Wat is het bereik van een typisch wifi-netwerk?

Inhoudsopgave:

Wat is het bereik van een typisch wifi-netwerk?
Wat is het bereik van een typisch wifi-netwerk?
Anonim

Als je een draadloos netwerk hebt en dingen traag of zelfs helemaal niet werken, hoor je misschien dat je buiten het wifi-bereik bent of dat de signaalsterkte slecht is. Dus wat is het bereik van een typisch Wi-Fi-netwerk en moet u zich in de buurt van een router of draadloos toegangspunt bevinden voor een goede, duurzame verbinding?

Een draadloos netwerk maakt gebruik van radiogolven, net als tv's en mobiele telefoons. Een radiogolf degradeert naarmate het signaal verder van zijn bron af gaat.

Wi-Fi-bereik

Het bereik van een draadloos netwerk kan enorm variëren, afhankelijk van het type netwerk. Een standaard thuisnetwerk met één draadloze router kan een eengezinswoning bedienen, maar vaak niet veel meer.

Image
Image

Zakelijke netwerken met netwerken van toegangspunten kunnen grote kantoorgebouwen bedienen, en in sommige steden zijn draadloze hotspots gebouwd die meerdere vierkante kilometers beslaan. De kosten voor het bouwen en onderhouden van deze netwerken nemen natuurlijk aanzienlijk toe naarmate het bereik groter wordt.

Een algemene vuistregel in thuisnetwerken zegt dat wifi-routers die op de 2,4 GHz-band werken, tot 50 voet binnenshuis en 90 voet buitenshuis kunnen bereiken. Oudere 802.11a-routers die op 5 GHz-banden draaiden, bereikten ongeveer een derde van deze afstanden. Nieuwere 802.11n- en 802.11ac-routers die op zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-banden werken, bereiken grotere afstanden.

Omdat het gebruik maakt van smallere golflengten, is een 5 GHz Wi-Fi-verbinding gevoeliger voor obstructies dan 2,4 GHz-verbindingen, en heeft daarom meestal een iets korter effectief bereik, meestal 10 tot 15 voet korter.

Factoren die het bereik beïnvloeden

Er zijn drie belangrijke factoren die uw wifi-bereik beïnvloeden: het toegangspunt of de router zelf, de structuur waarin u zich bevindt en de draadloze standaard die u gebruikt.

Toegangspunt of router

Het wifi-signaalbereik van een bepaald toegangspunt varieert aanzienlijk van apparaat tot apparaat. Factoren die het bereik van een toegangspunt bepalen, zijn onder meer het specifieke 802.11-protocol dat het gebruikt, de sterkte van de zender van het apparaat en de aard van fysieke obstakels en radio-interferentie in de omgeving.

De afstand waarop iemand verbinding kan maken met een toegangspunt varieert afhankelijk van de richting van de antenne. Vooral smartphonegebruikers kunnen hun verbindingssterkte zien toenemen of afnemen door simpelweg het apparaat onder verschillende hoeken te draaien. Bovendien gebruiken sommige toegangspunten directionele antennes die een groter bereik mogelijk maken in gebieden waar de antenne is gericht, maar een korter bereik in andere gebieden.

Verander de antenne die bij je router is geleverd als je niet de signaalsterkte krijgt die je nodig hebt.

Type structuur of gebouw

Fysieke obstakels in huizen, zoals bakstenen muren en metalen kozijnen of gevelbeplating, kunnen het bereik van een wifi-netwerk met 25 procent of meer verminderen.

Een wifi-signaal verzwakt elke keer dat het een obstructie tegenkomt, wat veel binnenshuis gebeurt, dankzij muren, vloeren en zelfs de elektronische interferentie veroorzaakt door apparaten.

Draadloze standaard

De draadloze standaard die je gebruikt, heeft een direct effect op het bereik en de sterkte van je draadloze signaal. Het 802.11g-protocol heeft een bereik binnenshuis van 125 voet, terwijl 802.11n een bereik van 235 voet heeft.

Aanbevolen: