Hoe u uw Android-telefoon uw teksten kunt laten lezen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon uw teksten kunt laten lezen
Hoe u uw Android-telefoon uw teksten kunt laten lezen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de Google-app More > Settings > Voice >Voice Match . Schakel Toegang met Voice Match . in
  • Spreek de wake-frase uit (OK Google of Hey Google) en zeg Laat me mijn laatste berichten zien.
  • Googles kondigt de afzenders van de vorige vijf berichten aan. Met uw goedkeuring leest Google ze voor.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u spraakopdrachten in de Google-app op Android-telefoons inschakelt en hoe u Google instrueert om uw sms-berichten hardop voor te lezen. Het bevat ook informatie over de Google Assistent-app en verschillende apps van derden waarmee uw Android-telefoon uw teksten ook kan lezen.

Google Voice Match inschakelen

Geef je ogen rust en laat je Android-apparaat je teksten voorlezen. Deze functie (evenals het verzenden van teksten met uw stem) is beschikbaar via Google en de gratis apps die u kunt downloaden van Google Play.

Google is standaard geïnstalleerd op Android-apparaten. Het biedt basisfunctionaliteit voor spraakberichten zonder extra software. Als je Android 4.4 of hoger hebt en de Voice Match-instelling is geactiveerd, ben je klaar om te gaan. Ga als volgt te werk om de instelling in te schakelen:

  1. Open de Google app. Selecteer in de rechterbenedenhoek Meer.
  2. Selecteer in het menu Instellingen.

    Image
    Image
  3. Select Voice > Voice Match.
  4. Zet de Toegang met Voice Match tuimelschakelaar aan (deze zou blauw moeten zijn).

    Image
    Image

Vertel Google wat te doen

Nu kunt u opdrachten aan Google geven. Spreek eerst de wake-frase, OK Google of Hey Google, uit om hem te waarschuwen. U kunt ook het microphone-pictogram selecteren in de Google-app of de zoekbalk op het startscherm.

Spreek vervolgens een commando in. Hier zijn enkele voorbeelden van sms-opdrachten waarop Google reageert en wat u kunt verwachten wanneer u de opdracht geeft:

  • Laat me mijn laatste berichten zien. Google kondigt de afzender van de vorige vijf berichten aan. Vervolgens wordt gevraagd of u wilt dat elk bericht wordt gelezen of overgeslagen. Degenen die u goedkeurt, worden hardop voorgelezen. Nadat elk bericht is gelezen, heb je de mogelijkheid om een antwoord te sturen met je stem.
  • Stuur een sms. Google vraagt je om de naam van de persoon naar wie je de sms wilt sturen en de inhoud van het bericht.
  • Heb ik berichten? Google informeert je over nieuwe sms-berichten.
  • Laat me mijn laatste bericht zien. Google geeft het meest recente gesprek weer.

Bottom Line

Een andere manier om Google-spraakopdrachten te gebruiken, is via de Google Assistent-app. Je kunt het gratis downloaden op Google Play. Nadat u de app hebt geïnstalleerd, opent u de app en spreekt u de hierboven beschreven opdrachten uit.

Gebruik apps van derden

Verschillende apps van derden ondersteunen spraakberichten. Hier zijn drie populaire opties:

  • ReadItToMe: leest inkomende berichten hardop voor en verta alt berichten naar correct Engels. Deze functie kan handig zijn als u teksten met spelfouten of steno ontvangt.
  • ping: converteert tekstberichten naar audio. Het converteert ook e-mail-, Skype-, WhatsApp- en Facebook-berichten.
  • Drivemode: deze app is ontworpen voor gebruik tijdens het rijden. Gebruik deze app om berichten te beantwoorden met spraakopdrachten, automatische antwoorden voor sms-berichten in te stellen en meer.

Aanbevolen: