Hoe toegang te krijgen tot het Android 12-privacydashboard

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot het Android 12-privacydashboard
Hoe toegang te krijgen tot het Android 12-privacydashboard
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Privacy > Privacy Dashboard.
  • Om machtigingen in het privacydashboard te beheren, tikt u op een categorie en selecteert u Toestemming beheren.
  • Je hebt toegang tot het privacydashboard op Android 12 en hoger.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u toegang krijgt tot het privacydashboard in Android 12. We bespreken ook de verschillende categorieën informatie die u hier kunt vinden.

Hoe open ik het privacydashboard in Android 12?

Zoals de meeste Android-updates, verandert Android 12 de manier waarop sommige instellingenmenu's worden gecategoriseerd. Als u echter eenmaal de weg weet, kunt u probleemloos naar het privacydashboard gaan. Voor nu kun je de eenvoudige stappen hieronder volgen om aan de slag te gaan.

Afhankelijk van uw telefoon kan het privacydashboard iets anders heten. Samsung-telefoons noemen het bijvoorbeeld Permission Manager. Het kan er op die telefoons ook anders uitzien; de essentiële functies moeten echter hetzelfde zijn.

  1. Open vanuit de app-lade Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Privacy.
  3. Selecteer Privacy Dashboard.

    Image
    Image

Wat voor soort informatie kan ik vinden in het privacydashboard?

Eenmaal in het privacydashboard kun je verschillende stukjes informatie zien in 12 categorieën. Deze omvatten locatie, camera, microfoon, lichaamssensoren, agenda, oproeplogboeken, contacten, bestanden en media, apparaten in de buurt, telefoon, fysieke activiteit en sms.

Je kunt onder de categorienamen kijken voor het totale aantal applicaties dat die gegevens in de afgelopen 24 uur heeft gebruikt. Als u op een van de vermelde toepassingen tikt, wordt een ander venster geopend. Dit venster geeft informatie over wanneer uw verschillende apps toegang hebben tot die gegevens. Als een applicatie de afgelopen dag toegang heeft gehad tot die specifieke gegevens, noteert het privacydashboard het tijdstip waarop deze toegang heeft gekregen tot de gegevens. Je kunt het gebruiken om nauwlettend in de gaten te houden of apps toegang hebben tot je informatie als je er niet van op de hoogte bent.

Image
Image

Als je de rechten voor een applicatie wilt beheren, hoef je alleen maar op de naam van die applicatie te tikken. Er zou een nieuwe optie moeten verschijnen om het volgen van de gekozen gegevens toe te staan of te blokkeren.

Is de Privacy Dashboard-app veilig?

Het is altijd goed om op je hoede te zijn voor nieuwe apps die je net hebt ontdekt, maar je kunt gerust zijn, wetende dat de Privacy Dashboard-app die is ingebouwd in Android 12 volkomen veilig is. De Android-teams van Google hebben de applicatie ontworpen om een uitstekend overzicht te bieden van hoe uw privégegevens worden beheerd en welke apps deze beheren. Het is een geweldige manier om apps van derden die u downloadt uit de Google Play Store onder controle te houden, en u hoeft niet bang te zijn om de Privacy Dashboard-app te gebruiken.

Bovendien maakt Google het heel eenvoudig om de machtigingen voor apps in het dashboard te beheren, waardoor het nog nuttiger wordt voor mensen die veel apps van derden downloaden. Met Android 12 kunt u ook voorkomen dat apps uw privégegevens bijhouden. Het is een andere manier om die apps onder controle te houden.

Uiteindelijk, als je een Android-telefoon gebruikt, zou je moeten overwegen om aandacht te besteden aan het privacydashboard om ervoor te zorgen dat er geen apps toegang hebben tot je gegevens zonder je toestemming.

FAQ

    Hoe krijg ik toegang tot de Android 12 Security Hub?

    Ga naar Instellingen > Beveiliging om toegang te krijgen tot de geavanceerde beveiligingsopties. De Android 12 Security Hub is alleen beschikbaar op Google Pixel-telefoons.

    Wat is de groene stip op Android 12?

    De groene stip in de rechterbovenhoek van het scherm betekent dat de camera of microfoon in gebruik is. Open het menu Snelle instellingen om tussen microfoon en camera te wisselen.

    Wat zijn de beste privacy-apps voor Android 12?

    Je kunt verschillende apps vinden om de beveiliging van je telefoon op Android te verbeteren. Telegram is bijvoorbeeld een versleutelde berichten-app en Applock beveiligt je apps met een wachtwoord.

Aanbevolen: