Begeleide toegang gebruiken op Android-telefoons

Inhoudsopgave:

Begeleide toegang gebruiken op Android-telefoons
Begeleide toegang gebruiken op Android-telefoons
Anonim

Wat te weten

  • Schakel eerst scherm vastzetten in: Ga naar Instellingen > Beveiliging en locatie > Scherm vastzettenen schakel Scherm vastzetten. in
  • Open vervolgens de app die je wilt vastzetten. Tik vervolgens op het vierkantje app-switcher en tik vervolgens op de thumbtack (pictogram voor het vastzetten van het scherm).
  • De app losmaken: Houd de knoppen back en app switcher ingedrukt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de functie voor begeleide toegang op Android-apparaten kunt gebruiken, die 'scherm vastzetten' wordt genoemd. Met schermvastzetten kunt u slechts één app op het scherm van uw apparaat vergrendelen, zodat andere apps ontoegankelijk of onbruikbaar zijn. Dit is handig als je je apparaat deelt met een kind.

Scherm vastzetten voor begeleide toegang inschakelen

Voordat je scherm vastzetten kunt activeren, moet je het aanzetten.

  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik Beveiliging en locatie > Scherm vastzetten.
  3. Tik op de screen pinning tuimelschakelaar om de functie in te schakelen.

    Image
    Image

    Je kunt ook tikken op Vraag om pincode voordat je losmaakt als je wilt dat schermvastzetten je pincode gebruikt wanneer je probeert een app los te maken.

Scherm vastzetten gebruiken

Zodra je de functie hebt geactiveerd, is het gemakkelijk om scherm vastzetten te gebruiken wanneer je de toegang tot je apparaat wilt beperken.

  1. Open de app die je wilt vastzetten.
  2. Tik op het square app switcher icoon om het app switcher scherm te openen.

  3. Tik op het thumbtack Scherm vastzetten icoon.
  4. Het scherm van de geselecteerde app is nu vastgezet.
  5. Om de app los te maken, tik je gewoon op de terug- en app-switcherknoppen en houd je ze vast.

    Image
    Image

    Als je PIN-vergrendeling niet hebt ingeschakeld, keer je terug naar je startscherm. Anders wordt u gevraagd uw pincode in te voeren voordat u terugkeert naar het startscherm van uw apparaat.

Meer over Android Screen Pinning

De functie voor begeleide toegang wordt "scherm vastzetten" genoemd op Android-apparaten. Indien ingeschakeld, kunnen alle delen van de vastgezette app normaal worden gebruikt, maar gebruikers kunnen niet terugkeren naar het startscherm, de app-switcher openen of overschakelen naar de vorige app totdat Scherm vastzetten is uitgeschakeld.

Er zijn twee modi waarin Scherm vastzetten kan werken wanneer ingeschakeld:

  • In de eerste modus is het vasthouden van de terug-knop en de app-schakelknop alles wat nodig is om Scherm vastzetten uit te schakelen en het normale gebruik van het besturingssysteem opnieuw in te schakelen.
  • In de tweede modus moet dezelfde knopcombinatie worden gebruikt, maar dit leidt gebruikers vervolgens naar het vergrendelscherm, waar de pincode van het apparaat moet worden ingevoerd om het normale gebruik van het besturingssysteem te hervatten.

Waarom Screen Pinning gebruiken?

Het belangrijkste gebruik voor het vastzetten van schermen is het vergrendelen van app-toegang voor kinderen. Als je je belangrijkste Android-apparaat deelt met een kind, wil je misschien niet dat ze in je sms'jes, e-mails of andere gevoelige gebieden komen.

Voor jongere kinderen is de modus voor het alleen losmaken van de knop meestal voldoende om de app snel vast te zetten voordat u het apparaat afgeeft en snel weer los te maken als ze klaar zijn.

Scherm vastzetten is ook handig wanneer een vriend je apparaat wil gebruiken, maar je wilt niet dat ze rondneuzen buiten de app waartoe je ze toegang wilt geven. Hiervoor moet je waarschijnlijk de PIN-vergrendelingsmodus gebruiken, waardoor ze de gemakkelijkere knopcombinatie niet kunnen gebruiken om het vastzetten van het scherm te deactiveren en je beveiligingen te omzeilen.

Hoewel dit de twee meest voorkomende gebruiksscenario's zijn, zijn er een aantal andere situaties waarin het vastzetten van schermen van pas kan komen. De combinatiemodus knop-PIN is bijvoorbeeld handig om je telefoon uit te lenen aan een vreemde die een noodoproep moet doen.

Voor een meer nieuw gebruik, als je een vriend hebt die je echt vertrouwt, zou je Scherm vastzetten als productiviteitshack kunnen gebruiken. Als je jezelf wilt buitensluiten van het wijzigen van apps, zodat je niet wordt afgeleid en naar Facebook afdwa alt, kun je je vriend je productiviteits-app laten vastzetten met een pincode die je niet kent, en hem vervolgens laten ontgrendelen wanneer je taak is klaar.

Aanbevolen: