Hoe virtual reality kunst online zet

Inhoudsopgave:

Hoe virtual reality kunst online zet
Hoe virtual reality kunst online zet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Musea en galerijen wenden zich steeds meer tot online tentoonstellingen, aangezien de pandemie van het coronavirus de aanwezigheid van personen beperkt.
  • Online kunst bekijken kan context en informatie bieden die moeilijk persoonlijk over te brengen is, zeggen sommige experts.
  • Het Metropolitan Museum of Art in New York City biedt video's waarmee mensen de kunst en architectuur van het museum virtueel kunnen bezoeken met behulp van sferische 360°-technologie.
Image
Image

Kunstliefhebbers kunnen zich nu online wenden tot een groeiend aantal exposities, aangezien de pandemie van het coronavirus hun toegang tot musea en galerieën beperkt.

Veel musea bieden virtuele rondleidingen door hun exposities en galerieën proberen kopers te lokken door hun aanbod online te tonen. Schoolkinderen, die normaal gesproken musea zouden bezoeken, krijgen via internet alles van dichtbij te zien, van dinosaurussen tot klassieke kunst. Er zijn zelfs enkele voordelen aan het online naar kunst kijken, zeggen experts.

"Hoewel de zeer persoonlijke connectie die bezoekers maken met kunstwerken en galerieruimtes niet online kan worden gerepliceerd, heeft het museum ontdekt dat rechtstreeks contact maken met levende kunstenaars, wetenschappers en verzamelaars, evenals andere bezoekers online, een zeer rijke context voor iedereen, "zei Corey Madden, interim-directeur van het Monterey Museum of Art, in een e-mailinterview.

"De digitale reproductie van kunst kan bezoekers ook een aantal belangrijke extra voordelen bieden, zoals de mogelijkheid om in te zoomen om het werk van dichtbij te bekijken, gemak en 24 uur per dag toegang tot de collectie."

Kijk, geen drukte

Terwijl bezoekers tijdens de pandemie slinken, proberen musea gebruikers te lokken met online high-tech tours. Het Metropolitan Museum of Art in New York City biedt het Met 360°-project aan, een serie van zes korte video's waarmee mensen de kunst en architectuur van het museum virtueel kunnen bezoeken met behulp van sferische 360-gradentechnologie.

Kijkers kunnen ervaren dat ze na sluitingstijd in een lege galerij staan, getuige zijn van een bruisende ruimte in time-lapse, of hoog boven The Met Cloisters gaan voor een panoramisch uitzicht.

Image
Image

In Chicago bood het Field Museum onlangs een gratis, interactieve virtuele les aan, "Dino or Di-Not", om kinderen dichter bij de dinosaurustentoonstelling te brengen terwijl het museum gesloten was vanwege COVID-19. Het museum trok ongeveer 20.000 bezoekers om verschillende wezens te verkennen.

Kunst gemaakt voor de pandemie

Artiesten zeggen ook dat de pandemie van invloed is op hoe ze werken. Het Museum of Contemporary Art Chicago heeft Jeanette Andrews opdracht gegeven voor het stuk Invisible Museum of the Unseen, een stadsbrede, openbare audiokunstserie die gebruik maakt van door de gebruiker geactiveerde GPS-technologie.

Gelegen in vier parken in Chicago, in een bijna "kies je eigen avontuur"-structuur, downloaden deelnemers een gratis app. Terwijl ze door het park lopen, wordt op GPS gebaseerde audio geactiveerd terwijl de bewegingen en keuzes van de deelnemer een onzichtbaar museum tot leven brengen.

"De mogelijkheid om geavanceerde technologie te gebruiken geeft het publiek de mogelijkheid om een nieuwe wereld te betreden, maar dit is de wereld die elke dag voor ons bestaat in onze eigen achtertuin", zei Andrews in een e-mailinterview.

"In een tijd waarin mensen zich niet verbonden voelen door iets dat intrinsiek in de lucht is, hoop ik mensen te verbinden via structuren in de lucht."

De digitale reproductie van kunst kan bezoekers ook een aantal belangrijke extra voordelen bieden…

Robert Berry, de eigenaar van Robert Berry Gallery, zei in een e-mailinterview dat zijn bedrijf volledig digitaal was sinds het begin van de pandemie. "Er zijn veel 'virtuele galerij'-technologieën beschikbaar, maar vaak hebben mensen geen tijd om door een 3D-wereld te dwalen, zelfs als deze uniek is," voegde hij eraan toe.

"Ze willen dat perfecte stuk vinden voor een of meer van hun lege muren. Sociale media zijn een geweldige technologie voor kunst geweest, waardoor kunstwerken en kunstenaars op grotere schaal worden verspreid, maar in zekere zin is het niet het volledige plaatje, omdat het wordt beperkt door de mensen die de informatie plaatsen."

Sommige galerijen wenden zich tot augmented reality om kunst te verkopen tijdens de pandemie. Een klant van KAB Gallery in Australië kocht onlangs twee kunstwerken in Hong Kong. "Voordat KAB Gallery deze functie aanbood, had de klant te lang nagedacht en bleef ze de stukken missen die ze leuk vond", zei Kerry-Ann Blanket, KAB's kunstgaleriedirecteur, in een e-mailinterview.

"Door snel te visualiseren hoe de kunstwerken er in haar huis en rond de werken in haar collectie precies uit zullen zien, kon de klant met vertrouwen een snelle beslissing nemen."

Kunst online zien zal nooit hetzelfde zijn als het persoonlijk bekijken. Maar nieuwe technologieën zoals augmented reality brengen onverwachte voordelen met zich mee voor de museumervaring.

Aanbevolen: