HDCP-fout: wat het is en hoe er een te repareren

Inhoudsopgave:

HDCP-fout: wat het is en hoe er een te repareren
HDCP-fout: wat het is en hoe er een te repareren
Anonim

High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) is een protocol tegen piraterij dat door sommige HDMI-apparaten wordt nageleefd. Het is een kabelstandaard die is ingevoerd om piraterij te voorkomen. Het kan echter signalen onderbreken, zelfs in verder ongevaarlijke situaties.

Sluit bijvoorbeeld een Chromecast of Amazon Fire TV aan op een HDTV die te oud is om de standaard te volgen waarvan deze nieuwe HDMI-apparaten deel uitmaken. Aangezien er een apparaat in de weg zit dat niet HDCP-compatibel is, kunt u een foutmelding krijgen zoals:

  • FOUT: NIET-HDCP-UITGANG
  • HDCP-FOUT

Gezien de manier waarop de HDCP-standaard werkt, kunt u dit probleem mogelijk omzeilen.

Deze informatie is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, inclusief, maar niet beperkt tot, die gemaakt door LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Image
Image

Oorzaken van HDCP-fouten

HDCP is een type Digital Rights Management-codering die bedoeld is om piraterij te voorkomen door een gecodeerde tunnel te bieden tussen een uitvoerapparaat (zoals de Blu-ray-speler of Chromecast) en de ontvangende kant (bijvoorbeeld de HDTV of het mediacenter).

Net zoals DRM iemand verhindert om gedownloade films van iTunes te delen, tenzij de computer waarop het wordt afgespeeld is geautoriseerd door het account dat het heeft gekocht, werken HDCP-apparaten alleen als andere kabels en apparaten in de installatie ook HDCP-compatibel zijn. In theorie kun je geen opnameapparaat tussen de Blu-ray-speler of Chromecast plaatsen om een illegale kopie van de inhoud te maken.

Met andere woorden, als een apparaat of kabel niet HDCP-compatibel is, krijg je een HDCP-fout. Dit geldt voor kabelboxen, de Roku Streaming Stick, audio-video-ontvangers en andere moderne high-definition apparaten of spelers die met die apparaten communiceren.

Hoe HDCP-fouten te herstellen

Over het algemeen moet u ofwel de hardware vervangen of een speciale splitter gebruiken. Als het echter uw doel is om inhoud te bekijken, kunnen alternatieve sourcingmethoden ook werken.

  1. Vervang de hardware De apparaten en kabels moeten HDCP-compatibel zijn. Als het probleem een kabel of een tussenapparaat is dat u niet vaak gebruikt of goedkoop wordt vervangen, lost het vervangen van de hardware het probleem op. Als het probleem te maken heeft met een grote investering, zoals een oude tv, dan stijgen uw kosten dienovereenkomstig.
  2. Steek een HDMI-splitter in Een splitter die HDCP-verzoeken negeert, creëert een pad dat immuun is voor deze fout. Plaats de splitter tussen het uitvoer- en invoerapparaat. Als een Chromecast bijvoorbeeld geen verbinding kan maken met een tv vanwege HDCP-fouten, sluit u de Chromecast aan op de invoerpoort van de splitter en sluit u een andere HDMI-kabel van de uitvoerpoort van de splitter aan op de HDMI-sleuf van de tv.

    Het verzoek voor het HDCP-apparaat (de tv, Blu-ray-speler of een ander apparaat) wordt niet langer overgedragen van de afzender (in dit geval de Chromecast) omdat de splitter ervoor zorgt dat het niet tussen de apparaten kan bewegen.

    Twee HDMI-splitters die werken voor het oplossen van HDCP-fouten zijn de ViewHD 2-poorts 1x2 Powered HDMI Mini Splitter (VHD-1X2MN3D) en de CKITZE BG-520 HDMI 1x2 3D-splitter 2-poorts schakelaars.

  3. Gebruik een alternatieve setup. Als het uw doel is om specifieke streaming-inhoud te bekijken, omzeilt het gebruik van een draadloze oplossing zoals een iPad en AirPlay de HDCP-hardware helemaal.

Aanbevolen: