Wat is HDCP, HDMI en DVI?

Inhoudsopgave:

Wat is HDCP, HDMI en DVI?
Wat is HDCP, HDMI en DVI?
Anonim

Zorg er bij het kopen van een nieuwe HDTV voor dat deze HDCP-compatibel is, anders kunt u problemen ondervinden bij het kijken naar bepaalde tv en films. Leer de betekenis van termen als HDMI, HDCP en DVI om u te helpen een weloverwogen aankoop te doen.

Image
Image

Wat is HDCP?

High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP) is door Intel ontwikkeld als beveiligingsfunctie om auteursrechtelijk beschermd materiaal te beschermen. Het vereist compatibiliteit tussen de zender en de ontvanger. Met andere woorden, een kabelbox met ingebouwde HDCP-technologie werkt alleen met tv's die ook HDCP-compatibel zijn.

Zie HDCP als een beveiligingslicentiesleutel voor het installeren van een computerprogramma. Het werkt door een digitaal signaal te coderen met een code die authenticatie vereist van zowel het signaalverzendende apparaat als het signaalontvangende apparaat. Als de authenticatie mislukt, mislukt het signaal, wat betekent dat er geen beeld op het tv-scherm verschijnt.

Het doel van HDCP is om te voorkomen dat mensen films, videogames, tv-uitzendingen en andere media kopiëren voor distributie. Omdat digitale technologie het delen van auteursrechtelijk beschermde inhoud veel gemakkelijker heeft gemaakt dan vroeger, heeft de filmindustrie de HDCP-technologie omarmd via Blu-ray-schijven. Inderdaad, films en games op Blue-ray werken niet op een tv zonder HDCP-compatibiliteit. Diensten zoals HBO en Netflix hebben ook HDCP gebruikt om hun eigendommen te beschermen.

Wat betekent een HDCP-fout?

Er is geen firmware-upgrade die een niet-HDCP-ingang kan veranderen in een HDCP-compatibele ingang. Als u een paar jaar geleden een HDTV hebt gekocht, krijgt u mogelijk een HDCP-fout wanneer u een Blu-ray Disc-speler via een HDMI-kabel op uw tv aansluit. Dit zou u ertoe dwingen een niet-digitale kabel te gebruiken, een nieuwe HDTV te kopen of de Blu-ray-speler helemaal te verwijderen.

Problemen met HDMI-verbinding oplossen

Bottom Line

HDCP is een puur digitale technologie die afhankelijk is van DVI- en HDMI-kabels. Daarom zie je acroniemen als DVI/HDCP en HDMI/HDCP vaak bij elkaar. HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Het is een digitale interface waarmee uw HDTV het best mogelijke ongecomprimeerde digitale beeld kan weergeven. HDMI heeft enorme steun van de filmindustrie. Het is gemaakt door enkele van de zwaargewichten in de consumentenelektronica-industrie, zoals Hitachi, Matsushita, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson en Toshiba.

Wat is DVI?

DVI is gemaakt door de Digital Display Working Group en staat voor Digital Visual Interface. Het is een oudere digitale interface die bijna is vervangen door HDMI in televisies. Er zijn twee belangrijke voordelen van HDMI ten opzichte van DVI:

  1. HDMI stuurt het audio- en videosignaal in één kabel. DVI brengt alleen video over, dus een aparte audiokabel is nodig.
  2. HDMI is aanzienlijk sneller dan DVI.

HDCP HDTV-aankoopadvies

Veel recent geproduceerde tv's zijn HDCP-compatibel; Als u echter een oudere set koopt, kunt u mogelijk geen films kijken, games spelen of inhoud streamen op Netflix. Ongeacht of uw HDTV HDMI of DVI gebruikt, controleer of deze ten minste één ingang heeft met HDCP-ondersteuning voordat u een aankoop doet. Niet elke poort op de tv zal HDCP-compatibel zijn, dus lees de gebruikershandleiding voordat u begint met het aansluiten van kabels op uw tv.

Aanbevolen: