Hoe videogesprekken het milieu beïnvloeden

Inhoudsopgave:

Hoe videogesprekken het milieu beïnvloeden
Hoe videogesprekken het milieu beïnvloeden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Vaste internetgegevens vereisen enorme hoeveelheden land en water.
  • Alleen al je videogesprekken van HD naar SD laten vallen, kan de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.
  • Je hebt nu een excuus om je camera uit te zetten voor zakelijke gesprekken.
Image
Image

COVID-19 heeft ons gedwongen thuis te werken en heeft onverwachte voordelen voor het milieu opgeleverd, maar de energie die wordt verbruikt door dit toegenomen internetgebruik dreigt deze groene zegen teniet te doen.

Hoe groot is deze stijging? Genoeg om voor de extra gegenereerde koolstof een bos twee keer zo groot als Portugal nodig te hebben om de resulterende CO2 op te sluiten. De voetafdruk op land en water is even groot, en dit is alleen voor vast internet. Maar kunnen we iets doen om deze trend te stoppen?

"We ontdekten dat het uitschakelen van video tijdens Skype- of Zoom-gesprekken zeer effectief is", vertelde hoofdonderzoeker Renee Obringer aan Lifewire via e-mail, "vooral als mensen op afstand werken en veel tijd online doorbrengen."

Zet die camera's uit

Volgens een nieuwe studie onder leiding van Obringer is de hoeveelheid water en land die nodig is om datacenters van stroom te voorzien die nodig zijn voor ons internetgebruik enorm, net als de CO2-voetafdruk. Zo groot zelfs dat het gemakkelijker is om kleinere, maar even schokkende getallen te begrijpen.

Een "gewone videostreamingservice" gebruikt bijvoorbeeld 7 GB per uur om video in 4K te streamen. Hierdoor ontstaat 441 gram (bijna een pond) CO2 per dag. Alleen al het verlagen van de videokwaliteit van HD naar standaarddefinitie zou het equivalent besparen van "de uitstoot [gegenereerd door] het rijden van een auto van B altimore naar Philadelphia."

Hier is er nog een: "Als 70 miljoen streamingabonnees de videokwaliteit van hun streamingdiensten zouden verlagen", schrijft Obringer, "zou er maandelijks 3,5 miljoen ton [een ton is gelijk aan 1000 kg] CO2-reductie zijn het equivalent van het elimineren van 1,7 miljoen ton steenkool, of ongeveer 6% van het totale maandelijkse steenkoolverbruik in de VS."

Dit is bijzonder vervelend. Er is geen reden om videoconferentie-apps op 4K te draaien, omdat onze webcams niet met dergelijke resoluties kunnen werken, en zelfs als ze dat wel kunnen, zien ze er verschrikkelijk uit. Dus, stap één is dat iedereen video tijdens zijn gesprekken uitschakelt, tenzij dat nodig is.

Hoe het afval te verminderen

De beste oplossingen zouden van de platformverkopers komen. Videostreams kunnen automatisch worden geknipt, op dezelfde manier waarop audio automatisch kan worden gedempt, tenzij iemand aan het praten is.

Apps moeten opnieuw worden ontworpen om minder gegevens te gebruiken. Alleen al het verminderen van de kwaliteit van streaming video, zegt Obringer, "zou leiden tot een vermindering van 53,2 miljoen liter per 100.000 gebruikers per maand, genoeg water om meer dan 185 ton aardappelen te verbouwen."

De effecten van dit extra energieverbruik worden over de hele wereld anders gevoeld. Brazilië ha alt bijvoorbeeld bijna 70% van zijn elektriciteit uit waterkracht. De watervoetafdruk is hoger dan die van andere landen, maar de koolstofvoetafdruk is veel lager. Dit toont volgens Obringer aan dat we de milieu-impact niet alleen op basis van koolstofemissies moeten evalueren. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat armere landen verder worden geschaad door datacenters op hen te dumpen.

Image
Image

"Aangezien gegevensverwerking/-opslag en een deel van de gegevensoverdracht niet noodzakelijkerwijs plaatsvinden in het land waar de gegevens worden gebruikt, benadrukt deze vergelijking ook de compromissen van het plaatsen van datacenters in verschillende geografische zones rond de wereld", schrijft Obringer.

Als individu kan het zinloos zijn om sommige van deze veranderingen aan te brengen; Wat kan één persoon doen in het licht van deze enorme aantallen? Maar trends beginnen klein, en alle kleine beetjes helpen.

Je zou ook een goed excuus hebben om je camera uit te houden tijdens telefonische vergaderingen. Wie vindt dat niet leuk?

Aanbevolen: