HDCP en mogelijke compatibiliteitsproblemen

Inhoudsopgave:

HDCP en mogelijke compatibiliteitsproblemen
HDCP en mogelijke compatibiliteitsproblemen
Anonim

High-bandwidth Digital Content Protection is een beveiligingsfunctie ontwikkeld door Intel Corporation die het gebruik van HDCP-gecertificeerde producten vereist om een HDCP-gecodeerd digitaal signaal te ontvangen.

Het werkt door een digitaal signaal te coderen met een sleutel die authenticatie vereist van zowel de verzendende als de ontvangende producten. Als authenticatie mislukt, mislukt het signaal.

Doel van HDCP

The Digital Content Protection LLC, de dochterorganisatie van Intel die HDCP in licentie geeft, beschrijft haar doel om technologieën in licentie te geven om hoogwaardige digitale films, tv-programma's en audio te beschermen tegen ongeoorloofde toegang of kopiëren. Het gebruik van HDCP-compatibele kabels en apparaten om HDCP-gecodeerde gegevens te verzenden, is in theorie ontworpen om het dupliceren of opnieuw opnemen van versleutelde media door niet-geautoriseerde apparaten te verbieden.

Image
Image

Anders gezegd: jaren geleden kochten mensen twee videocassetterecorders en schakelden ze vervolgens in serie. Je zou een VHS-band afspelen, maar het signaal van die videorecorder voedde een tweede videorecorder met een lege band om op te nemen. Die tweede videorecorder voedde vervolgens de tv, zodat je zonder problemen of detectie tegelijkertijd films kon kijken en kopiëren. Het gebruik van HDCP-apparaten en -kabels sluit dit gedrag nu uit, tenzij u buitengewone stappen onderneemt om apparaten aan te schaffen of aan te passen om de HDCP-codering van een stream te verwijderen.

De meest recente HDCP-versie is 2.3, die in februari 2018 werd uitgebracht. Veel producten op de markt hebben een eerdere HDCP-versie, wat prima is omdat HDCP compatibel is met alle versies.

Digitale inhoud met HDCP

Sony Pictures Entertainment Inc., The W alt Disney Company en Warner Bros. waren early adopters van HDCP-coderingstechnologie.

Het is niet eenvoudig om vast te stellen welke inhoud HDCP-bescherming heeft, maar het kan worden gecodeerd in elke vorm van Blu-ray-schijf, dvd-verhuur, kabel- of satellietservice of pay-per-view-programmering.

De DCP heeft honderden fabrikanten in licentie gegeven als gebruikers van HDCP.

Problemen met HDMI-verbinding oplossen

HDCP verbinden

HDCP is relevant wanneer u een digitale HDMI- of DVI-kabel gebruikt. Als elk product dat deze kabels gebruikt HDCP ondersteunt, zou u geen problemen moeten ondervinden. HDCP is ontworpen om diefstal van digitale inhoud te voorkomen, wat een andere manier is om illegale opname te zeggen. Als gevolg hiervan beperkt de HDCP-standaard het aantal componenten dat u kunt aansluiten. De meeste mensen zullen het niet erg vinden, maar sommige toepassingen (bijvoorbeeld het voeden van een reeks tv's in een sportbar) leveren problemen op.

Als alle gebruikte producten HDCP-gecertificeerd zijn, merkt de consument daar niets van. Het probleem doet zich voor wanneer een van de producten niet HDCP-gecertificeerd is. Een belangrijk aspect van HDCP is dat het niet wettelijk verplicht is om compatibel te zijn met elke interface. Het is een vrijwillige licentierelatie tussen het DCP en verschillende bedrijven.

Toch is het een schok voor de consument die een Blu-ray Disc-speler met een HDMI-kabel aansluit op een HDTV en alleen geen signaal ziet. De oplossing voor deze situatie is om ofwel componentkabels te gebruiken in plaats van HDMI of om de tv te vervangen. Dat is niet de overeenkomst waarvan de meeste consumenten dachten dat ze ermee instemden toen ze een HDTV kochten die geen HDCP-licentie heeft.

HDCP-producten

Producten met HDCP vallen in drie bakken: bronnen, spoelbakken en repeaters:

  • Bronnen zijn producten waar het HDCP-signaal vandaan komt. Ze zijn het A-punt in een A-naar-B-naar-C-volgorde van gebeurtenissen. Producten in deze categorie zijn onder meer DVR's, settopboxen, digitale tuners, Blu-ray-spelers en dvd-recorders.
  • Sinks zijn producten die het HDCP-signaal ontvangen en ergens weergeven. Ze zijn het C-punt in een A-naar-B-naar-C-volgorde van gebeurtenissen. Producten in deze categorie zijn onder andere tv's en digitale projectoren.
  • Repeaters zijn producten die het HDCP-signaal van een bron ontvangen en naar de gootsteen sturen. Ze zijn het B-punt in een A-naar-B-naar-C-volgorde van gebeurtenissen. Producten in deze categorie omvatten repeaters, splitters, switchers, AV-ontvangers en draadloze zenders.

Voor de nieuwsgierige consument die wil controleren of een product HDCP heeft, publiceert de DCP een lijst met goedgekeurde producten op haar website.

Bottom Line

Geen enkele firmware-upgrade kan een niet-HDCP-ingang veranderen in een HDCP-compatibele ingang. Als u onlangs een HDTV hebt gekocht, krijgt u mogelijk een HDCP-fout wanneer u een Blu-ray Disc-speler via een HDMI-kabel op uw tv aansluit. In dit geval moet u kiezen tussen het gebruik van een niet-digitale kabel of het kopen van een nieuwe HDTV of Blu-ray-speler.

Wat is HDMI?

HDCP is een puur digitale technologie die afhankelijk is van DVI- en HDMI-kabels. Daarom zie je vaak afkortingen als DVI/HDCP en HDMI/HDCP. HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Het is een digitale interface waarmee uw HDTV het best mogelijke ongecomprimeerde digitale beeld kan weergeven. HDMI heeft enorme steun van de filmindustrie. Enkele van de zwaargewichten in de consumentenelektronica-industrie, zoals Hitachi, Matsushita, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson en Toshiba hebben meegewerkt aan de totstandkoming ervan.

Wat is DVI?

DVI is gemaakt door de Digital Display Working Group en staat voor Digital Visual Interface. Het is een oudere digitale interface die bijna is vervangen door HDMI in televisies. Er zijn twee belangrijke voordelen van HDMI ten opzichte van DVI:

  1. HDMI stuurt het audio- en videosignaal in één kabel. DVI brengt alleen video over, dus een aparte audiokabel is nodig.
  2. HDMI is aanzienlijk sneller dan DVI.

HDCP HDTV-aankoopadvies

Veel recent geproduceerde tv's zijn HDCP-compatibel; Als u echter een oudere set koopt, kunt u mogelijk geen films kijken, games spelen of Netflix kijken. Ongeacht of uw HDTV HDMI of DVI gebruikt, controleer of er ten minste één ingang met HDCP-ondersteuning is voordat u een aankoop doet. Niet elke poort op de tv zal HDCP-compatibel zijn, dus lees de gebruikershandleiding voordat u kabels op uw tv aansluit.

Aanbevolen: