EDUP EP-AC1635 Wi-Fi Adapter Review: solide snelheid en bereik tegen een betaalbare prijs

Inhoudsopgave:

EDUP EP-AC1635 Wi-Fi Adapter Review: solide snelheid en bereik tegen een betaalbare prijs
EDUP EP-AC1635 Wi-Fi Adapter Review: solide snelheid en bereik tegen een betaalbare prijs
Anonim

Bottom Line

De EDUP EP-AC1635 USB Wi-Fi-adapter pakt een enorme klap uit in een kleine vormfactor. Hoewel de externe antenne voor sommigen een dealbreaker kan zijn, presteert hij erg goed en verwerkt hij alles wat we erop gooiden.

EDUP EP-AC1635 USB WiFi-adapter

Image
Image

We hebben de EDUP EP-AC1635 USB Wi-Fi-adapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Soms voldoet de draadloze kaart op uw goedkope laptop gewoon niet. Of misschien train je in het veld en heb je een Wi-Fi USB-adapter nodig om je een groter bereik te geven. Wat de reden ook is, er zijn genoeg Wi-Fi USB-adapters op de markt die je een boost kunnen geven.

De EDUP EP-AC1635 Wi-Fi USB-adapter is een solide optie voor een belachelijk goede prijs. Met minder dan $ 20 kan de EP-AC1635 vrijwel alles aan wat je erop gooit.

Bottom Line

Dit is een wifi-adapter van $ 13, dus verwacht niet dat Apple-ontwerpniveaus floreren. Maar de EDUP EP-AC1635 ziet er solide uit met zijn glanzende afwerking en kleine gest alte. Het plastic voelt stevig aan en zal waarschijnlijk goed standhouden als je er per ongeluk op gaat staan. Het heeft wel een externe antenne, wat voor sommigen een afknapper kan zijn, maar die antenne is wel handig als je van verder weg een groter draadloos signaal probeert te krijgen.

Configuratieproces: Plug-and-play met een meegeleverde driverschijf

De EP-AC1635 aan de praat krijgen is net zo eenvoudig als plug-and-play. Uw Windows 10-computer zou het apparaat onmiddellijk moeten herkennen en u verbinding moeten maken met internet. Maar als uw computer de adapter niet herkent, bevat EDUP wel een kleine schijf om Re altek-stuurprogramma's te installeren. Toegegeven, veel computers hebben tegenwoordig geen schijfstations, dus het gebruik ervan kan maar zo ver gaan. Zelfs dan is het leuke aandacht voor detail.

Image
Image

Connectiviteit en netwerkprestaties: indrukwekkende statistieken en bereik

We hebben de EDUP EP-AC1635 aan drie verschillende snelheidstests onderworpen om een gemiddelde van zijn prestaties te krijgen met behulp van Microsoft's Network Speed Test-app, Ookla's Speedtest.net en Netflix's Fast.com. Aan de 5GHz-kant gaven ping, download en upload ons respectievelijk 38ms, 197 Mbps en 7 Mbps. Aan de 2,4GHz-kant leverden tests ons een ping op van 17 ms, 45 Mbps voor download en 9 Mbps voor upload.

Wat het bereik betreft, presteerde de EDUP EP-AC1635 bewonderenswaardig. Op 20 'afstand op 2,4 GHz kregen we downloadsnelheden van 40 Mbps met behulp van de Network Speed Test-app van Microsoft. Toen we een verdieping naar beneden gingen in een appartementencomplex in New York City met muren bekleed met baksteen en beton, daalden de snelheden, maar we konden nog steeds een downloadverbinding van 5 Mbps behouden. Ter vergelijking: bij het gebruik van de interne draadloze kaart in de Microsoft Surface, zagen we downloadsnelheden van 10 Mbps, dus deze USB-adapter presteert niet noodzakelijkerwijs beter dan de kaart die op dit moment in uw laptop zit.

Tijdens onze stresstest presteerde de EDUP EP-AC1635 ongelooflijk goed. Toen we op 5 GHz probeerden te jongleren met twee 4K-streams, een van YouTube en een van Netflix, en ook een online game van Rocket League speelden, zagen we nooit een prestatiedip. Pings in Rocket League waren meestal in de bovenste jaren '20, soms sprongen ze in de jaren '50, maar nooit hoger. Dat zijn waanzinnig goede cijfers. Voor de context levert Rocket League bij gebruik van bekabeld Ethernet meestal pings op van ongeveer 15 ms.

Tijdens onze stresstest presteerde de EDUP EP-AC1635 ongelooflijk goed.

Prijs: waanzinnig goedkoop

Voor $ 13 is de EDUP EP-AC1635 een no-brainer. Er zijn andere USB Wi-Fi-adapters die duurder zijn en slechtere resultaten opleveren. Is dit de beste USB Wi-Fi-adapter op de markt? Waarschijnlijk niet, maar een van de weinige adapters die deze cijfers kan binnenhalen voor minder dan $15.

Voor $ 13 is de EDUP EP-AC1635 een no-brainer.

EDUP EP-AC1635 vs Fenvi FV-N700

Dit is niet eens een eerlijke wedstrijd. De EDUP EP-AC1635 blaast de Fenvi FV-N700 uit het water. Het presteert niet alleen beter op bijna elke meetwaarde, inclusief de altijd kritieke test voor het draadloze bereik, maar het is ook goedkoper en beter geconstrueerd. Het enige dat de Fenvi heeft, is dat de antenne intern is, wat voor sommigen belangrijk kan zijn. Maar gezien de grote afstand tussen deze twee wifi-adapters, verspil je tijd niet met de Fenvi.

Vrijwel perfect, als je de antenne niet erg vindt

De EDUP EP-AC1635 is een uitstekend product voor een verbazingwekkend goede prijs. Het is moeilijk om fouten te vinden met de EP-AC1635. Als je op zoek bent naar een kleine USB Wi-Fi-adapter en de externe antenne niet erg vindt, koop dan nu de EDUP EP-AC1635. Je zult er geen spijt van krijgen.

Specs

  • Productnaam EP-AC1635 USB WiFi-adapter
  • Product Merk EDUP
  • UPC B0075R7BFV2
  • Prijs $13.99
  • Releasedatum september 2017
  • Gewicht 2.46 oz.
  • Productafmetingen 3,9 x 1,1 x 5,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • Type 600m wifi-adapter
  • Draadloos 802.11 AC/a/b/g/n
  • Chipset Re altek RTL8811AU
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: