren; het bevindt zich naast de optie Naam definiëren op het tabblad Formules van het lint.

Bij het definiëren van een naam in de Name Manager opent het het New Name dialoogvenster zoals hierboven beschreven. De volledige lijst met stappen is als volgt:

  1. Selecteer de Formules tab van het lint.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Name Manager pictogram in het midden van het lint om de Name Manager. te openen

    Image
    Image
  3. In de Name Manager, selecteer de New knop om het New Name dialoogvenster te openen doos.

    Image
    Image
  4. Voer een Name, Scope en Range in. Selecteer OK om terug te keren naar het werkblad. De naam wordt weergegeven in het Name Box wanneer het gedefinieerde bereik is geselecteerd.

    Image
    Image

Namen verwijderen of bewerken

Met de Name Manager open:

  1. Selecteer in het venster met de lijst met namen de naam die u wilt verwijderen of bewerken.

    Image
    Image
  2. Als u de naam wilt verwijderen, selecteert u de knop Delete boven het lijstvenster.

    Image
    Image
  3. Als u de naam wilt bewerken, selecteert u de knop Edit om het dialoogvenster Edit Name te openen.

    In het dialoogvenster Naam bewerken kunt u de gekozen naam bewerken, opmerkingen over de naam toevoegen of de bestaande bereikverwijzing wijzigen.

    Image
    Image

Het bereik van een bestaande naam kan niet worden gewijzigd met de bewerkingsopties. Om het bereik te wijzigen, verwijdert u de naam en definieert u het opnieuw met het juiste bereik.

Namen filteren

De Filter knop in de Name Manager maakt het gemakkelijk om:

  • Zoek namen met fouten, zoals een ongeldig bereik.
  • Bepaal het bereik van een naam – of het nu werkbladniveau of werkmap is.
  • Sorteer en filter vermelde namen – gedefinieerde (bereik)namen of tabelnamen.

De gefilterde lijst wordt weergegeven in het lijstvenster in de Name Manager.

Gedefinieerde namen en bereik in Excel

Alle namen hebben een scope die verwijst naar de locaties waar een specifieke naam wordt herkend door Excel. Het bereik van een naam kan zijn voor individuele werkbladen (local scope) of voor een hele werkmap (global scope). Een naam moet uniek zijn binnen het bereik, maar dezelfde naam kan in verschillende bereiken worden gebruikt.

Het standaardbereik voor nieuwe namen is het globale werkmapniveau. Eenmaal gedefinieerd, kan het bereik van een naam niet gemakkelijk worden gewijzigd. Om het bereik van een naam te wijzigen, verwijdert u de naam in de Name Manager en definieert u het opnieuw met het juiste bereik.

Lokaal werkbladniveaubereik

Een naam met een bereik op werkbladniveau is alleen geldig voor het werkblad waarvoor deze is gedefinieerd. Als de naam Total_Sales een bereik heeft van blad 1 van een werkmap, herkent Excel de naam niet op blad 2, blad 3 of een ander blad in de werkmap. Dit maakt het mogelijk om dezelfde naam te definiëren voor gebruik op meerdere werkbladen - zolang het bereik voor elke naam beperkt is tot zijn specifieke werkblad.

Dezelfde naam gebruiken voor verschillende werkbladen kan worden gedaan om de continuïteit tussen werkbladen te garanderen en ervoor te zorgen dat formules die de naam gebruiken Total_Sales altijd verwijzen naar hetzelfde celbereik in meerdere werkbladen binnen een enkele werkmap.

Om onderscheid te maken tussen identieke namen met verschillende bereiken in formules, laat u de naam voorafgaan door de werkbladnaam, zoals:

Of

Namen die zijn gemaakt met behulp van de Name Box hebben altijd een globaal bereik op werkmapniveau, tenzij zowel de bladnaam als de bereiknaam worden ingevoerd in het naamvak wanneer de naam is gedefinieerd.

Image
Image

Voorbeelden

  • Name: Jan_Sales, Scope - globaal werkmapniveau
  • Name: Blad1!Jan_Sales, Scope - lokaal werkbladniveau

Globaal bereik van werkmapniveau

Een naam gedefinieerd met een bereik op werkmapniveau wordt herkend voor alle werkbladen in die werkmap. Een naam op werkmapniveau kan daarom maar één keer worden gebruikt in een werkmap, in tegenstelling tot de namen op bladniveau die hierboven zijn besproken.

Een bereiknaam op werkmapniveau wordt echter door geen enkele andere werkmap herkend, dus namen op globaal niveau kunnen in verschillende Excel-bestanden worden herhaald. Als de naam Jan_Sales bijvoorbeeld een globaal bereik heeft, kan dezelfde naam worden gebruikt in verschillende werkmappen met de titel 2012_Revenue, 2013_Revenue en 2014_Revenue

Scopeconflicten en scopevoorrang

Het is mogelijk om dezelfde naam te gebruiken op zowel lokaal bladniveau als werkmapniveau, omdat de reikwijdte voor beide anders zou zijn. Een dergelijke situatie zou echter een conflict veroorzaken wanneer de naam werd gebruikt.

Om dergelijke conflicten op te lossen, hebben in Excel de namen die zijn gedefinieerd voor het lokale werkbladniveau voorrang op het algemene werkmapniveau. In een dergelijke situatie zou de naam 2014_Revenue op bladniveau worden gebruikt in plaats van de naam 2014_Revenue. op het werkmapniveau.

Om de voorrangsregel te negeren, gebruikt u de naam van het werkmapniveau in combinatie met een specifieke naam op bladniveau, zoals:

De enige uitzondering op de voorrangsprioriteit is de naam van een lokaal werkbladniveau met een bereik van blad 1 van een werkmap. Bereiken die zijn gekoppeld aan blad 1 van een werkmap kunnen niet worden overschreven door namen op globaal niveau.

Aanbevolen: