Hoe de standaard opmaakinstellingen in Google Docs te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de standaard opmaakinstellingen in Google Docs te wijzigen
Hoe de standaard opmaakinstellingen in Google Docs te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Maak de tekst op zoals u het wilt, markeer de tekst en ga naar Format > Paragraafstijlen > Normale tekst > Update "Normale tekst" zodat deze overeenkomt met.
  • Sla uw nieuwe standaardinstellingen op: Selecteer Format > Paragraafstijlen > Options > Opslaan als mijn standaardstijlen.
  • Reset naar de originele stijlen van Google Docs: Selecteer Format > Alineastijlen > Options > Stijlen resetten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de standaardinstellingen in Google Documenten voor opmaak kunt wijzigen. Instructies zijn van toepassing op de desktopversie van Google Docs.

Standaardopmaak wijzigen in Google Docs

Nadat u de standaardinstellingen hebt gewijzigd, zullen alle documenten die u daarna maakt, deze instellingen weergeven. U kunt natuurlijk nog steeds de opmaak van elk afzonderlijk element in een document wijzigen, maar de standaardindeling biedt een consistent startpunt.

Volg deze stappen om de standaardinstellingen voor Normale tekst in Google Documenten te wijzigen:

  1. Open een document.
  2. Markeer de tekst die u wilt wijzigen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de balk boven de tekst het lettertype, de lettergrootte, de alinea-afstand, de tekstkleur, de achtergrondkleur of elk ander aspect dat u wilt wijzigen.
  4. Selecteer Formaat.

    Image
    Image
  5. Select Alineastijlen.
  6. Click Normale tekst.
  7. Kies Update " Normale tekst" zodat deze overeenkomt met.

    Image
    Image
  8. Klik op Formatteren.
  9. Klik Paragraafstijlen > Options > Opslaan als mijn standaardstijlen.

    Image
    Image

U kunt met hetzelfde proces ook de standaard opmaakinstellingen voor andere elementen, zoals koppen, titels, randen en arcering, wijzigen.

In plaats van Format > Alineastijlen te kiezen, selecteer je de opmaakoptie die je wilt instellen in plaats van alineastijlen. Werk de stijl bij zodat deze overeenkomt met de geselecteerde tekst en sla deze op als uw standaardstijlen. Deze stijlen worden vanaf nu toegepast op elk document dat u maakt.

Als u de originele stijlen van Google Documenten wilt herstellen, selecteert u Format > Alineastijlen > Opties > Stijlen resetten.

Waarom de standaardopmaak in Google Documenten wijzigen?

Wanneer u een document maakt in Google Documenten, worden de standaardinstellingen zoals lettertypestijl, regelafstand en achtergrondkleur automatisch toegepast op het document.

Het is eenvoudig genoeg om een van deze elementen voor een deel van of het hele document per geval te wijzigen, maar als u consequent dezelfde instellingen gebruikt voor de meeste of al uw Google-documenten, kunt u uzelf besparen veel tijd en moeite door de standaard documentinstellingen te wijzigen.

Aanbevolen: