Hoe nieuwe software videogesprekken uit het Skype-tijdperk ha alt

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe software videogesprekken uit het Skype-tijdperk ha alt
Hoe nieuwe software videogesprekken uit het Skype-tijdperk ha alt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Videogesprekken zijn geëxplodeerd, en toch zijn de hardware en software zo slecht als altijd.
  • iPhones en iPads hebben betere camera's omdat ze het zich kunnen veroorloven.
  • Software en AI voegen al moderne functies toe.
Image
Image

In een jaar tijd is videobellen veranderd van een FaceTime-sessie van één keer per maand met de grootouders tot een essentieel onderdeel van het dagelijks leven. Maar de technologie zit nog steeds vast in het Skype-tijdperk.

Videogesprekken zijn misschien wel de meest primitieve diensten die we gebruiken. We hebben te maken met audiovertragingen, bevroren video en de meeste oproepen beginnen met iedereen die zegt: "Kun je me horen?" Maar dat gaat veranderen. Apple heeft zojuist de verbazingwekkende Center Stage toegevoegd aan de M1 iPad Pro, Reincubate's Camo doet hetzelfde voor de Mac, en de industrie wordt zich bewust van de mogelijkheden van het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in videochats.

"Er is een perceptie geweest dat videobellen 'gedaan' is en dat Skype het probleem in 2003 oploste. Sindsdien, hoewel er tal van sociale video-apps zijn, is videobellen grotendeels zakelijk geweest' Er is niet veel veranderd", vertelde Aidan Fitzpatrick, CEO van Reincubate, via e-mail aan Lifewire.

Waarom zijn webcams zo slecht?

Laten we, voordat we bij de vreselijke apps komen, eens kijken waarom webcams zo slecht zijn. Meestal gaat het om de kosten. De camera's aan de voorzijde in bijvoorbeeld iPhones en iPads zijn uitstekend. Ze hebben ook dieptewaarnemingsfuncties die geweldig zijn voor het verbeteren van video, maar daar komen we op terug. Telefoons zijn duur, terwijl laptops goedkoop zijn.

Image
Image

"Apple (en in mindere mate Android-leveranciers) hebben veel geïnvesteerd in cameratechnologie, maar hun hardware is nog steeds niet goedkoop", zegt Fitzpatrick. "Ze kunnen deze nieuwe technologie bundelen als onderdeel van hun telefoons, maar er is geen dwingende reden geweest om het in een zelfstandige webcam of zelfs in laptops te bundelen. Als consumenten $ 750- $ 1.000 zouden betalen voor een webcam, zou dit beginnen logischer te worden, maar er is niet genoeg vraag voor die prijs om dit te rechtvaardigen."

Zullen laptopcamera's beter worden? Waarschijnlijk niet. Zelfs de gloednieuwe iMac van Apple, geboren te midden van videobellen uit het COVID-tijdperk, heeft dezelfde 1080p-webcam als eerdere Macs. En toch ziet het er een stuk beter uit dan die oudere Macs. En daar komt software om de hoek kijken.

AI en apps

De verbetering van de webcam van de iMac 2021 komt (bijna) allemaal neer op software. Nu Macs dezelfde chips gebruiken als iPhones en iPads, kunnen ze profiteren van jarenlang onderzoek van Apple naar beeldverwerkingstechnologie, een combinatie van software en speciale chips om afbeeldingen en video te verwerken.

Deze technologie kan opzienbarend zijn. De nieuwe M1 iPad Pro is voorzien van Center Stage. Dit ha alt de video uit de hoge resolutie, ultragroothoek camera aan de voorkant en zoomt automatisch in (of crop) naar de mensen in het frame. Dit betekent dat de virtuele camera u kan volgen terwijl u beweegt of in- en uitzoomt en wanneer mensen deelnemen en het gesprek verlaten.

Nu doet Reincubate's Camo hetzelfde voor de Mac. Camo gebruikt de camera op je iPhone of iPad als webcam voor je Mac, compleet met allerlei coole bewerkingen, zoals het vervagen van de achtergrond of je er beter uit laten zien.

"Je kunt naar een video als deze kijken waarin iemand de toonaangevende webcams vergelijkt, maar ze vergelijken alleen webcams met webcams", zegt Fitzpatrick. "Als je een stap achteruit doet en de beeldkwaliteit hier vergelijkt met het echte leven - of een film - zul je zien dat ze verschrikkelijk zijn. Mensen hebben de neiging om webcams te vergelijken met oudere, slechtere camera's: 'het is beter dan niets.'"

Image
Image

AI kan ook andere problemen oplossen. Spraakbotsing vindt bijvoorbeeld plaats wanneer meerdere mensen tegelijk praten. Een nieuw patent van IBM lost dit op. "Het systeem is in staat om het volume en de timing voor gebruikersstemmen van de teleconferentie aan te passen," vertelde Lauren Hawksworth van Founders Legal aan Lifewire via e-mail, "wat ook een meer naadloze communicatie mogelijk maakt zonder andere partijen volledig te dempen."

Andere AI-mogelijkheden zijn onder meer re altime ondertitels en videoverwerking om het te laten lijken alsof mensen naar elkaar kijken, niet naar hun camera's. En in de toekomst zou virtual reality, of augmented reality, schermen kunnen afschaffen en het laten lijken alsof je een fysieke ruimte deelt.

Lichten, Camera, Camo

Hoewel de camerakwaliteit belangrijk is, zijn wij een deel van het probleem. Aan het bureau gebonden laptopcamera's kijken onze neus op en we verlichten onszelf nooit goed. Ook hebben we nog steeds geen goede, gedeelde consensus over hoe we ons moeten gedragen.

"Mensen zijn aan het uitzoeken waar ze moeten kijken, hoe expressief ze moeten zijn, hoeveel van hun lichaam in beeld moet zijn en wat voor soort achtergrond ze moeten hebben. Er is al onderzoek gedaan om deze vragen te beantwoorden, maar de cultuur moet eromheen evolueren en de antwoorden zijn niet altijd intuïtief", zegt Fitzpatrick. "Alle onderzoeken zeggen dat virtuele achtergronden verschrikkelijk zijn (de gegevens zeggen dat ze weinig vertrouwen, weinig authenticiteit en gebrek aan paraatheid aangeven), maar mensen gebruiken ze nog steeds."

Naarmate de wereld weer opengaat, is video misschien minder urgent, maar sommige toepassingen blijven bestaan. Thuiswerken is een welkome trend, net als virtuele doktersbezoeken of yogasessies op afstand. En hopelijk zal de videosoftware blijven verbeteren.

Aanbevolen: