Microsoft Word-sjablonen maken en gebruiken

Inhoudsopgave:

Microsoft Word-sjablonen maken en gebruiken
Microsoft Word-sjablonen maken en gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open eerst een door Microsoft verstrekte sjabloon. Selecteer File > New, kies vervolgens een sjabloonstijl en selecteer Create.
  • Nadat u een sjabloon hebt geopend, vervangt u de tekst en afbeeldingen van de tijdelijke aanduiding door uw eigen tekst.
  • Maak een aangepaste sjabloon: Ga naar File > New > Blanco document, format het document en sla het op als een Word-sjabloon (.dotx).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Microsoft Word-sjablonen maakt en gebruikt. Instructies zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013.

Een Word-sjabloon openen

Word biedt honderden gratis sjablonen die u kunt gebruiken, of u kunt uw eigen sjablonen maken.

  1. Open Word. Ga naar het lint, selecteer File en selecteer vervolgens New.

    Image
    Image
  2. Selecteer een sjabloonstijl.
  3. In het sjabloonvoorbeeldscherm selecteert u Create.

    Image
    Image
  4. Als je een van de opties op het hoofdscherm niet leuk vindt, kies dan een van de categorieën bovenaan het scherm, of gebruik de zoekbalk om een zoekopdracht uit te voeren.

    Image
    Image
  5. Nadat u een sjabloon hebt geopend, vervangt u de tekst van de tijdelijke aanduiding door uw eigen tekst of begint u helemaal opnieuw in lege gebieden. U kunt ook afbeeldingen toevoegen om de plaatsaanduidingen voor afbeeldingen te vervangen.

    Om bestaande tekst te vervangen, selecteert u deze en typt u uw eigen tekst. Om een afbeelding te vervangen, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u Afbeelding wijzigen.

    Image
    Image
  6. Sla het bestand op met een beschrijvende naam.

Bottom Line

Een sjabloon is een Microsoft Word-document dat enige opmaak bevat, zoals lettertypen, logo's en regelafstand. Er zijn sjablonen voor veel soorten documenten, bijvoorbeeld uitnodigingen voor feesten, flyers en cv's. Ze kunnen worden gebruikt als uitgangspunt wanneer u een specifiek type document wilt maken zonder helemaal opnieuw te beginnen.

Een Word-sjabloon maken

U kunt ook uw eigen aangepaste Word-sjabloon maken. Hier is hoe:

  1. Open Word, ga dan naar het lint en selecteer File.
  2. Select Nieuw > Leeg document.

    Image
    Image
  3. Voeg alle gewenste elementen toe, zoals een bedrijfsnaam en adres, een logo en andere elementen. U kunt ook specifieke lettertypen, lettergroottes en letterkleuren kiezen.

    Image
    Image
  4. Zodra u het document hebt opgemaakt zoals u het wilt, gaat u naar het lint en selecteert u File > Save As.

    Image
    Image
  5. Voer een beschrijvende naam in voor de sjabloon, selecteer de File Type vervolgkeuzepijl en kies Word Template (.dotx) en selecteer vervolgens Opslaan.

    Image
    Image
  6. Als u een nieuw document wilt maken op basis van de sjabloon, opent u de sjabloon, geeft u deze een nieuwe naam en bewerkt u het document met de nieuwe informatie.

    Image
    Image

Aanbevolen: