Hoe mobiele gegevens op te slaan bij tethering Android-tablet of telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe mobiele gegevens op te slaan bij tethering Android-tablet of telefoon
Hoe mobiele gegevens op te slaan bij tethering Android-tablet of telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Gegevensgebruik > tik opGegevensbesparing.
  • Schakel vervolgens Gegevensbesparing gebruiken in of open Netwerkbeperkingen of Netwerkbeperkingen instellingen.
  • Selecteer drie stippen > kies Mobiele HotSpot of Mobiele Hotspots. Open netwerk > kies Metered.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u mobiele data kunt besparen wanneer u uw Android-tablet met alleen wifi verbindt met een mobiele hotspot of uw telefoon. Instructies zijn van toepassing op alle moderne versies van Android vanaf 4.1 en hoger.

Hoe u uw instellingen kunt wijzigen om gegevens op te slaan

Als je geen twee Android-apparaten met elkaar verbindt - misschien verbind je een tablet met een Mifi of een andere niet-Android mobiele hotspot zoals de iPhone - dan zou deze verborgen instelling van pas moeten komen:

  1. Open Instellingen vanuit het scherm met alle apps of door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen en op het pictogram gear te tikken.
  2. Ga naar Netwerk & internet > Gegevensgebruik.

    Dit gedeelte van de instellingen kan in plaats daarvan iets anders heten, zoals Wireless & networks, Wireless and Networks ofNetwerkverbindingen- afhankelijk van uw Android-versie.

    Image
    Image
  3. Doe het volgende, afhankelijk van de optie die je ziet (ze verschillen tussen Android-versies):

    • Tik op Data Saver en schakel vervolgens Use Data Saver in. Ga naar stap 5.
    • Open de Netwerkbeperkingen of Beperk netwerken instellingen in het Wi-Fi-gedeelte.
    • Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Mobiele HotSpot of Mobiele hotspots.
  4. Open het netwerk waarvan de instellingen moeten worden gewijzigd en kies Metered.

    Deze optie kan een schuifregelaar zijn of een selectievakje in oudere versies van Android, en als u deze naast het netwerk inschakelt, wordt de functie ingeschakeld.

  5. U kunt nu de instellingen verlaten.

Dit zou je moeten helpen meer mobiele data te besparen wanneer je je draadloze data deelt met je tablet, telefoon of een ander mobiel apparaat.

Selecteer de Onbeperkte data optie die ook op het Data Saver scherm te vinden is, om er zeker van te zijn dat onnodige apps niet op die lijst staan. Als Chrome dat bijvoorbeeld is, wordt de functie voor gegevensbesparing niet in de browser gebruikt, wat zijn doel zou kunnen tenietdoen.

Deze tactieken, die zijn ontworpen om het datagebruik op je draadloze hotspot te minimaliseren, kunnen ook helpen om je datagebruik te beperken (het allerbelangrijkste, dataroaming) wanneer je op reis bent. Stel gewoon een willekeurig draadloos netwerk in als mobiele hotspot om het soort en de hoeveelheid verkeer dat wordt getrokken te beperken.

Zet een limiet op het datagebruik

Je kunt ook een limiet stellen aan de hoeveelheid gegevens die kan worden gebruikt, zodat het apparaat niet meer gebruikt dan je toestaat. De limiet kan worden ingesteld op wat u maar wilt, maar het zou logisch zijn om dezelfde hoeveelheid gegevens in te stellen waarvoor u beta alt, of minder als u uw abonnement met anderen deelt.

Dit werkt geweldig, of je nu een hotspot gebruikt of niet, maar het is vooral handig bij tethering, omdat je verbonden apparaten mogelijk meer data verbruiken dan je had verwacht. Wanneer deze datalimiet is bereikt, worden alle mobiele datadiensten op dat apparaat uitgeschakeld totdat de maand wordt vernieuwd.

Je moet deze limiet inschakelen op het apparaat waar al het verkeer doorheen stroomt - het apparaat dat beta alt voor de mobiele data. Als uw telefoon bijvoorbeeld wordt gebruikt als hotspot voor uw Wi-Fi-tablet zodat deze mobiele gegevens kan ontvangen, stelt u deze limiet in op de telefoon, aangezien al het verkeer erdoorheen stroomt.

Zo doe je het:

  1. Ga naar Netwerk & internet > Mobiel netwerk.
  2. Kies Data warning & limit en schakel vervolgens Set data limit in en ga verder naar stap 5.

    Als u een versie van Android gebruikt die niet de huidige versie is, kiest u Mobiel datagebruik of Mobiel datagebruik.

    Als u een van deze opties niet ziet, selecteert u in plaats daarvan Mobiele datalimiet instellen en gaat u verder naar stap 5.

  3. Gebruik het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om meer instellingen te openen en tik vervolgens op de knop rechts van Datalimiet instellen of Beperk mobiel datagebruik, en bevestig eventuele prompts.

    Image
    Image
  4. Tik op Datalimiet of Datagebruikslimiet net eronder.
  5. Kies hoeveel data het apparaat mag gebruiken tijdens elke factureringscyclus voordat alle mobiele data moet worden uitgeschakeld.

    Misschien moet je op Data limit tikken om naar het scherm te gaan waar je cijfers kunt typen. Let erop of de eenheid GB of MB is (GB is groter en normaal gesproken zijn data-abonnementen beperkt, zoals 5 GB).

  6. U kunt nu de instellingen verlaten.

Gebruik gegevenswaarschuwingen en instellingen

Er is ook een optie genaamd Data warning (of Set data warning) die u kunt inschakelen als u niet wilt dat gegevens uitgeschakeld zijn, maar in plaats daarvan wilt weten wanneer u een bepaald bedrag bereikt. Sommige Android-apparaten noemen dit Waarschuw mij over datagebruik.

Iets anders dat u kunt doen, is de instellingen wijzigen in uw grootste Lite-modus optie in de instellingen van de app.

Zet uw gegevens uit

Voor een onfeilbare methode om dataverbruik te besparen, zet u alles handmatig uit, zonder te wachten tot een datalimiet is bereikt. Open het Netwerk & internet scherm en tik vervolgens op Mobiele data of Mobiele data om uit te schakelen Mobiele data zodat uw apparaat alleen wifi gebruikt. Dit betekent dat het apparaat alleen verbinding kan maken met mobiele hotspots en andere Wi-Fi-netwerken, maar het voorkomt extra kosten.

Aanbevolen: