Hoe elk model van iPod nano te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe elk model van iPod nano te resetten
Hoe elk model van iPod nano te resetten
Anonim

Wat te weten

  • 7e generatie iPod nano: Houd de knoppen Hold en Home tegelijkertijd ingedrukt. Wanneer het scherm donker wordt, laat u beide knoppen los.
  • 6e generatie: Houd de Sleep/Wake en Volume Down knoppen ten minste 8 seconden ingedrukt. Laat los wanneer u het Apple-logo ziet.
  • Ouder: schuif de Hold schakelaar naar On en verplaats hem dan terug naar Off. Houd de Menu-knop en de Center-knop tegelijkertijd ingedrukt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPod nano kunt resetten als deze niet reageert op klikken en geen muziek wil afspelen. Het resetten van uw iPod nano is eenvoudig en duurt slechts een paar seconden. (Hoewel Apple de iPod nano op 27 juli 2017 stopzette, zijn de apparaten nog steeds in gebruik.)

Hoe de 7e generatie iPod Nano te resetten

De iPod nano van de 7e generatie ziet eruit als een gekrompen iPod touch en is de enige nano die functies biedt zoals een multitouch-scherm, Bluetooth-ondersteuning en een Home-knop. De manier waarop je het reset is ook uniek (hoewel het resetten van de 7e generatie nano bekend zal zijn als je een iPhone of iPod touch hebt gebruikt).

  1. Houd de Hold-knop (in de rechterbovenhoek) en de Home-knop (aan de voorkant onderaan) ingedrukt) tegelijkertijd.

    Image
    Image
  2. Als het scherm donker wordt, laat u beide knoppen los.
  3. Over een paar seconden verschijnt het Apple-logo, wat betekent dat de nano opnieuw wordt opgestart. Binnen een paar seconden ben je terug op het hoofdscherm, klaar om te beginnen.

De 6e generatie iPod nano opnieuw opstarten

Als u uw 6e generatie nano opnieuw moet opstarten, volgt u deze stappen:

  1. Houd de Sleep/Wake-knop (bevindt zich rechtsboven) en de Volume omlaag-knop (bevindt zich aan de links) gedurende ten minste 8 seconden.

    Image
    Image
  2. Het scherm wordt donker als de nano opnieuw opstart.
  3. Als je het Apple-logo ziet, laat je de knoppen los. De nano start opnieuw op.
  4. Als dit niet werkt, herhaal dan vanaf het begin. Een paar pogingen zouden voldoende moeten zijn.

Wilt u meer weten over het gebruik van uw iPod nano? Download de handleiding ervoor.

Hoe de 1e tot en met de 5e generatie iPod nano te resetten

Het resetten van de vroege iPod nano-modellen is vergelijkbaar met de techniek die wordt gebruikt voor het 6e-generatiemodel, hoewel de knoppen iets anders zijn.

Voordat u iets anders doet, moet u ervoor zorgen dat de knop Vasthouden niet is ingeschakeld. Dit is de schakelaar aan de bovenkant van de iPod nano waarmee de iPod-knoppen worden vergrendeld. Wanneer je de nano vergrendelt, reageert hij niet op klikken, waardoor hij lijkt te zijn vastgelopen. U weet dat de Hold-knop is ingeschakeld als u een oranje gebied bij de schakelaar en een slotpictogram op het scherm ziet. Als u een van deze indicatoren ziet, zet u de schakelaar terug en kijkt u of dit het probleem oplost.

Als de nano niet is vergrendeld:

  1. Schuif de Hold schakelaar naar de Aan-positie (zodat het oranje verschijnt) en zet hem dan weer op Uit.

    Image
    Image
  2. Houd de Menu-knop op het klikwiel en de Center-knop tegelijkertijd ingedrukt. Houd 6 tot 10 seconden vast. Dit proces zou de iPod nano moeten resetten. U weet dat het opnieuw wordt opgestart wanneer het scherm donkerder wordt en het Apple-logo verschijnt.

    Image
    Image
  3. Als dit de eerste keer niet werkt, herhaal dan de stappen.

Wat te doen als resetten niet werkt

De stappen om een nano opnieuw op te starten zijn eenvoudig, maar wat als ze niet werken? Er zijn twee dingen die u op dat moment moet proberen:

  • Steek de iPod nano aan op een voedingsbron (zoals een computer of een stopcontact) en laat hem een uur of langer opladen. Het kan zijn dat de batterij leeg is en moet worden opgeladen.
  • Als je de nano hebt opgeladen en de resetstappen hebt geprobeerd en je nano nog steeds niet werkt, heb je mogelijk een probleem dat je niet zelf kunt oplossen. Neem contact op met Apple voor meer hulp.

Als je een ander iOS-apparaat hebt, zoek dan uit wat je moet doen om een vastgelopen iPhone, iPad of iPod te repareren.

Aanbevolen: