7 Populaire manieren om links op te slaan om later te lezen

Inhoudsopgave:

7 Populaire manieren om links op te slaan om later te lezen
7 Populaire manieren om links op te slaan om later te lezen
Anonim

Er is een massa inhoud online, en als je zoiets als de gemiddelde internetgebruiker bent, heb je de neiging om een paar interessante koppen, foto's en video's verspreid over je sociale feeds te zien terwijl je browst wanneer je zou moeten zijn bezig met iets anders. Het is gewoon niet altijd de beste tijd om te klikken en goed genoeg te kijken naar wat er in je feeds verschijnt.

Dus, wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je het later terug kunt vinden als je meer tijd hebt? Je kunt het altijd toevoegen aan de bladwijzers van je browser, of gewoon de URL kopiëren en plakken om naar jezelf te e-mailen, maar dat is de ouderwetse manier om het te doen.

Tegenwoordig zijn er zoveel snellere, nieuwere manieren om links op te slaan - zowel op de desktop als op mobiel. En als het een service is die op beide platforms kan worden gebruikt, worden de opgeslagen links waarschijnlijk in uw account gesynchroniseerd en op al uw apparaten bijgewerkt. Leuk, toch?

Kijk hieronder om te zien welke populaire methode voor het opslaan van links het beste voor u werkt.

Pin Links naar Pinterest

Image
Image

Pinterest wordt beschouwd als een sociaal netwerk, maar veel mensen gebruiken het als hun ultieme bladwijzertool. De interface is er perfect voor, zodat je aparte borden en pin-links kunt maken die aan afbeeldingen zijn bevestigd, zodat je gemakkelijk kunt bladeren en ordenen. En met Pinterest's "Pin It!" browserknop, duurt het vastzetten van een nieuwe link slechts een seconde. Als je de app op je mobiele apparaat hebt geïnstalleerd, kun je links ook rechtstreeks vanuit je mobiele browser vastzetten.

Maak je eigen flipboard-tijdschriften samen

Image
Image

Flipboard is een populaire nieuwslezer-app die de look en feel van een echt tijdschrift nabootst. Net als bij Pinterest, kun je je eigen tijdschriften maken en samenstellen met verzamelingen artikelen die je leuk vindt. Voeg ze rechtstreeks vanuit Flipboard toe, of bewaar ze overal waar je ze op internet vindt in je browser met de Chrome-extensie of bookmarklet.

Voeg getweete links op Twitter toe aan je favorieten

Image
Image

Twitter is waar nieuws plaatsvindt, dus het is logisch dat veel mensen het gebruiken als hun primaire bron voor nieuws. Als je Twitter gebruikt om je nieuws te ontvangen of accounts volgt die interessante links tweeten, kun je op het sterpictogram klikken of tikken om het op te slaan onder je tabblad Favorieten, dat toegankelijk is vanuit je profiel. Het is een zeer snelle en gemakkelijke manier om iets op te slaan.

Gebruik een app 'Lees het later' zoals Instapaper of Pocket

Image
Image

Er zijn heel veel apps die speciaal zijn gemaakt om links op te slaan om later te bekijken. Twee van de meest populaire zijn Instapaper en Pocket. Met beide kun je een account maken en links opslaan terwijl je op het desktopweb surft (via een eenvoudige bookmarklet-browserknop) of op je mobiele apparaat via hun respectievelijke apps. Als je gewoon 'lees later' typt in de App Store of Google Play, vind je nog veel meer opties.

Gebruik Evernote's Web Clipper Browser Extensie

Image
Image

Evernote is een populaire tool voor mensen die veel verschillende bestanden en bronnen van digitale informatie maken, verzamelen en beheren. De handige Web Clipper-tool is een browserextensie die links of specifieke inhoud opslaat als Evernote-notities. Hiermee kunt u de inhoud van de pagina selecteren die u wilt opslaan of gewoon de hele link pakken en deze vervolgens in de gewenste categorie plaatsen - plus enkele optionele tags toevoegen.

Bekijk onze recensie van Evernote voor meer informatie over deze handige, cloudgebaseerde tool.

Gebruik Bitly om uw links op te slaan en te ordenen

Image
Image

Bitly is een van de meest populaire URL-verkorters op internet, met name op Twitter en overal waar het ideaal is om korte links te delen. Als u een account aanmaakt bij Bitly, worden al uw links ("bitlinks" genoemd) automatisch opgeslagen zodat u deze op elk gewenst moment opnieuw kunt bezoeken. Net als veel van de andere services op deze lijst, kunt u uw bitlinks in "bundels" organiseren als u ze liever categorisch wilt sorteren. Hier is een complete tutorial over hoe je aan de slag kunt met Bitly.

Lees onze recensie van Bitly door als je wilt weten hoe krachtig het werkelijk is.

Gebruik IFTTT om recepten te maken die automatisch links opslaan waar u ze wilt hebben

Image
Image

Heb je de wonderen van IFTTT al ontdekt? Zo niet, dan moet je even kijken. IFTTT is een tool waarmee je verbinding kunt maken met allerlei verschillende webservices en sociale accounts die je hebt, zodat je triggers kunt maken die tot automatische acties leiden. Elke keer dat u een tweet favoriet maakt, kan deze bijvoorbeeld automatisch worden toegevoegd aan uw Instapaper-account. Een ander voorbeeld is een pdf-notitie in Evernote die elke keer moet worden gemaakt als je iets favoriet maakt in Pocket.

Ontdek hoe IFTTT werkt en leer hoe u er uw eerste applet mee kunt maken.

Aanbevolen: