Windows 10 Snelle toegang gebruiken

Inhoudsopgave:

Windows 10 Snelle toegang gebruiken
Windows 10 Snelle toegang gebruiken
Anonim

De Windows 10 Quick Access-functie biedt een gemakkelijke manier om de bestanden en mappen te vinden die u het vaakst gebruikt. Het is mogelijk om de mappen die worden weergegeven in de Quick Access-weergave aan te passen, Quick Access helemaal uit te schakelen of uw Quick Access-geschiedenis te wissen om de bestanden die in het venster worden weergegeven opnieuw in te stellen.

De informatie in dit artikel is uitsluitend van toepassing op Windows 10.

Windows 10 Snelle toegang gebruiken

Snelle toegang vervangt de functie Favorieten, waarmee gebruikers veelgebruikte bestanden of mappen in eerdere versies van Windows konden bookmarken. Met Quick Access kunt u tot 10 veelgebruikte mappen zien, of de 20 meest recent geopende bestanden, in het File Explorer-venster.

Open Windows Verkenner en selecteer Snelle toegang in het linkerdeelvenster om uw veelgebruikte bestanden en mappen te zien.

Image
Image

Mappen vastzetten voor snelle toegang in Windows 10

Snelle toegang is standaard ingeschakeld in het Windows 10 Verkenner-venster. De mappen en bestanden die in Snelle toegang worden weergegeven, zijn de mappen en bestanden die u het vaakst of recentelijk gebruikt. U kunt echter aanpassen welke mappen worden weergegeven onder Snelle toegang door ze vast te zetten in de weergave Snelle toegang.

Klik hiervoor op de map in Verkenner, selecteer vervolgens het tabblad Home en selecteer Pin to Quick Access in de linkerbovenhoek.

U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Pin to Quick Access. selecteren

Image
Image

Het vastzetten van een bestand aan het Quick Access-venster of het verwijderen van een bestand dat eerder aan het Quick Access-menu was vastgemaakt, verandert de fysieke locatie van het bestand op uw harde schijf niet.

U kunt ook mappen verwijderen uit Quick Access. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt verwijderen en kies Unpin from Quick Access.

Image
Image

Snel toegang uitschakelen in Windows 10

Als je liever hebt hoe File Explorer eruitzag in eerdere versies van Windows, kun je de Quick Access-functie uitschakelen. Het is ook mogelijk om veelgebruikte mappen te verbergen, zodat u alleen uw recente bestanden ziet onder Snelle toegang:

  1. Open File Explorer en selecteer het tabblad File en selecteer vervolgens Change folder and search options.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het venster Mapopties het vervolgkeuzemenu naast Open Verkenner naar en selecteer Deze pc.

    Als u alleen uw veelgebruikte bestanden wilt zien, deselecteert u het vakje naast Veelgebruikte mappen weergeven in Snelle toegang.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toepassen en OK.

    Zelfs als u veelgebruikte mappen uitschakelt, kunt u nog steeds mappen aan de lijst toevoegen door ze vast te zetten of het bestand te slepen onder Snelle toegang in Verkenner.

    Image
    Image

De geschiedenis van snelle toegang wissen

Zelfs als u vertrouwd bent met het gebruik van de Quick Access File Explorer-weergave, wilt u misschien af en toe opnieuw beginnen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u het ene project hebt voltooid en een ander project bent begonnen, maar dat u niet wilt wachten tot de mappen die u in het nieuwe project gebruikt, de mappen die u in het oude gebruikte, vervangen. U kunt uw Quick Access-geschiedenis als volgt resetten:

  1. Open File Explorer en selecteer het tabblad File en selecteer vervolgens Change folder and search options.

    Image
    Image
  2. Selecteer Clear naast Clear File Explorer history om uw vorige gebruiksgeschiedenis te wissen en opnieuw te beginnen.

    Image
    Image

De werkbalk Snelle toegang aanpassen

De werkbalk Snelle toegang verschijnt in de linkerbovenhoek van het Verkenner-venster. Standaard zijn de beschikbare opties in dit Quick Access-menu Eigenschappen en Nieuwe map, maar er zijn extra opties die u aan het menu kunt toevoegen, zoals Ongedaan maken, Opnieuw, Verwijderen en Hernoemen.

Selecteer de pijl omlaag in de linkerbovenhoek van Verkenner om de werkbalk Snelle toegang te configureren.

Aanbevolen: