Waarom experts zeggen dat open source software de toekomst is

Inhoudsopgave:

Waarom experts zeggen dat open source software de toekomst is
Waarom experts zeggen dat open source software de toekomst is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft gelooft dat open source software het nieuwe "door de industrie geaccepteerde model voor samenwerking tussen bedrijven" is.
  • Experts zeggen dat we een open-source toekomst tegemoet gaan, omdat het meer samenwerking en betere innovatie tussen industrieën mogelijk maakt.
  • Investeren in open source communities is de eerste stap om deze innovatie mogelijk te maken.
Image
Image

Microsoft noemde onlangs open source software (OSS) het 'door de industrie geaccepteerde model voor samenwerking tussen bedrijven'. Experts geloven dat open source waarschijnlijk de toekomst is voor voortdurende verbeterde innovatie.

OSS is software waarvan de broncode zichtbaar en wijzigbaar is voor het publiek of anderszins open is. De verschuiving van Microsoft van aanvankelijk tegen OSS in 2001 naar het actief promoten van het model laat zien waar de software-industrie naartoe gaat, en dat open source daar een groot deel van zal uitmaken.

"Ik denk dat [open source] een zeer goede trend is, en ik denk dat bedrijven steeds meer het belang en het nut van open source erkennen", vertelde Heikki Nousiainen, chief technology officer bij Aiven, aan Lifewire in een telefonisch interview. "Ze zien de waarde van open source als het fundament van moderne informatieverwerking."

Verbeteren en samenwerken

OSS stelt programmeurs in staat om de software te verbeteren door fouten in de code te vinden en op te lossen, de software bij te werken om met nieuwe technologie te werken en nieuwe functies te creëren.

Vorige week ging Microsofts blogpost in op vier belangrijke lessen die open source ons dit jaar kan leren, waaronder hoe verschillende perspectieven betere software maken en het vinden van de perfecte balans tussen beleid en autonomie.

"We zijn er sterk van overtuigd dat de meeste van de moeilijke (en daarmee bedoelen we interessante) problemen van vandaag een team of de hele branche nodig hebben om op te lossen. Dit betekent dat we allemaal betrouwbaar en (zakelijk) zelf moeten zijn -bewuste deelnemers aan open source", schreef Sarah Novotny, Microsoft's open-source lead voor het Azure Office van de chief technology officer, in een blogpost.

Novotny voegde eraan toe dat "bedrijven vaker samenwerken en dat de hoeveelheid sectoroverschrijdend werk dat we kunnen bereiken steeds sneller gaat."

Image
Image

Maar we bevinden ons al in een open-sourcewereld, aangezien veel van de dingen die we dagelijks gebruiken, worden uitgevoerd door open-sourceprogramma's, waaronder Android, het contentbeheersysteem van Wordpress, Linux-besturingssystemen en zelfs Twitter.

Afgezien van de meer populaire platforms en programma's die we elke dag gebruiken, is er praktisch een open-sourceprogramma voor alles, van videobewerking tot het schrijven van muziek.

En aangezien de wereldwijde pandemie het grootste deel van de beroepsbevolking heeft gedwongen tot een cultuur van op afstand, is het alleen maar logisch om over te stappen op open source om te communiceren en samen te werken, zelfs nu we een postpandemische wereld betreden.

"[Open source] geeft bedrijven gemoedsrust omdat ze gegarandeerd toegang hebben tot hun eigen gegevens, ongeacht wat er gebeurt met de bron van de software", zei Nousiainen. "Het geeft bedrijven flexibiliteit zonder veel tijd te hoeven investeren."

Bedrijven werken steeds vaker samen en de hoeveelheid werk die we in verschillende bedrijfstakken kunnen doen, neemt toe.

Hij voegde eraan toe dat hoewel open source niet noodzakelijk het enige beschikbare type software is, de voordelen ervan erkend moeten worden nu we het nieuwe jaar ingaan en geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen.

Er zullen zeker niches en nieuwe gebieden zijn waar ook ruimte is voor traditionele software, maar ik denk dat de voordelen van het gebruiken en delen van je eigen ontwikkelingen zo groot zijn dat het zeker zal doorgaan, en het gaat komen steeds vaker voor', zegt Nousiainen.

Op weg naar een open source toekomst

Een deel van de basis van open source is voortbouwen op elkaars prestaties, en Nousiainen zei dat dat van cruciaal belang is voor het stimuleren van innovatie voor de toekomst.

"In staat zijn om te corrigeren en te verbeteren wat anderen hebben gedaan, is echt belangrijk," zei hij.

Nousiainen zei echter dat de sleutel om van open source de toekomst van de software-industrie te maken eigenlijk is te investeren in deze open source-gemeenschappen en er een prioriteit van te maken.

Image
Image

"Soms is open source een doos met tools, en het kan moeilijk zijn om aan de slag te gaan en software uit te voeren of te bedienen," zei hij.

Nousiainen zei dat er vaak een gebrek aan structuur is rond de adoptie van deze tools. Andere hindernissen die de industrie zal moeten nemen om de toekomst werkelijkheid te maken, zijn het vaststellen van meer coderingsnormen, het implementeren van peer review en het focussen op beveiliging.

Maar met grote spelers als IBM, Apple, Google en nu Microsoft die OSS ondersteunen, zouden deze problemen kunnen worden opgelost door middel van samenwerking, want daar gaat het allemaal om.

"Een belangrijk onderdeel van open source is misschien niet alleen de code zelf, maar ook het delen van informatie en wat voor soort zakelijke problemen het helpt op te lossen," zei Nousiainen.

Aanbevolen: