Hoe virtual reality je trainingsroutine kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe virtual reality je trainingsroutine kan veranderen
Hoe virtual reality je trainingsroutine kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je kunt al een breed scala aan apps gebruiken om in virtual reality te trainen, en fabrikanten proberen de ervaring realistischer te maken door de technologie te gebruiken met fitnessapparatuur.
  • Een bedrijf bouwt een fitness-loopband voor thuis met ingebouwde virtual reality.
  • VR kan niet-sporters misschien naar de fitnesscultus lokken, zeggen sommige experts.
Image
Image

Een nieuwe golf van fitnessapparatuur voor thuis kan ervoor zorgen dat je hartslag harder gaat kloppen door gebruik te maken van virtual reality.

Het bedrijf Virtuix bouwt een fitness-loopband voor thuis met ingebouwde virtual reality genaamd Omni One. Dankzij de 360-graden ervaring van de loopband kunnen gebruikers in elke richting lopen of rennen in hun favoriete videogames.

Virtuix heeft commerciële VR-oefensystemen verzonden naar uitgaansgelegenheden in 45 landen, waaronder de locaties van Dave & Buster. Het aankomende product van Virtuix, Omni One, is een consumentenversie van de Omni-loopband die is geoptimaliseerd voor thuis.

"Met Omni One wordt je huis een portaal naar nieuwe werelden en game-avonturen als nooit tevoren", zegt Jan Goetgeluk, de oprichter en CEO van Virtuix, in een persbericht. "Voor het eerst word je niet langer beperkt door de beperkte ruimte in je huis. Je kunt eindeloos ronddwalen in meeslepende virtuele werelden zoals je zou doen in het echte leven, met je hele lichaam."

Zweeten in een headset

Met de release van relatief betaalbare en zeer capabele headsets zoals de Oculus Quest 2, is trainen in VR een realiteit geworden. Met een reeks software, zoals de app Supernatural, kun je je spieren al oppompen met niets meer dan lichaamsgewichtoefeningen en de VR-controllers.

Nu wenden fabrikanten zich tot VR om het gebruik van fitnessapparatuur meeslepender te maken. Er is bijvoorbeeld Holofit, een VR-programma waarmee je een fietsmachine, roeitrainer of elliptische trainer kunt gebruiken terwijl je in een virtuele wereld bent.

Er is ook VZfit, dat virtuele trainingen op een hometrainer aanbiedt. Met de software kun je virtueel naar plaatsen als Hawaï en de Alpen reizen terwijl je binnenshuis fietst.

"VR is het eerste digitale formaat dat het lichaam voor de gek houdt door te geloven dat de ervaring echt is", zei Amir Bozorgzadeh, de CEO van het VR-bedrijf Virtuleap, in een e-mailinterview. "Dus het biedt niet alleen een cognitieve ervaring, maar ook een fysieke ervaring die onze motorische controle en ruimtelijke oriëntatievaardigheden aanspreekt, wat we kunnen omschrijven als een inherent 'exergaming' medium."

VR kan niet-sporters misschien naar de cultus van fitness lokken, zeggen sommige experts. Mensen die van lichaamsbeweging houden, zijn waarschijnlijk in de minderheid op basis van het aantal mislukkingen van het trainingsregime en het uitvalpercentage in de sportschool, zei Jeff Halevy, de CEO van Altis, een AI-persoonlijk trainingsbedrijf, in een e-mailinterview. En sporten is niet voor iedereen geschikt, omdat de meeste een bepaald niveau van aangeboren vaardigheid vereisen.

"VR-oefening biedt een ontsnapping aan de waargenomen moeilijkheid en verveling die zelfs de meest gemotiveerde van ons treft", voegde hij eraan toe. "VR-oefening legt de nadruk op de trainingservaring en stelt gebruikers in staat te genieten van elke ervaring die de software biedt."

Maar geen frisse lucht

Hoe realistisch VR ook kan zijn, er is geen vervanging voor een stap in de echte wereld, zeggen sommige waarnemers.

"Games worden uiteindelijk saai en mensen snakken naar het echte werk", zei Halevy. "Hoe goed de VR-ervaringen ook zijn, niets kan het fietsen op het Avoriaz-pad in de Alpen vervangen."

Image
Image

VR-technologie is ook niet geavanceerd genoeg om de ervaring van sporten in de echte wereld volledig na te bootsen. Een probleem is dat VR-apparaten nog steeds behoorlijk omvangrijk zijn, ook al worden ze kleiner en comfortabeler, zei Bozorgzadeh.

"Wat nodig is, is de uitrol van 5G-netwerken, zodat VR-apparaten een aanzienlijk deel van de verwerking kunnen overdragen aan edge-servers", voegde hij eraan toe. "Alleen dan kunnen we verwachten dat veel lichtere en slankere vormfactoren direct beschikbaar komen voor de markt, wat momenteel een afschrikmiddel is voor veel mensen."

Of je het nu leuk vindt of niet, VR-oefeningen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, voorspelt Halevy. De convergentie van informatica en bewegingswetenschap zal waarschijnlijk de persoonlijke fitheid volledig veranderen, zei hij.

In de nabije toekomst zullen gebruikers headsets gebruiken die zijn gekoppeld aan fysieke apparaten, "aangedreven door robuuste machine learning-modellen, die op maat gemaakte gamified-workouts bieden op basis van gebruikersvoorkeuren en persoonlijke gezondheidsgegevens", zei Halevy.

"De loopbanden en andere machines waar we van zijn gaan houden, zullen er binnenkort technologisch net zo modern uitzien als een vaste telefoon met draaiknop", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: