De toekomst van Wear OS is helder, zeggen experts

Inhoudsopgave:

De toekomst van Wear OS is helder, zeggen experts
De toekomst van Wear OS is helder, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google en Samsung werken samen aan de nieuwste versie van Wear OS.
  • Samsung heeft al aangekondigd dat het op maandag tijdens het Mobile World Congress een aantal van de veranderingen aan zijn smartwatches zal laten zien.
  • Experts zeggen dat consumenten een betere consistentie voor apps mogen verwachten, evenals een betere algehele snelheid en batterijduur.
Image
Image

Een nieuwe samenwerking tussen Samsung en Google zou precies kunnen zijn wat op Android gebaseerde wearables nodig hebben om de sleur te doorbreken en het smartwatch-besturingssysteem te worden dat consumenten verdienen.

Android-smartwatches hebben hun deel van ups en downs gezien. Ondanks dat Google een basisbesturingssysteem aanbood, begonnen veel bedrijven zich te vertakken, waaronder Samsung, en creëerden hun eigen versies van het besturingssysteem, die betere functies en batterijduur boden dan de versie van Google.

Helaas betekent dit dat de Android-smartwatchmarkt extreem gefragmenteerd raakte, waardoor het voor consumenten moeilijk werd om apps of zelfs horloges te vinden die naadloos samenwerkten met hun apparaten. Nu Google en Samsung samenwerken, zeggen experts dat de toekomst van Wear OS nog nooit zo rooskleurig is geweest als nu. En daar konden we iets van zien tijdens de presentatie van Samsung op het Mobile World Congress 2021 volgende week.

"Door de twee besturingssystemen samen te voegen, kunnen ontwikkelaars zich concentreren op één app-platform, waardoor apps en widgets consistenter kunnen worden. problemen die Wear OS in het verleden hebben geteisterd, "legde Weston Happ, een tech-expert en producttechnologiemanager bij Merchant Maverick, in een e-mail uit.

Betere ontwikkeling

Hoewel betere ontwikkeling misschien iets lijkt waar app-makers meer van zullen profiteren, blijkt het ook gunstig voor consumenten. Dankzij een soepeler ontwikkelingsproces kunnen meer app-makers specifieke toepassingen voor Wear maken. Als zodanig kunnen consumenten meer uitgebreide ondersteuning voor hun favoriete applicaties verwachten, evenals betere ondersteuning voor meerdere soorten smartwatches.

Tijdens de keynote van I/O 2021 werd een snelheidsverhoging van 30% aangeprezen voor nieuwe Wear-apparaten, en de batterijcapaciteit van Samsung zou een enorme overwinning kunnen zijn voor horloges die meerdere dagen mee kunnen gaan.

Dit is altijd een van de grootste twistpunten geweest met de gefragmenteerde aard van de draagbare Android-markt, en het heeft consumenten in het verleden het meeste pijn gedaan. Zelfs andere wearables zoals de Apple Watch beginnen nu pas goed tot hun recht te komen als het gaat om standalone applicaties.

Door samen te werken, helpen Samsung en Google de kloof te dichten tussen de kwaliteit van het aanbod van apps op Apple Watch en de huidige kwaliteit die wordt aangeboden op oudere Wear OS of zelfs op Tizen gebaseerde smartwatches.

Verbeteringen rondom

Met twee van de grootste Android-bedrijven die aan het besturingssysteem werken, kunnen gebruikers een reeks andere verbeteringen aan het systeem verwachten.

"De levensduur en snelheid van de batterij zullen twee belangrijke aandachtspunten zijn als het gaat om nieuwe op slijtage gebaseerde smartwatches", merkte Happ op. "Tijdens de keynote van I/O 2021 werd een snelheidsverhoging van 30% aangeprezen voor nieuwe Wear-apparaten, en Samsung's batterijvermogen zou een enorme overwinning kunnen zijn voor horloges die meerdere dagen meegaan."

Wear OS heeft een lange geschiedenis van het aanbieden van een ondermaatse batterijduur voor gebruikers. Als Google en Samsung de algehele levensduur van de batterij kunnen verlengen en Android-horloges langer kunnen laten meegaan, zouden we eindelijk een optie kunnen zien voor consumenten die hun smartwatch niet elke nacht willen opladen.

Image
Image

Met zoveel functies die zijn ontworpen om gebruikers 's nachts te helpen, zoals slaapregistratie en alarmen, is het van cruciaal belang om meer dan een dag door te komen zonder op te laden, zodat u optimaal gebruik kunt maken van deze functies.

Eindelijk is er de Fitbit-acquisitie om rekening mee te houden. Nu Google Fitbit begin 2021 heeft overgenomen, heeft het op dit moment een van de grootste draagbare gezondheidsbedrijven overgenomen. Als zodanig heeft het de perfecte opening om veel van die op gezondheid gebaseerde functies in de basis van het nieuwe Wear Platform te duwen.

"De overname van Fitbit door Google betekent dat de volgende generatie functies voor het volgen van de gezondheid rechtstreeks in het nieuwe Wear-platform zullen worden ingebouwd, en Samsung zal dit ongetwijfeld gebruiken om zijn verzameling fitness-statistieken te verbeteren", legt Happ uit.

"Samsung heeft bevestigd dat het zijn wijzerplaatontwerptool naar het nieuwe Wear-platform zal brengen, dat gebruikers, die houden van keuze als het gaat om het ontwerpen van gezichten, een doorlopende weg biedt naar bijna eindeloze aanpassingsmogelijkheden."

Aanbevolen: